Избор на наколенки и налакътници

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на наколенки и налакътници

Мнениеот finderrr » Чет Апр 25, 2013 5:44 pm

Здравейте колеги,
след като открих сезона с паданията реших, че може би е добре да си взема някаква протекция.
Карам ХС и от време на време попадам на някое по технично спускане и ми се ще да съм сравнително добре защитен.
Може ли да препоръчате някакви наколенки и налакътници в момента на пазара?
За сега съм се спрял на това http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 882&page=1

Не ми е ясно дали не е по добре да си взема такива наколенки, които покриват и прасеца?
А за необходимостта от налакътници какво ще кажете?

Предварително благодаря!
finderrr

Рейтинг: 1200

Re: Избор на наколенки и налакътници

Мнениеот Neth » Чет Апр 25, 2013 11:21 pm

Според мен зависи вече от целите ти. Ако ще се състезаваш и гониш тегло, предполагам по-олекотени протектори ще свършат по-добра работа.
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот finderrr » Чет Апр 25, 2013 11:28 pm

Neth написа:Според мен зависи вече от целите ти. Ако ще се състезаваш и гониш тегло, предполагам по-олекотени протектори ще свършат по-добра работа.

За сега съм далеч от състезания, по-скоро идеята е да съм сравнително добре защитен, без да ми се нарушава удобството на кефа. Не знам какво ниво на защита е разумно т.е налакътници? предпазители за подбедрица?
finderrr

Мнениеот Neth » Чет Апр 25, 2013 11:35 pm

Ми аз карам АМ и преди 2 седмици паднах доста лошо(носех само каска) и реших, че само с каска няма да се размина и за момента си поръчах налакътници и скоро ще си взема и наколенки. Според мен няма как да сбъркаш с тези 2те+каска. От цяла броня може би няма нужда ако караш само ХС. Аз си поръчах нюкпрууф налакътници, които са меки и може би ще ти свършат работа повече от някои хардшел ( виж сайта на Nukeproof за въпросните)
Аватар
Neth

Мнениеот finderrr » Пет Апр 26, 2013 11:22 am

Neth написа:Аз си поръчах нюкпрууф налакътници, които са меки и може би ще ти свършат работа повече от някои хардшел ( виж сайта на Nukeproof за въпросните)

От къде ги поръча? Изглеждат добре!
finderrr

Мнениеот Neth » Пет Апр 26, 2013 12:28 pm

Chainreactioncycles или алтернативно, ги има в магазин Индустриал в София( не знам за други магазини, които предлагат тази марка) и пристигнаха днес. Пробвах ги и бяха сравнително удобни, но не мога да кажа без да съм карал с тях поне няколко часа.
Аватар
Neth

Назад към Продукти за крос-кънтри