700лв. - нов или употребяван крос кънтри велосипед?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

700лв. - нов или употребяван крос кънтри велосипед?

Мнениеот makings » Чет Май 10, 2012 3:32 pm

Здравейте! Мерси предварително на тези които ще дадат мнението си по темата.
Аз съм 174см. 70кг. и разстоянието от земята до чатала ми е 80см.
Искам да си закупя велосипед за крос кънтри, който да издържа на натоварване разбира се, тъй като смятам да го карам както по асфал, така и по сериозни планински маршрути. Работата е там че мога да отделя максимум 700лв. Та въпросат ми е : Кой е по-добрия вариант за тази сума - ново колело или втора употреба с по-висок клас компоненти, но пък без гаранция?

На път съм да си поръчам РАМ HT1 http://www.ridespot.net/productdetails. ... ctID=25964 Офертираха ме че ще ми го намалят с 60лв за да стане точно 700лв без да променят нищо по него.

Моля давайте мнението си за това колело или други по-сносни до тази сума колела?
Или ако смятате че по-добрия вариянт е да търся втора ръка, да не поръчвам Рам-а?
makings

Рейтинг: 1200

Re: 700лв. - нов или употребяван крос кънтри велосипед?

Мнениеот xcrider » Чет Май 10, 2012 4:50 pm

Имаш и други варианти като cross grip 124 с хидравлични дискови спирачки. Ако не държиш на тях си вземи рама, защото като изключим спирачките има доста по-добри компоненти . Кормило, лапа, колче и седалка - на хубава марка(Truvativ), вместо на Zoom на кроса, малко по-хубава вилка, и е малко по хубав уиилсета(като смятаме, че не е за дискови спирачки). А и рамката се е доказала в годините като здрава за предначението си. Да не забравяме колко мощно изглежда колелото с новите надписи на рамката.
Ти си решаваш, на кроса единствения му плюс са спирачките . Тук имаш по-качествени малки компоненти, които обаче като тръгнеш един ден да сменяш ще се изръсиш доста, както и че можеш да бъдеш сигурен в рамката на рама. Аз лично на скоро имах ядове с каплите на моя крос и бих заложил на твое място определено на рама . Пестене на ядове е да имаш хубави малки компоненти .
П.п. Забравих да спомена за скоростната система на рама - срам срещу шимано на кроса. По тази тема е писано много и без съмнение срам-а е класи на шиманото. Тегло, превключване, тропане и т.н. Можеш да видиш едно клипче : http://www.youtube.com/watch?v=NYKvCLC23ww
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот makings » Чет Май 10, 2012 5:39 pm

Мерси за инфото. Ако трябва да съм честен, не ме привлича крос-а като цяло, още по-малко че на 100 места е писано че ви брейк е винаги по-добре от евтини дискови спирачки (не мисля че спирачките са плюс-а на крос-а). Колкото до уиилсет-а на Рам-а, не съм сигурен дали става за дискови спирачки, но може би това ще му е минуса, ако е така.

А относно това дали да търся нещо на старо някой има ли мнение?
makings

Мнениеот kiriaka » Пет Май 11, 2012 1:02 pm

Приятел имаш ли идея за какъв тип евтини спирачки се говори- може би си чувал Промакс. Тук хидравликите са на едно много добро ниво, далеч са от евтините дискови спирачки. Най-добрите предложения за мен в момента са Грип 124, GRX 7, макар вече да не е на промоция. Скоро излезе и DRAG ZX 4 TE за 2012, с доста приличен монтаж е, а спирачките също са добри- хидравлики на Шимано. При РАМ в такъв клас колелета ще платиш само заради марката и изградената репутация. Не обвързвам никой, това си е лично мое мнение. Ако все пак не искаш Крос, заради предрасъдаци или каквото и да било, огледай се в драга. Успех!
kiriaka

Рейтинг: 1190

Мнениеот Bluedog » Пет Май 11, 2012 1:34 pm

Вариантът с велосипед на старо е по-скоро до късмет. А ако не разбираш достатъчно от материята, за да можеш да оцениш обективно състоянието на компонентите му, по-добре е да не рискуваш. Взимай Рам-а и не му мисли. Колелото е хубаво, позволява надграждане, V-брейка е напълно достатъчен за твоите килограми. Със сигурност е поне с 1 кг по-лек от всички конкуренти в ценовия клас, което е важно. Аз взех същия за жена ми и съм много доволен. Както и тя :agree:
А, и да не забравя - важен е размерът на рамката - за теб 18 инча мисля, че ще е добре, но може да пробваш и 16-ката за да прецениш как ще я усетиш.
Успех.
Bluedog

Мнениеот Nocturne » Пет Май 11, 2012 2:19 pm

Аз няма да ти давам съвети кое колело ще вземеш, мисля че като цяло си решил, само те предупреждавам понеже колегата преди мен е писал за размера на рамката... 16 за теб е абсурдно малко, твоя размер е 18'' ако ще е Рама. :agree:
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот makings » Пет Май 11, 2012 4:42 pm

Всъщност възникна проблем. Аз наистина бях решен за Рам-а, но се оказа, че немога да си осигуря парите които планирах. Сега разполагам с 400лв, в максималния случаи с 500 ако успея. Така, че мисля да потърся нещо на старо, както ме посъветва един мой приятел (той ще ми съдейства с огледите). Все пак благодаря на всички за коментарите!
makings

Мнениеот xcrider » Пет Май 11, 2012 9:24 pm

Бих те посъветвал да събереш още точно 90 лв и да вземеш крос грип 124 сега докато още е в промоция за 590лв. Промоцията е до 20 или 21 май (не съм сигурен) . Другия вариант е ферини р3, но все пак тук говорим за много по-нисък клас компоненти от кроса. Спирачките на кроса въобще не са нисък клас или евтини, такива спирачки можеш да наречеш promax, zoom и т.н. , дето ги слагат на колелата от метро и практикер. Най - логичния избор би бил грип 124. :agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Fujitzo » Пет Юни 01, 2012 3:55 pm

Кроса е супер за парите си, особено ако планираш да дадеш още толкова в близките 1-2 години за ъпгрейди (вилка, дерейльор, курбел, гуми) За на старо трябва да дебнеш и да гледаш обяви поне 1-2 месеца, поради простата причина че "твоето" колело за 500лв може така и да не се появи в обявите. На стадиона Васил Левски са търгаши и прекупвачи - не ти препоръчвам да си взимаш от там - манталитета им е като автоджамбазите на Горубляне. Виждал съм да продават Драг Онтарио ТЕ със сложени китайски дискови спирачки и някви гуми, които изглеждаха точно като на колелата в Метро и Карфур, не са рядкост и пребоядисаните колела (смятай колко са били очукани)
Аз лично преди 4 години попаднах на оферта от собственика на йес байкс - Сандански. Онтарио ТЕ моя размер за 450лв - купих го дори без да съм го пробвал на място, пристигна с куриер. Нямаше му нищо - перфектно състояние , нямаше дори драскотини по вилката. Но това е въпрос на късмет. Ако искаш колело веднага - Крос 124. Ако ли не - чакай и дерзай :)
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот eXta » Съб Юни 23, 2012 10:27 pm

Здравейте, аз съм нов и бос, почти нищо не разбирам (като изключим разбира се, че от седмица се ровя кат луд из форумите). През зимата съм си скиорче, а през лятото ми липсва нещо. Та си търся нещо с което да ходя понякога на работа ( градски условия) и понякога да си го яхвам някъде из планината (обожавам планината с всичките си пътечки и склонове) и като всички нормални хора си търся нещо хубаво, за възможно по-малко парички. За момента съм се загледал в RAM XC.TWO.4 http://www.ram-bikes.com/bg/view_bikes.php?bikes_id=14 Някой може ли да ми даде повечко инфо - заслужава ли си тези 1400лв, ще ми издържи ли да речем няколко годинки експлоатация, до колко е комфортна рамката за човече 173см с около 72-74 кг чиста тежест. и такива въпросчета.
Благодаря ви предварително
eXta

Рейтинг: 1180

Назад към Продукти за крос-кънтри