Съвет?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет?

Мнениеот actavis » Пон Дек 03, 2012 10:27 pm

Добър вечер.
Попаднах на една оферта за вилка, а именно SR Suntour Raidon X1 LO Air, но нямам никакви впечатления от тази вилка и наистина знам само това, което е дадено в сайта за нея http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/vilki-amortisyori/amortisyorni-vilki/amortisyorna-vilka-sr-suntour-x1rl-0.html.
Ще съм много благодарен ако някой има опит или знае малко повече за работата на тази вилка...!
Главно карам ХС/Градско, тежа 67 кг. Също така знам, че има рискове заради въздушната пружина, но определено предпочитам по-ниското тегло, което предоставя тази джаджа :D Не карам през зимните месеци.
Благодаря отново, определено вашето мнение ще е определящо, защото съм абсолютен новак в тази толкова приятна за мен среда.
Лека вечер!
Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо.
/Сократ/
Аватар
actavis

Рейтинг: 1300

Re: Съвет?

Мнениеот darki » Пон Дек 03, 2012 11:03 pm

actavis, хубаво е да прочетеш това http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... our-raidon ще ти помогне.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот actavis » Вто Дек 04, 2012 10:45 am

Изключително съм благодарен за тази така подробна статия, която ми даде всичката за мен нужна информация.Определено затвърди моето решение да си купя точно тази вилка и в най-скоро време ще я поръчам, а ако изпаднат и допълнителни средства ще направя някои от споменатите модификации.
Извинявам се, че съм пуснал новата тема, но просто тази статия ми е отбегнала от погледа.

P.S. Честит ви първи сняг! :D
/Сократ/
Аватар
actavis

Мнениеот actavis » Сря Дек 05, 2012 10:11 pm

И точно когато се бях решил на тази вилка се появи нов претендент в "лицето" на Rock Shox Dart 3.И отново ще ми е нужно вашето компетентно мнение... не знам дали е правено такова сравнение досега, но ако някой има опит с някоя от вилката ще сам благодарен ако го сподели.
Поздрави :agree:
/Сократ/
Аватар
actavis

Мнениеот darki » Сря Дек 05, 2012 10:44 pm

actavis написа:И точно когато се бях решил на тази вилка се появи нов претендент в "лицето" на Rock Shox Dart 3.И отново ще ми е нужно вашето компетентно мнение... не знам дали е правено такова сравнение досега, но ако някой има опит с някоя от вилката ще сам благодарен ако го сподели.
Поздрави :agree:

По-тежка. Специално този Suntour Raidon работи по - добре ;-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот Вилката » Чет Дек 06, 2012 12:20 pm

Карал съм и двете, до скоро бях с J3(Dart 3) на моето колело, а Raidon-а го изпробвах на колелото на приятел.
Тежа колко тебе и затова ти казвам твърдо - вземи въздушната! Фабрично дарт-а ти идва със средна по твърдост пружина, която обаче при моето тегло направо ми разкатаваше китките. Тая пружина е подходяща за хора над 80 кг според мен. Разбира се, при първото сервизиране може да поискаш да ти я сменят с най-меката пружина, но пак си е разход и разправия.
Сега съм с въздушна вилка (Reba Race dual air) и се преродих! Естествено Raidon-а не работи като високите класове вилки, но като напипаш кое е твоето налягане на камерата, ще ти хареса. Това обаче става по опитен път, пробвахме поне 3 различни варианта, докато напипаме кой е най-подходящия. Не търси таблици с килограми и налягания, просто пробвай!
Иначе като тегло разликата е 200 грама.
За здравината - дарта е много износоустойчив, 6 години не можах да го разлуфтя. За Raidon не знам.
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Мнениеот actavis » Чет Дек 06, 2012 11:12 pm

Искрено ви благодаря за отговорите. Малко след Нова година ще я поръчам, явно когато я поръчам ще им кажа някакво приблизително налягане спрямо моите килограми не знам точно как ще стане това, но ще го измисля някак си... Пък след като ми се отдаде възможност да покарам малко с нея ще я настроя някъде както да трябва :beer:
/Сократ/
Аватар
actavis

Назад към Продукти за крос-кънтри