Здравейте, днес закупих вилка Suntour Epicon SF12 X2. Понеже механикът от магазина в който я купих вече свършваше работа я монтирах в друг магазин. След монтирането обаче се появи следният проблем: вилката се сгъва изключително трудно. Вилката е с налягане, подходящо за човек 60 кг докато аз съм 80 и въпреки това като я натисна почти не мърда. Когато съм на колетото е необходимо да натисна с цяло тяло и със засилка за да я сгъна, като тя достига малко повече от половината си ход. Момчето от магазина, в който я монтирах ми каза, че е възможно да е препълнена с масло и това да е проблема. По стеншъните се вижда малко масло когато вилка се сгъне няколко пъти. Все пак те не поискаха да я разглабят, тъй като е гаранционна, та ще се наложи в понеделник да се разкарвам пак до продавача.
Та въпросът ми е какъв може да бъде проблема и някой имал ли е подобни ядове с този модел вилка или друга въздушна. То че ще ходя за рекламация е ясно, но все пак ми се иска да чуя малко мнения от хора с опит с такива вилки.