Nocturne написа:
За Formula главини не искам да чувам колега, но мерси за мнението.
Сигурно ще е Sram.
edinmilion написа:Nocturne написа:
За Formula главини не искам да чувам колега, но мерси за мнението.
Сигурно ще е Sram.
Sram главините са всъщност - формула
Nocturne написа:....Много е шумна....
argon написа:Nocturne написа:....Много е шумна....
Само да вметна, че повечето скъпи и качествени главини също са шумни. Hope, Nuke Proof, Hadley, някой модели на DT...виж Kriss King издават съвсем друг звукПо мое мнение Формулите не са лоши главини, преди време карах , може би малко по-скъпа от твоята (за съжаление изобщо не мога да си спомня модела) и не съм имал никакви оплаквания. единствено теглото ме накара да я сменя. Може и просто да е за сервизиране главината ти, а не за кофата
whili225 написа:Ще ти дам един съвет: не слагай много здрави и скъпи главина и шина отзад, вече съм видял няколко подобни НТ2-ки с цепната рамка отзад до ухото, като цяло си мисля че е по-добре да се изкриви шината или дори да се счупи главината/QR-ра, отколкото да се сцепи рамката. Но ти си решаваш![]()
П.П. а иначе разгледай Sram 306 аз съм с такива и шина Mavic 317 , от тези Laserdisc нямам преки впечатления
penmark написа:А защо изобщо ще дропи с рамка която не е за дроп?!
whili225 написа:п.п. И хайде който мисли, че това е най-тъпият пост във форума да се аргументира точно с кое написано от мен не е съгласен.
argon написа:Ако рамката, която човек си купува с цел да я кара в така нареченият стил ХС струва приблизително 300 лева, същият обикновено не дава 1400лв. за DH weelset-ове. Някак не ми се вижда логично. Или бъркам нещо?
whili225 написа:argon написа:Ако рамката, която човек си купува с цел да я кара в така нареченият стил ХС струва приблизително 300 лева, същият обикновено не дава 1400лв. за DH weelset-ове. Някак не ми се вижда логично. Или бъркам нещо?
Изпълнения секви
Nocturne написа:Мисля да взема черни спици на DT Swiss, тези спици ли са най-добрите? Искам най-добрите спици, те поне са евтини.
whili225 написа:Тези от първия линк са за ДХ, не ти трябват такива. Погледни тази http://eshop-gorgona.com/zadna-glavina- ... -3752.html , аз съм с такива и съм доволен за сега, като шум - не са много шумни. Колкото до спиците, които си упоменал - супер са
whili225 написа:Тези от първия линк са за ДХ, не ти трябват такива. Погледни тази http://eshop-gorgona.com/zadna-glavina- ... -3752.html , аз съм с такива и съм доволен за сега, като шум - не са много шумни. Колкото до спиците, които си упоменал - супер са
DT Swiss, като фирма специализирала се в изработването на спици, има богата гама от такива. Има доста модели спрямо предназначението им, и джоба на потребителя. Това дали даден модел е "черен" или иначе казано анодизиран, или не е и е с цветът на материалът от който е изработен, променя само и единствено естетическото възприятие на продукта. Това че спиците са евтини, и затова искаш най-хубавите,(можеш да си ги позволиш, без финансов колапс), е малко относително. DT имат и модели, които струват по около 5 кинта парчето - сметни ги по 64 броя!
Конкретно бих те посъветвал, да се огледаш в два модела спици:
DT Champion или DT Competition, и двата модела ги има "черни". Съветвам те да си купиш спици от механика, който ще ти наплита каплата, защото той ще прецени, както дължината им , така и дебелината, спрямо шините които си купил и бъдещите ти главини. Тоест въпроса със спиците ще го решаваш след като си купиш главини. Предвиди си пари за наплитане на каплите, както и пари за нипли (за тях пак се обърни към механика).
Що се отнася до главините. По-мое мнение, от изброените най-удачни ми се виждат Quad-овете. Най-леки са спрямо другите, а разликата в цената не е толкова осезаема. Не съм карал нито една от изброените, но логиката при XC колелата е, когато можеш, да използваш по-леки части (не самоцелно и за сметка на качеството, разбира се)
argon написа:Странна работа! Пишеш грамотно, а даваш само неграмотни съвети. Рядко срещана комбинация.
whili225 написа:Интересно ти ли определяш кои съвети са грамотни и кои не ..... това все пак е форум, идеята на форума е всеки да си изказва мнението, това дали човека ще се съобрази с мнението ми е друго нещо.
П.П. Провери какво е първото значение на форум и къде се използва за първи път
whili225 написа:Защо държиш да са с капсуловани лагери, имам предвид като цена ще ти излезе по-скъпо а дали ще има осезаема разлика не се знае ...
А относно спиците имаше едни на DT Swiss от 0.50лв. не би трябвало да имаш проблеми, даже прекалено много значение им отдаваш на спиците ми се струва,
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта