Съвет за спирачка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за спирачка

Мнениеот nask0o » Сря Ное 06, 2013 6:39 pm

Здравейте искам да ви попитам за съвет дали да си взема намалена в Screambikes хидравлична спирачка Shimano BR-486. - http://screambikes.eu/bg/spirachki/6726 ... -m486.html - С лявата ръкохватка нещо което не ми е ясно и също така това ме грабна с промоцията от 100 на 50лв. Какво имат предвид с лява ръкохватка от ляво ли ще ми е спирачка нали всичко ще си пасне или има някаква уловка. Спирачката я дават с маркуч апарат и ръкохватка. Спирачката ще се кара предимно XC. Чувал съм добри отзвиви за тези спирачки. Който е карал с такава или има някаква информация, мнение моля да сподели и ако може да ме посъветва дали си заслужава и да не би да има някаква уловка, а иначе това, че ще ми е от ляво ще се свикне. :agree: :agree:
Drag Zx Limited Edition !!!
nask0o

Рейтинг: 1180

Re: Съвет за спирачка

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 06, 2013 8:07 pm

Означава, точно това което е написано.
Спирачката е задна, но лостчето ще е "ляво".
Обикновено при голям процент спирачки които се монтират и продават на велосипедите на местния пазар, задната спирачка се командва от дясното лостче, а предната от лявото.
Съответно и също толкова голям процент от потребителите са свикнали да ги ползват по този начин и понякога е терсене човек да си смени навика.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Съвет за спирачка

Мнениеот nask0o » Сря Ное 06, 2013 9:01 pm

Това ми е ясно, но това нали не би се отразило на спирачната сила? Мен не толкова ме притеснява това, че е с разменени ръкохватки, колкото дали ще ми върши работа.. :) Благодаря все пак :)
Drag Zx Limited Edition !!!
nask0o

Рейтинг: 1180

Назад към Продукти за крос-кънтри