СПЕШНО!!!!СЪВЕТ ЗА ВЕЛОСИПЕД /КРОС КЪНТРИ/

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

СПЕШНО!!!!СЪВЕТ ЗА ВЕЛОСИПЕД /КРОС КЪНТРИ/

Мнениеот swat_1987 » Пет Авг 16, 2013 2:24 pm

Здравейте приятели,
Извинявам се, че откривам нова тема, но като нов във форума съм малко объркан.
Знам, че вие можете да ми помогнете със съвет за велосипед, който ще карам предимно в планината по трудни и различни терени, както се казва - за по агресивен крос кънтри стил с по-скоростно спускане и скокчета /премерени разбира се/ от време на време. Висок съм 171 см. с тегло 80 кг.
Изискването ми е велосипеда да е с доказано здрава рамка, с хидравлични спирачки /добри за цената си/ и компоненти прилични за практикуването на този по-агресивен стил на каране. Като казвам "агресивен" нямам предвид DH, a просто по-скоростно спускане с различни препятствия и трудност на трасето! Все пак съм от Родопите, а повечето от Вас познават трасетата по тази планина! Ще съм благодарен за адекватни мнения и съвети от хора с опит и хора, които са тествали или знаят за дадения продукт! Бюджета ми е 700 - 800 лв. максимално.
Аз лично съм се насочил към Крос GRX 7 GRX 8 и Драг С1, на който се носи слава за много здрава рамка, но пък е за Dirt Jump по-скоро, а RAM HT 1.3 също ми харесва, но се предлага с V-Brake, което предполага инвестиция за хидравлики на по-късен етап!
Благодаря Ви предварително за съветите и поздрави!
Аватар
swat_1987

Рейтинг: 1200

Re: СПЕШНО!!!!СЪВЕТ ЗА ВЕЛОСИПЕД /КРОС КЪНТРИ/

Мнениеот swat_1987 » Пет Авг 16, 2013 3:47 pm

Какво мислите и за моделите на Скот Voltage ZY 35, Cross Euphoria G 24 и Cross Sportster 2 VB?
C 1 отпада от класацията ми се струва, но имам колебания със Скот-а и моделите на Крос-а!
Аватар
swat_1987

Мнениеот bigjoe » Пет Авг 16, 2013 9:55 pm

Колелата, които си посочил имат относително здрави рамки. Scott Voltage, Drag C1, Cross Sportster са сравними колела, но ако ги караш из родопите, движението нагоре с тях няма да ти харесва, освен ако не искаш да се мориш много или да буташ. Cross GRX - като гледам 9 - ката от тая година, ме е яд, че миналата година си взех Grip 127. Рамката определено е по - здрава, обаче компонентите на 8 - цата са малко куци. Сега има промоция на Grip 927 - прилично колело, ще ти свърши добра работа.Карал съм такова за малко и ми хареса - гази здраво. Не знам обаче на теб как ще ти пасне, аз съм 190 см и 520 рамката с големите колела е супер. Твоята рамка ще е 440. И другото е сервиза на Cross да ти е наблизо, защото статистиката показва, че ще се отбиваш от време на време. Хората са отзивчиви, няма да имаш проблеми.То по всяко колело може де изникне дефект.Ако все пак искаш 26 - ца виж Drag ZX4 TE - със сигурност по - добро от GRX 8 и струва точно 800. С 8 скорости е отзад, обаче задния дерайльор поддържа и 9, ако решиш да ъпгрейдваш после. Курбела е малко смотан, но като за начало е ок. Има промоция на GRX 9, но цената му е 949 http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... o-campaign .RAM HT1.3 -качествено, здраво колело само дето няма дискови спирачки. И все пак виж кой сервиз ти е подръка.
bigjoe

Рейтинг: 1230

Мнениеот swat_1987 » Пет Авг 16, 2013 11:02 pm

Под ръка нямам сервиз освен в Пазарджик има един магьосник на велосипеди, но да разбирам, че Крос-а не са много читави, така ли?
Защото се качих на GRX 7 и много ми хареса. Въпроса е, дали рамката на 8-цата е достатъчно здрава за по-агресивно каране и дали после мога да надграждам с по-добра вилка и спирачки! Търся надежност относно рамката и опцията за надграждане! Скот-а 35-ца също ми допадна като геометрия и надежност, но все пак си ме "бута" към Крос 8-ца. Просто търся най-добрия вариант! Иначе благодаря ти за съвета ;)
Аватар
swat_1987

Мнениеот kobso1245 » Пет Авг 16, 2013 11:43 pm

Аз не знам какво не им е читавото на Крос(освен може би каплите, но като за начало стават, и фирмения сервиз(в момента се изяждам от яд, че си взех 130-ката от фирмения магазин)). По отношение на рамката-дефинирай по-агресивно каране. Предполагам би издържала на 140-ка вилка, за по-нагоре поне аз не виждам никакъв смисъл.
ГРХ 8-цата беше на промоция миналата седмица(660лв), та ако я намериш за тия пари просто е уникална.
За Скот нищо не мога да кажа, от наблюдения знам, че принципно в ниския ценови диапазон имат най-евтина окомплектовка.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот bigjoe » Съб Авг 17, 2013 10:24 am

Рамката на GRX, като гледам конструкцията и материала, трябва да е здрава като главата на овен. Рамката ще понесе повечко тормоз, но това агресивно каране и каплите на cross не ми се връзва много. Носят донякъде на бой, но не са от здравата страна на нещата. Щом GRX 7 ти е харесал, няма причина да не се накефиш на 8 - цата. Понеже явно търсиш наистина здрава рамка, стоманата си е здравичка и обира вибрациите по добре - погледни тези рамки - http://bike-house.biz/category/242/tvardi-ramki.html. Може да я вържеш с компоненти втора ръка, за да излезне сметката...но може да видиш и какво се предлага втора ръка колела и рамки по форума, дето се вика нещо тествано вече. Това е от мен и успех !
bigjoe

Рейтинг: 1230

Мнениеот swat_1987 » Съб Авг 17, 2013 6:19 pm

Благодаря ти за включването! И аз ако трябва да съм честен съм почитател на стоманените рамки, но аз карам по всякакви терени с голяма денивелация и си мислех за стоманена рамка,но тя идва по-тежка и съответно ще е мъка с нея! Все пак благодаря за мнението относно GRX 8, защото по този начин събира точки ;) Поздрави!
Аватар
swat_1987

Мнениеот ssl » Съб Авг 17, 2013 8:06 pm

http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2013.html :) Виж драг-а и според мен той е поне с 1 идея по-добър от крос-а :)
ssl

Рейтинг: 1160

Мнениеот sibirischewolf » Съб Авг 17, 2013 10:51 pm

http://bikesport.bg/bg/products/c/%D0%B ... b/all/p/12 Виж ги тука тия байкове, също не са лоши - аз съм с Аполон 2012, леко го модернизирах с вилка Rock Shox Dart 2 2011 година и предна дискова Shimano BR-M416 A. Сложих ги преди половин месец някъде, но преди това колелото е карано с оригинални части по черен път, и не е мръднало. :liplick: Успех с изборът ти! :)
sibirischewolf

Рейтинг: 1220

Мнениеот sibirischewolf » Съб Авг 17, 2013 10:51 pm

http://bikesport.bg/bg/products/c/%D0%B ... b/all/p/12 Виж ги тука тия байкове, също не са лоши - аз съм с Аполон 2012, леко го модернизирах с вилка Rock Shox Dart 2 2011 година и предна дискова Shimano BR-M416 A. Сложих ги преди половин месец някъде, но преди това колелото е карано с оригинални части по черен път, и не е мръднало. :liplick: Успех с изборът ти! :)
sibirischewolf

Рейтинг: 1220

Мнениеот vasil884 » Нед Авг 18, 2013 5:10 am

Аз бих ти предложил http://www.pedalon.co.uk/acatalog/trek- ... -2014.html
Lapierre Raid 329
Аватар
vasil884

Рейтинг: 1190

Мнениеот swat_1987 » Нед Авг 18, 2013 1:13 pm

Добре, а някой може ли да ми изтъкне плюсовете и минусите на Крос велосипедите и по специално GRX, защото на 80% съм ориентиран към тях!!!
Аватар
swat_1987

Мнениеот bobino » Вто Авг 20, 2013 1:45 am

Ориентирал си се правилно колега за парите си кроса няма аналог,рамката е здрава ще стане за карането което говориш!GRX 8-цата е и със Shimano спирачки които са чудесни и лесни за поддръжка! Навлизайки по-дълбоко в карането и с времето ще разбереш какво пасва на твоя стил каране,какво ти се иска да бъде по-добре в колелото и т.н.Затова всеки може да ти дава мнението си ,но това не означава че то ще е най-добро за теб! Успех
Each adventure begins with the words, I know a shortcut
Аватар
bobino

Рейтинг: 1270

Мнениеот swat_1987 » Пон Авг 26, 2013 11:44 am

Вече се зачудвам и за РАМ с хидравлики!!! Мнения за РАМ има ли? :)
Аватар
swat_1987

Мнениеот valentin.georgiev » Пон Авг 26, 2013 12:43 pm

Мнения за РАМ във форума колко искаш, малко ще трябва да се разровиш, че с текущата търсачка няма да ги намериш.
А и в момента има модели, които са в промоция с голяма отстъпка.
Аватар
valentin.georgiev

Рейтинг: 1627

Назад към Продукти за крос-кънтри