Капли и шини CROSS Traction G30

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Капли и шини CROSS Traction G30

Мнениеот Armageddon8 » Сря Май 07, 2014 3:42 pm

Здравейте,

От миналата година имам CROSS Traction G30 - модел 2013. Каплите и съответно шините не са криви - нямам проблем с това, Въпросът е обаче, че като спукам гума после много трудно изкарвам външната гума. Все се получават някакви кривини и балони по нея. Ходя да го помня на бензиностанция до 6-7 бара да излязат както трябва. В момента карам с GEAX barro Mountain 2.1. Предишните бяха schwalbe rapid rob 2.25 - те бяха с колелото - и с тях имах същия проблем.

Ако някой има същия модел или наблюдение изобщо върху каплите на Крос да си каже мнението. При мен ли само се получава така или...?Замислям се за нови шини или поне за нова по-хубава помпичка, че с тази за 25лв. не мога да вдигне налягането, че да се оправят кривините още на планината като спукам.

Поздрави
Armageddon8

Рейтинг: 1200

Re: Капли и шини CROSS Traction G30

Мнениеот penmark » Сря Май 07, 2014 6:03 pm

Мажеш борда на гумата където контактува с каплата със сапунена вода и помпиш до 3.5-4 bar. Като излезе навсякъде равномерно, спадаш до желаното налягане.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pecko » Сря Май 07, 2014 6:30 pm

И аз съм със същите капли,и имам същия проблем като теб. Гумите са schwalbe nobby nic и трябва да ги помпя над 4,5 бара за да се наместят както трябва.
Pecko

Мнениеот Armageddon8 » Сря Май 07, 2014 7:17 pm

penmark написа:Мажеш борда на гумата където контактува с каплата със сапунена вода и помпиш до 3.5-4 bar. Като излезе навсякъде равномерно, спадаш до желаното налягане.

Здравей, пропуснах да кажа, че това с водата и сапуна(и само с вода и само със сапун) и какви ли не още други "направи си сам" майсторе съм ги правил. Резулатът е пак неудоволетворителен. Някъде излиза много - някъде пак не ще - ако не го напомпя до по-голямо налягане, което с ръчната помпа си е цяло приключение. Не съм особен привърженик на подобни методи.
Последният ми пример е от понеделик - подих към Кранево(не стигнах до там, но такава ми беше идеята) и спуках задната. Помпих като луд с ръчната помпа и накрая в някакво село звънях на хората да ми дадат една крачна помпа за да станат нещата като хората. Че се притеснявам да не повреди външната като карам много с такива проблемни области.
Ей сега се прибрах от работа и се загледах - на едно място пак не излязала както трябва!!!
Нико Байк ми дадоха съвет да се замисля да сменя шините.
Последния месец спуках 3-пъти и вече наистина ме дразнят всичките тези мини-приключения дето ги създавам за една гума само.

Поздрави
Armageddon8

Мнениеот guffa » Сря Май 14, 2014 3:44 pm

Здравей колега,

Ето как практикувам аз и нещата горе-долу се получават :)

1. Монтирам вътрешната и външната гума на шината.
2. В това положение намазвам обилно бордовете на гумата (захваща по малко и на шината) с веро и вода. Това в къщи, на терен го пропускам :)
3. Напомпвам до толкова, че да се опъне целия балон, не повече!
4. Намествам с ръце (чрез издърпване и завъртане около надлъжната ос) участъците, където гумата не е излязла равномерно. Важно е тази стъпка да се направи в този момент, докато гумата е все още мека, защото след това е невъзможно! Това го правя докато се намести хубаво, въпреки че понякога отнема малко повече време и усилия. Колкото е по-широка гумата, толкова е по-трудно! :)
5. Напомпвам. Ако съм в къщи с голямата помпа - до 4 бара, след това изпускам до 3-3,5. Ако съм на терен - с малката помпа колкото може (едва ли повече от 3 бара :) )
Ако не ми хареса крайния резултат, изпускам налягането и повтарям стъпки 4 и 5.

Та така! :) Дано съм ти помогнал
guffa

Назад към Продукти за крос-кънтри