@MacLeod Успя ли да си избереш рамка?
Като гледам аз съм пропуснала да пиша на какво се спрях, но сега ще поправя пропуска с малко впечатления от шепата карания досега. Дълго се колебаех между Genesis Latitude и Saracen Kili Flyer, но в крайна сметка се спрях на последната (главно заради външния вид и мааалко по-добрата цена).
Определено има разлика във возията в сравнение с рама, който карах преди това, особено при спускане - движението е доста по-меко и задницата сякаш не рита така безпощадно при по-големи неравности. Геометрията като цяло ми пасва много по-добре. На хартия ефективната горна тръба на HT2 и на Saracen-а е една и съща, но на практика усещам новата рамка по-удобна както при спускане, така и при катерене и стоенето на място ми се струва доста по-лесно. Трябва да отбележа все пак, че HT2ката я карах с ход на вилката 100 мм, но колчето на седалката, лапата и кормилото бяха същите.
Като цяло съм щастлива с избора си, може би отстъпва леко пред Genesis-a заради несменяемото ухо и (предполагам) липсата на покритие от вътрешната страна на тръбите, боята също не е от най-държаливите (вече се излющи на дропаутите, където контактува с главината и QR-a) и ваденето/слагането на задната гума ми е малко трудно (но това сигурно си е от мен). Откъм усещане по време на каране обаче е право в десетката.
Eто една почти актуална снимчица на прибиране от сервиза:

П.П. Ако някой го вълнува, в момента тази рамка е доста намалена в 21-инчов вариант тук:
http://www.ukbikesdepot.com/m90b0s717p0/Frames_and_Forks/Mountain_Frames_Only