Калъф за седалка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Калъф за седалка

Мнениеот d0minat0ra7 » Чет Мар 27, 2014 7:47 pm

Здравейте имам Drag zx4 TE Който е със седалка Cox Strike Pro http://screambikes.eu/bg/sedalki-mtb/84 ... e-pro.html която е ужасно твърда и неудобна днес погледнах ето този калъф: http://bikescenter.bg/sedalki-bg/kal-f- ... te-tech-bg някой знаели дали ще се омекоти с него седалката и дали ще стане ?
d0minat0ra7

Рейтинг: 1200

Re: Калъф за седалка

Мнениеот subritual » Чет Мар 27, 2014 8:49 pm

Не е задължително твърдата седалка да е неудобна и меката-удобна. При по-продължително седене мекотата не играе особена роля.По-важна е формата.
Не се притеснявай да сменяш и да пробваш различни седалки, за тия 19лв може дори нова да си вземеш.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот d0minat0ra7 » Чет Мар 27, 2014 9:12 pm

subritual написа:Не е задължително твърдата седалка да е неудобна и меката-удобна. При по-продължително седене мекотата не играе особена роля.По-важна е формата.
Не се притеснявай да сменяш и да пробваш различни седалки, за тия 19лв може дори нова да си вземеш.

Ясно ми е е това по принцип и за 10 лв мога да си купя седалка ,но предпочитам да не сменям седалката все още колелото ми няма и 1 седмица още и е във гаранция и се заинтересувах специално към такъв калъф.
d0minat0ra7

Мнениеот Use.Less » Чет Мар 27, 2014 9:43 pm

1 седмица е малко да ти привикне задника към каквато и да е седалка. Моя съвет е: покарай още с нея и ако нещата не се подобряват, тогава опитвай с други седалки. Калъфите за седалки не са за мтб каране категорично... Мърдат напред назад, а и подкрепям че мекото не винаги е предпоставка за удобство. За градско може и да става...
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот d0minat0ra7 » Чет Мар 27, 2014 9:47 pm

Use.Less написа:1 седмица е малко да ти привикне задника към каквато и да е седалка. Моя съвет е: покарай още с нея и ако нещата не се подобряват, тогава опитвай с други седалки. Калъфите за седалки не са за мтб каране категорично... Мърдат напред назад, а и подкрепям че мекото не винаги е предпоставка за удобство. За градско може и да става...

И аз така мисля да изчакам малко после ако ще взема някоя друга защото нямам намерение да вървя все са ми били шутове в гъза :D :D
d0minat0ra7

Мнениеот denises26 » Чет Мар 27, 2014 9:48 pm

Покарай известно време с тази седалка, все пак има определен период на привикване индивидуален за всеки. Скоро и аз сменях седалка (беше скъсана) и новата първата седмица я чувствах много неудобна. Сега обаче просто не я усещам дори и на по-дългите карания, както и трябва да е. Предишната ми седалка беше привидно мека и удобна, но това е адски лъжливо усещане след 20 километра с нея болката ставаше все по-силна и по-силна, направо натъртваше. Сега с твърдата ми е много по-добре. Пак ти казвам покарай седмица две, дори и до месец (зависи и от километрите, които навърташ) колкото и да е гадно отначало понякога е просто въпрос на привикване и напасване. Ако дори и след месец я чувстваш много неудобна може да помислиш за смяна. При избора на седалка има и друго, че не винаги най-скъпото е най-добро поне според моя опит. Карал съм със Selle Italia SLR около 2 месеца при това редовно, еми просто не се получи с тази седалка и мястото и бе заето от една 20левова, която се оказа перфектна. Успех :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот Brave » Пет Мар 28, 2014 9:07 am

Ако известно време не си карал изобщо колело, общо взето всяка седалка ще те ръби болезнено. В седалището има мускулатура, която трябва да се стегне за да поддържа теглото ти безпроблемно. Единствения известен ми начин това да стане е с (много) каране. Карай поне месец всекидневно преди да вземеш решение за смяна на седалката.
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот d0minat0ra7 » Пет Мар 28, 2014 9:33 am

Brave написа:Ако известно време не си карал изобщо колело, общо взето всяка седалка ще те ръби болезнено. В седалището има мускулатура, която трябва да се стегне за да поддържа теглото ти безпроблемно. Единствения известен ми начин това да стане е с (много) каране. Карай поне месец всекидневно преди да вземеш решение за смяна на седалката.

Така и ще направя благодаря за бързите отгори супер сте :)
d0minat0ra7

Назад към Продукти за крос-кънтри