Съвет при избор на хидравлика(задна)

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет при избор на хидравлика(задна)

Мнениеот hanster54 » Вто Апр 16, 2013 9:30 am

Здравейте,

Имам следното запитване на каква хидравлична дискова спирачка и съответно ротор да се спра за задна? Попрочетох мнения из форума и мисля да заложа на шимано...но все пак понеже не мога да се определя като разбиращ реших да се допитам и до вас. Основната причина за смяна е, че съм 195 см,100 кг и при последното сравнително агресивно ХС ми се наложи да се прибирам от Герман до Сф без задна, която към настоящия момент е Hayes MX4 с ротор Hayes 160 мм. Колелото ми е твърдак 17,5 '' с тора сл 100 мм. Кара се доста в градски условия и ХС през уийкендите. Бюджета ми за момента е нулев, но съм решил да отделя 100 (в най-краен случай 150) лв. на заплата. От прочетеното съм се ориентирал към Shimano Deore (150 лв. в Тру райдърс), но май ще отиде и повече - преходник, ротор...Отпред съм с механична дискова на шимано и за сега няма лев за подмяна, но за задна мисля да се прежаля...просто нямам избор. Та дайте съвет дали да заложа на посоченото шимано деоре или има и по-бюджетен вариант, склонен съм да закупя спирачка 2ра ръка - току виж съм сменил и предната)? Също така не съм сигурен на какъв ротор да заложа(отпред и отзад) - 180, 203 предвид ръста и теглото ми? :beer:

П.П. Малко съжалявам, че махнах в-брейка отзад...три сезона градско и по-леко ХС с едни калодки..за моята снажна фигура...беше бомба, а сега с тия дискови на първото по-сериозно каране - греда :lol:
"Be true to yourself and you will never fall..."
Аватар
hanster54

Рейтинг: 1182

Re: Съвет при избор на хидравлика(задна)

Мнениеот hanster54 » Съб Апр 20, 2013 5:04 pm

Много Ви благодаря за многото и при това изчерпателни, и изключително полезни отговори. Помогнахте ми МНОГО! :rofl: Ебахти капутите ако трябва да си купувам колело веднага щяхте да се изсерете ..."купи си драг", "не, купи си крос" :nono:
SELLOUTS !
"Be true to yourself and you will never fall..."
Аватар
hanster54

Рейтинг: 1182

Re: Съвет при избор на хидравлика(задна)

Мнениеот PtD » Нед Апр 21, 2013 9:04 am

Никой не ти е длъжен нито със съвет, нито с нещо друго. Поради празничното си настроение засега само ти заключвам темата, но следващия път с такова отношение изхвърчаш директно. Мери си приказките.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри