Здравейте приятели,
Извинявам се, че откривам нова тема, но като нов във форума съм малко объркан.
Знам, че вие можете да ми помогнете със съвет за велосипед, който ще карам предимно в планината по трудни и различни терени, както се казва - за по агресивен крос кънтри стил с по-скоростно спускане и скокчета /премерени разбира се/ от време на време. Висок съм 171 см. с тегло 80 кг.
Изискването ми е велосипеда да е с доказано здрава рамка, с хидравлични спирачки /добри за цената си/ и компоненти прилични за практикуването на този по-агресивен стил на каране. Като казвам "агресивен" нямам предвид DH, a просто по-скоростно спускане с различни препятствия и трудност на трасето! Все пак съм от Родопите, а повечето от Вас познават трасетата по тази планина! Ще съм благодарен за адекватни мнения и съвети от хора с опит и хора, които са тествали или знаят за дадения продукт! Бюджета ми е 700 - 800 лв. максимално.
Аз лично съм се насочил към Крос GRX 7 GRX 8 и Драг С1, на който се носи слава за много здрава рамка, но пък е за Dirt Jump по-скоро, а RAM HT 1.3 също ми харесва, но се предлага с V-Brake, което предполага инвестиция за хидравлики на по-късен етап!
Благодаря Ви предварително за съветите и поздрави!