Миналата година взех, че си припомних колко страхотно нещо е карането на колело и реших да си купя някоя прилична машинка. Живеех в чужбина (Катар), имах възможноста да си взема нещо качествено и просто отидох в първия магазин, без никакво предварително проучване... След кратка консултация с продавача, се сдобих с този красавец http://www.bikepedia.com/quickbike/BikeSpecs.aspx?Year=2011&Brand=Trek&Model=Gary+Fisher+Advance&Type=bike
Бях в такава еуфория от тази машина (вземайки предвид, че бях карал само кросове, спринтове и тн нисък клас колела), че така и не осъзнах в какво се забърквам... Оказа се, че рамката и вилката са с някаква супер специфична G2 геометрия на Gary Fisher, от която и понятие си нямах. Казах си: Защо пък не? Човекът е легенда все пак и си разбира от работата... Да де, ама от скоро, гледайки и преглеждайки форума, се зарибих да напусна софийските паркове и улици и да поема и аз към планината при първа възможност. И се замислих: не е ли твърде "дървена" сегашната ми вилка (SR Suntour SF11 XCM-PM-HLO, 100mm travel) и как по дяволите ще намеря подходяща вилка със същата геометрия в БГ? Та силно се надявам някой да ме посъветва по въпроса, а и не бих отказал генерално мнение за колелото и става ли то, реално, за нещо. Извинявам се за твърде дългия пост...