Какви педали за байка?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какви педали за байка?

Мнениеот 2danger » Вто Юли 29, 2014 3:28 pm

Около 3000 км. ми изкараха тези педали:
http://www.amazon.de/Wellgo-industriege ... mtb+pedale
но единия днес се разскърца и явно им е дошло времето. Чудя се какви да си взема, които хем да са толкова надеждни и да не са скъпи? Като тегло са едни от най-леките, което също е +. Някой карал ли е с такива и след смяната им да е намерил нещо по-добро? Другият въпрос е дали има възможност да им се сменят лагерите и дали си струва?
2danger

Рейтинг: 1200

Re: Какви педали за байка?

Мнениеот cyclopz » Вто Юли 29, 2014 9:44 pm

Сега като се качиш на платформи, ще ти се стори, че си сменил колелото :agree: Поне на мен така ми се стори, като изхвърлих стоковите подобни на твоите, и сложих някаква евтина платформа. Има на кона готини, относително евтини платформи, ако си в София, на Черни връх.
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот 2danger » Сря Юли 30, 2014 9:40 am

Която част от задвижването да смениш е все едно си с ново колело. Особено, ако си свикнал и си го карал дълго време. Преди стоковите имах скъпи педали, но за 8 месеца сдадоха багажа. От тогава не се хвърлям на скъпи. Току-що поръчах тези:
http://www.amazon.de/gp/product/B000NUJ ... UTF8&psc=1
Рецензиите са отлични. Надявам се да са добри за цената си, но дори и да се скапят, няма да ме е яд, че съм наринал много пари също за китайки (дори и скъпите в повечето случай са китайски или тайвански).
2danger

Мнениеот bio » Сря Юли 30, 2014 12:52 pm

2danger ето ги и тук -> http://velocity.bg/index.php?route=prod ... uct_id=474
педалите най-вероятно са Wellgo просто са брандирани с XLC. не са лоши - тежки и здрави.
мисля, че дори и тези които си взел не са с капсуловани лагери. те започват откъм 50+ лв.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот 2danger » Съб Авг 02, 2014 4:49 pm

Педалите пристигнаха и вече им врътнах 100-тина км. Солидни са, удобни и крака е като залепен за тях. Неприятно впечатление ми направи, че са много стегнати и по-трудно се въртят. Дори след тези км. които им навъртях не са се разработили и левия е все още доста стегнат.
bio, знам че има алтернативни места за пазаруване, но в амазон ми е по-удобно. Какво разбираш под капсуловани лагери? Необслужваеми, индустриални ли? А тези с какви са? С открити, които се смазват или?
2danger

Мнениеот bio » Нед Авг 03, 2014 6:09 am

2danger написа:Педалите пристигнаха и вече им врътнах 100-тина км. Солидни са, удобни и крака е като залепен за тях. Неприятно впечатление ми направи, че са много стегнати и по-трудно се въртят. Дори след тези км. които им навъртях не са се разработили и левия е все още доста стегнат.
bio, знам че има алтернативни места за пазаруване, но в амазон ми е по-удобно. Какво разбираш под капсуловани лагери? Необслужваеми, индустриални ли? А тези с какви са? С открити, които се смазват или?

педалите, които си взел са обслужваеми. лагерите най-вероятно са тип конус чашка и между тях съчмички, което е малко пипкава работа за настройка и обиране луфт.
ако при въртене на педала на ръка не усещаш задирания/задържания то всичко е наред. повече трябва да те притеснява ако педала започне да се върти като откачен тогава 99% имаш луфт и го износваш. за мен е нормално педалът да не се върти по инерция като колело.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри