Избор на велосипед!Помощ? :)

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велосипед!Помощ? :)

Мнениеот Ми6и7оо » Пон Май 21, 2012 8:37 pm

Здравейте...може би има 100 тици теми като моята..но все пак да попитам

Искам да си купувам планински велосипед..но си нямам на представа точно какъв... :С надявам се вие да ми погнете..175 съм висока, 63килограма ( на 16 години) до сега съм карала само на "улицата".Иска ми се велосипеда който да си купя да става и за планината и за улицата.. Ще съм благодарна на всеки който който може да ми помогне.. :-) а и за парите...не знам до колко точно да е..защото след 2 месеца заминавам извън Българиа и най- вероятно няма да се връщам в България....ии мисълта ми е да е някъде 600-800 евро ( 1200-1600 лева) който иска направо да ми пише на e-mail : [email protected]
Ми6и7оо

Рейтинг: 1180

Re: Избор на велосипед!Помощ? :)

Мнениеот despite » Пон Май 21, 2012 8:53 pm

След като заминаваш след само два месеца и няма изгледи да се връщаш е по-добре да изчакаш и да си купиш велосипед от държавата, в която отиваш да живееш. Така ще можеш да си ползваш гаранцията и безплатния гаранционен сервиз, ако има такъв.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот Ми6и7оо » Пон Май 21, 2012 8:56 pm

despite написа:След като заминаваш след само два месеца и няма изгледи да се връщаш е по-добре да изчакаш и да си купиш велосипед от държавата, в която отиваш да живееш. Така ще можеш да си ползваш гаранцията и безплатния гаранционен сервиз, ако има такъв.

да! това и мисля да направя...но както споменах не знам какъв велосипед да си купя! не разбирам много..затова написах това запитване! Ако можете да ми предложите някои модели..или нещо такова. Интересувам се! :)
Ми6и7оо

Мнениеот Ozzie » Пон Май 21, 2012 9:30 pm

Е поне да беше казала къде ще се чупиш, та да ти дадем някакви предложения за on-line магазини...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Ми6и7оо » Пон Май 21, 2012 9:35 pm

Ozzie написа:Е поне да беше казала къде ще се чупиш, та да ти дадем някакви предложения за on-line магазини...

Да..моя грешка! Ами Австрия и по точно Инсбрук( Innsbruck) Природата там също е много красива, а и Алпите са на близко.. :-)
Ми6и7оо

Мнениеот Admin » Вто Май 22, 2012 1:50 pm

Здравей, за 600-800 евро е най-добре да си купиш велосипед с твърда рамка и амотисьорна вилка. За хубав нов байк с двойно окачване тази сума просто е недостатъчна.
Какъв точно тип велосипед... трудно е да се каже, не те знаем как караш. В нормалния случай ти трябва обикновен ХС велосипед - лек, с подходящ размер, със 120 мм ход на вилката.
Ако смяташ да караш обаче по трудни терени, тогава може рамката да е с по-хубава за тази цел геометрия, малко по-здрава, вилката да е с повече ход - до 150 мм.
По принцип във всеки читав австрийски магазин би трябвало да могат да те консултират, а съм сигурен, че и нашите съфорумци ще ти покажат различни варианти от германски и австрийски магазини. Но пак казвам, важно е да кажеш как смяташ да караш - съдейки по това, че досега си карала само в града, едва ли ще скочиш директно на трудните пътеки, така че по-скоро от първия тип велосипед ти трябва.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ми6и7оо » Вто Май 22, 2012 2:13 pm

Не търся нещо много специално..и да няма да се хвърлям директно към трудните пътеки! Няма какво да скромнича винаги съм правила щури неща и сега ми се отдава възможност да си купя по хубаво колело...дори може и до 1000 евро..ще видим :) Мисля да карам по агресивно..в смисъл "няма да го пазя велосипеда" ако ме разбираш :-) Търся велосипед който да мога да го карам и в градски условия и на планина.. До сега съм била с най- обикновен велосипед и дори предишният ми го счупих , защото се пробвах да правя скокове и такива работи, което беше грешка и той не издържа...както и да е. АМи за моята височина и килограми какъв размер да е рамката? Да, аз разглеждах различни форуми, но не можах да намеря точно за Австрия или Германия...явно ще се наложи да попитам :)
Ми6и7оо

Мнениеот motomarzel » Вто Май 22, 2012 2:35 pm

Може би най-добрият вариант е да се насочиш към продуктите на Canyon, в посоченият от теб ценови диапазон има много добри велосипеди, като за да си закупиш велосипеда, ще трябва да направиш няколко замервания(като височина на чатала, дължина на ръцете, височина на торса и др.). С оглед на възрастта ти, мисля че ще е добре да завишиш с мъничко измерените от теб резултати, тъй като може и да попораснеш още малко(все пак си на 16г.).
Съдейки по описанието, което си дала относно стила/терена на каране, мисля че този велосипед би отговорил напълно на очакванията ти.

Поздрави: Васко Василев
Аватар
motomarzel

Мнениеот Admin » Вто Май 22, 2012 3:04 pm

Хмм, с тия скокчета, дето си счупила стария си велосипед, малко трудна става задачката, но...
Нямах предвид да ровиш по чужди форуми, а по-скоро направо да обиколиш 2-3 големи магазина в Австрия и персоналът там би трябвало да е достатъчно кадърен, за да те насочи и за размери, и за тип велосипед.
От друга страна, онлайн магазините понякога имат доста добри оферти. Ето ти няколко примерни велосипеда от магазин Bikestore, който е точно австрийски онлайн магазин (а май имат и реални): http://www.bikestore.cc/
Можеш да видиш 4 страници с велосипеди до 1000 евро: http://www.bikestore.cc/index.php/cPath ... 000/page/1
Като ги гледам, при сходна цена характеристиките, които предлагат, са равностойни, но вилките не ми харесват достатъчно - все са със 100 мм ход, а според мен е по-добре 120 мм.
Ето, и в ChainReactionCycles e така - това е страницата с дамски МТБ велосипеди: http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... rtBy=Price
Явно в тоя начален клас всички производители слагат 100 мм ход отпред. Което означава, че трябва да си готова след една година примерно да я смениш с нещо по-хубаво. А може и да ти хареса както си е.

Можеш също да погледнеш и този байк на Canyon - отново е модел специално за жени, може да се поръча директно от сайта им: http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=2536

Що се отнася до размера, добре е да се следват препоръките на производителя за съответния ръст на колоездача, но казано най-общо, при 175 см ръст, особено ако се очаква още да растеш, ти трябва рамка 18 инча/45-46 см.

Успех!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Ми6и7оо » Вто Май 22, 2012 7:42 pm

motomarzel написа:Може би най-добрият вариант е да се насочиш към продуктите на Canyon, в посоченият от теб ценови диапазон има много добри велосипеди, като за да си закупиш велосипеда, ще трябва да направиш няколко замервания(като височина на чатала, дължина на ръцете, височина на торса и др.). С оглед на възрастта ти, мисля че ще е добре да завишиш с мъничко измерените от теб резултати, тъй като може и да попораснеш още малко(все пак си на 16г.).
Съдейки по описанието, което си дала относно стила/терена на каране, мисля че този велосипед би отговорил напълно на очакванията ти.

Да..мерси много! този велосипед който ми го изпрати е хубав! :-) не разбирам много от велосипеди..но тези дни прочетох доста статии .. :D Мерси много, ще ги погна велосипедите които си ми изпратил! :-)
Ми6и7оо

Мнениеот penmark » Вто Май 22, 2012 7:52 pm

Мдаа Каньончето радва, но Радончето кърти. :)
http://www.bike-discount.de/shop/k1830/ ... ml?mfid=52
Аватар
penmark

Мнениеот Ми6и7оо » Вто Май 22, 2012 7:58 pm

Admin написа:Хмм, с тия скокчета, дето си счупила стария си велосипед, малко трудна става задачката, но...
Нямах предвид да ровиш по чужди форуми, а по-скоро направо да обиколиш 2-3 големи магазина в Австрия и персоналът там би трябвало да е достатъчно кадърен, за да те насочи и за размери, и за тип велосипед.
От друга страна, онлайн магазините понякога имат доста добри оферти. Ето ти няколко примерни велосипеда от магазин Bikestore, който е точно австрийски онлайн магазин (а май имат и реални): http://www.bikestore.cc/
Можеш да видиш 4 страници с велосипеди до 1000 евро: http://www.bikestore.cc/index.php/cPath ... 000/page/1
Като ги гледам, при сходна цена характеристиките, които предлагат, са равностойни, но вилките не ми харесват достатъчно - все са със 100 мм ход, а според мен е по-добре 120 мм.
Ето, и в ChainReactionCycles e така - това е страницата с дамски МТБ велосипеди: http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... rtBy=Price
Явно в тоя начален клас всички производители слагат 100 мм ход отпред. Което означава, че трябва да си готова след една година примерно да я смениш с нещо по-хубаво. А може и да ти хареса както си е.

Можеш също да погледнеш и този байк на Canyon - отново е модел специално за жени, може да се поръча директно от сайта им: http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=2536

Що се отнася до размера, добре е да се следват препоръките на производителя за съответния ръст на колоездача, но казано най-общо, при 175 см ръст, особено ако се очаква още да растеш, ти трябва рамка 18 инча/45-46 см.

Успех!

Да , този онлай сайт ( BikeStory) имат реални магазини. Дори на сайта открих и , че имат в Инсбрук, моят град! :-) Да наистина има голям избор, което е и много хубаво. Значи е по- хубаво ако намеря да е с 120мм? Този велосипед на Canyon който ми изпрати доста ми допадна...карала съм Canyon ( разбира се не мой) и доста ми допадна..но с едно каране не може да се разбере! :) И мисля най- вероятно Canyon да си взема.. А и няма много време до Юли месец и мисля да изпратя едно запитване до този магазин ( BikeStory) и по точно този който е в моя град , дали имат този модел велосипед. Как ти се струва? Защото мисля, че ще е по добре да го взема от магазин не онлайн, защото ще е с гаранция.
също и http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=2539 този велосипед който ми изпрати motomarzel не е лош. :-)
Ми6и7оо

Мнениеот motomarzel » Вто Май 22, 2012 9:41 pm

Велосипедите на CANYON се продават само и единствено онлайн.
Разбира се имат и гаранция, която обаче не ми е съвсем ясно как би се изпълнявала в Австрия.
Предложението на колегата @penmark също не е никак лошо - много добри компоненти за цената си, като хубавото е, че Радон се доставя в Австрия(тези велосипеди не се доставят до България).

Ще си позволя да не се съглася, или да се съглася, но не напълно с мнението на @admin относно хода на вилката. Не мисля, че хода на вилката е определящ за нейните качества, а и също така, че той би трябвало да се подбира спрямо нуждуте на колоездача. Примерно за по-агресивно ХС е безпредметно използването на вилка със 150мм ход, която въпреки преимуществата си при спускане, има доста недостатъци при катерене. По този повод определеният за "нужен минимум" ход от 120мм, не мисля че е нужен. Нужният ход, или по-скоро "недостигът" му, ако има такъв, би трябвало да бъде установен с каране, а не защото някой друг освен колоездача, мисли че повече или по-малко би било по-добре или пък по-зле.

Аватар
motomarzel

Мнениеот portokalovochoweche » Сря Май 23, 2012 10:20 am

гледай като си копуваш велосипед на него да пише GT :beer:
portokalovochoweche

Рейтинг: 1035

Мнениеот Ми6и7оо » Сря Май 23, 2012 12:49 pm

този модел на Радон - http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR ... 20525_.htm той е подобен на този който ми пратихте само , че е 6.0 модел , не 7.0...не знам, аз не виждам разлика ;д, ще помоля вие да ми кажете струва ли си да си купя по скъпият, демек 7.0 за 1000 евро.
@portokalovochoweche , защо да пише GT?
Както казах сега за начало не търся нещо специално. Дай боже по късно и по хубав да си купя :) малко ме притеснява доставката ако ще е онлайн. И мисля, че ще е по добре да и го взема от магазин. В градчето където ще бъде трябва да има големи магазини! :) Много съм раздвоена.. ;д не разбирам много, но като цяло моделите на Радон ми харесват , а също и цената.
Ми6и7оо

Мнениеот portokalovochoweche » Сря Май 23, 2012 9:19 pm

защот GT е доказана през годините марка-символ на здравина качество и комфорт.при GT няма компромиси!а3 сам в Германиuя и тука е доста често срещана марка.предполагам че и в Австрия сте го намериш.преопоръчвам ти серията GT Avalnache . :beer: ако искаш повече информация може да ме търсиш на skype: port0kal
portokalovochoweche

Мнениеот xcrider » Чет Май 24, 2012 1:30 pm

portokalovochoveche, личи си, че нямаш ни най-малко понятие по тази тема, така че по-добре спри да заблуждаваш хората .
По-нагоре се предложиха достатъчно и хубави колела, които могат да се купят от там. :agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот portokalovochoweche » Чет Май 24, 2012 9:58 pm

ти освем да мрънкаш от друго разбираш ли ? аз живея близо до това момиче и като сънародник в чужбина сам длъжен да и помогна с всичко! вие там в българия си го набутвайте там един друг както си знаете "един умира друг му го завира"-нали правилно ви цитирам поговорките?
portokalovochoweche

Мнениеот xcrider » Чет Май 24, 2012 10:18 pm

Отново ще се повторя, по-нагоре се предложиха добри варианти на canyon, също така не можеш да хвалиш дадена фирма, без дори да споменеш за кой модел става дума и добавиш някакви факти защо колелото си заслужава. Елементарно.
xcrider

Рейтинг: 1256

Назад към Продукти за крос-кънтри