Има ли смисъл от upgrade на мойта гордост?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Има ли смисъл от upgrade на мойта гордост?

Мнениеот seiko » Чет Апр 05, 2012 10:18 pm

Искам да питам всички по-напреднали от мен в този прекрасен спорт, дали има смисъл да си сменя предните команди от Sram x7 на sram x9. Задния обтегач е sram x9. Моля за мнение. Карам XC и всичко до сега с този set up е наред, само леко ми бяга shifting-a.

Благодаря предварително!
Прикачени файлове
Trek 6000 upgrade.jpg
Trek 6000 след обстоен upgrade
(439.07 KiB) 280 пъти
seiko

Рейтинг: 1200

Re: Има ли смисъл от upgrade на мойта гордост?

Мнениеот zafirovp » Пет Апр 06, 2012 12:28 am

Аз съм карал с X7 команди на Х9 и проблеми не съм имал. Ако съм те разбрал правилно, че скоростите ти не превключват добре, значи проблема не е в смяната на команди. Те са напълно съвместими с X9. Най-добре си направи реглаж на скоростите. Ако жилата са нови, е нормално след малко каране да се разтегнат.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот seiko » Пет Апр 06, 2012 12:37 am

zafirovp написа:Аз съм карал с X7 команди на Х9 и проблеми не съм имал. Ако съм те разбрал правилно, че скоростите ти не превключват добре, значи проблема не е в смяната на команди. Те са напълно съвместими с X9. Най-добре си направи реглаж на скоростите. Ако жилата са нови, е нормално след малко каране да се разтегнат.

Да, така е. Нямам никакъв проблем наистина, но дали си струва upgrade-a и ще има ли някакъв осезателен ефект? Все пак говорим за около 180-200 лв. които могат да се спестят за друго, ако разликата не е чак толкова фрапираща.

Благодаря!
seiko

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Пет Апр 06, 2012 6:40 pm

seiko написа:...но дали си струва upgrade-a...

Не, освен ако не те хапе щъркела. :D
Вложи си парите за нещо друго.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Продукти за крос-кънтри