Съвет за G2 вилка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за G2 вилка

Мнениеот Astianaks » Сря Мар 28, 2012 12:47 am

Здравейте байкъри, нов съм във форума, а и в спорта, и не бях много сигурен къде да напиша въпроса си... :dontknow:
Миналата година взех, че си припомних колко страхотно нещо е карането на колело и реших да си купя някоя прилична машинка. Живеех в чужбина (Катар), имах възможноста да си взема нещо качествено и просто отидох в първия магазин, без никакво предварително проучване... След кратка консултация с продавача, се сдобих с този красавец http://www.bikepedia.com/quickbike/BikeSpecs.aspx?Year=2011&Brand=Trek&Model=Gary+Fisher+Advance&Type=bike
Бях в такава еуфория от тази машина (вземайки предвид, че бях карал само кросове, спринтове и тн нисък клас колела), че така и не осъзнах в какво се забърквам... Оказа се, че рамката и вилката са с някаква супер специфична G2 геометрия на Gary Fisher, от която и понятие си нямах. Казах си: Защо пък не? Човекът е легенда все пак и си разбира от работата... Да де, ама от скоро, гледайки и преглеждайки форума, се зарибих да напусна софийските паркове и улици и да поема и аз към планината при първа възможност. И се замислих: не е ли твърде "дървена" сегашната ми вилка (SR Suntour SF11 XCM-PM-HLO, 100mm travel) и как по дяволите ще намеря подходяща вилка със същата геометрия в БГ? Та силно се надявам някой да ме посъветва по въпроса, а и не бих отказал генерално мнение за колелото и става ли то, реално, за нещо. Извинявам се за твърде дългия пост... :) :) :)
Trek Gary Fisher Advance 2011
Аватар
Astianaks

Рейтинг: 1220

Re: Съвет за G2 вилка

Мнениеот Insight » Сря Мар 28, 2012 9:31 am

Аз поне не виждам нищо супер специфично в геометрията на рамката и вилката. Вилката си е "дървена", но за първи опити в планината става, пък ако потръгнат нещата можеш да намериш по-добри предложения за вилка във всеки читав магазин!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Astianaks » Сря Мар 28, 2012 6:12 pm

Мерси за отговора Insight. :) Просто в повечето чуждестранни форуми пишат, че ако се смети просто с каква да е вилка, управлението ставало "нервно" и накъсано... Идеята ми беше ако някой има опит с G2 колела да си каже мнението и за вилката и за машината като цяло... ;)
Trek Gary Fisher Advance 2011
Аватар
Astianaks

Рейтинг: 1220

Мнениеот PowerSlide » Чет Мар 29, 2012 7:51 pm

До Автора: Не се притеснявай, сигурен съм че няма нищо супер специфично (както си се изразил) в целия велосипед, та че си го карай без никакви уплахи и притеснения. Достатъчно нисък клас е, не е нищо особено за да го правиш на въпрос. Карай си го с кеф и мерак :agree:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Назад към Продукти за крос-кънтри