Въпрос относно рамка Specialized ХС Pro

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно рамка Specialized ХС Pro

Мнениеот petza145 » Вто Дек 17, 2013 10:04 am

Здравейте, искам да попитам за мнение хора които карат или са наясно с рамка Specialized XC Pro дали са доволни от поведението й предимства, недостатъци?
Ще го карам ХС и градско предполагам, че обозначението ХС в името на рамката означава точно това но нямам никакви наблюдения върху работата и, както и познати които да са карали с тази рамка.
178 съм висок 95кг.
Благодаря предварително!
petza145

Рейтинг: 1275

Re: Въпрос относно рамка Specialized ХС Pro

Мнениеот Inzagi » Съб Дек 21, 2013 10:08 am

Здравей ,аз карам с тази рамка модел 2009/2010 от почти 4 години вече.Купих я декември 2009 ,а колелото го зглобих края на февруари 2010 .Ето темата .
Първата година се появи някакъв проблем в шока (x-fusion) и не работеше добре ,занесох колелото на сервиз(в Магазин "Джестър") там му направиха профилактика и от тогава не съм имал проблеми със шока ,тази година го отворих за да го почистя и да видя дали уплатненията са си наред и всичко си му беше ок ,само почистих гумените уплътнения и ги намазах с грес .
Със самата рамка до тази година не съм имал никакви проблеми, преди около 2-3 месеца се появи някакъв шум ,едно постоянно леко тракане и почукване при въртене на педалите ,след като свалих средното движение ,задната ос касета ,отворих и смазах лагерите на задната капла и проблема си го имаше, разглобих рамката и се оказа че имаше разбит лагер на кобилицата там където кобилиците са хванати за седалковата тръба.Самото легло на кобилицата където е лагера и шайбата от вътрешната страна беше "изядено" .Нямаше как да извадя останалата част от лагера и занесох само кобилицата в байк център на
Подуяне, там ми смениха лагерите (бях си купил съответния размер лагерчета за смяна) после в къщи си смених част от от останалите лагери по рамката и сглобих колелото ,проблема изчезна.В байк център
ми казаха че е хубаво да се сменят лагерите на рамката всяка година ,има ремонтни комплекти ,но може и да си купиш лагерите по номера от Бг.На сайта на Speciаlized има упътване за рамките им ,
FSR---2009-FSRxc-Myka-FSR-Manual.pdf
(852.67 KiB) 95 пъти
това е за моя модел рамка
След няколко карания пак се появи това леко тракане и предполагам че лагера там се е разбил понеже и леглото беше разбито .Разговарях с Митко от байк център и той ми каза че може да ми поръча нови кобилици,така че другият месец смятам да ги сменя.Извода е по често профилактика ,а не веднъж на 4 тодини когато лагерите са се почупили :)
Иначе колелото се кара постоянно ,дори и зимата катери баирите на витоша,но последната година видя повече тормоз защото ми откраднаха другото колело и сега карам само Specialized-a
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Назад към Продукти за крос-кънтри