Не съм баш съвсем сигурен дали темата не е за начален клас компоненти, но все пак ще попитам - в момента карам твърдаче с хидравлики Quad Dime XC, отпред с 18см диск, отзад с 16. Понеже съм сравнително неопитен, смятах, че тези спирачки ще ми изкарат дълго време като сила, но напоследък, карайки по-агресивно и бързо мисля, че започвам да им усещам доколко им стигат силите, а на моменти дори не ми достигат. Трябва да уточня, че моментите на недостигаща спирачна сила са малко, но достатъчно притеснителни, за да ме накарат да се замисля за ъпгрейд. Та съм се замислил напоследък дали да не купя от ибей една двойка Elixir 1-ци, имайки предвид по-голямата площ на накладките спрямо моите, а и добрите ми впечатления от Elixir 3-ките на един приятел. И тъй - нека който е карал въпросните спирачки да каже мнение, а ако някой има и директен поглед върху сравнение с въпросния ми Quad - още по-добре. Най-евтиния за мен вариант, който е на втори план, е да потърся метални накладки за наличните ми в момента спирачки. Тук обаче изниква притеснението, че ще ми изядат дисковете, които и бездруго имат славата на доста меки. На хартия Quad-a се води с полуметални накладки.
Това е, който се сеща нещо - да помага