MBiker написа:Taка и никой не се изрази за драга по-обстойно

Ето моето мнение за Драга и това дали е подходящия велосипед за теб. Да, по-скъп е от Крос 124, но има и по-добри компоненти (капли, гуми, кормило, лапа) така че цената от 800лв не е чак толкова много. Основния "проблем" при Драга според мен е курбела - Шимано Търни е най-евтиния възможен, но проблема при теб няма да е толкова в ниската му здравина, колкото в дължината на рамото - 170мм е малко за човек висок 195см. Ще ти е неудобно да въртиш. Според мен си за 180мм курбел , но тъй като такива трудно се намират или са много скъпи - 175мм е вид компромис, но 170 мисля че е твърде малко за теб. Освен това и аз ще се изкажа в подкрепа на 29ките. Аз лично карам Крос Биг Фут и за градско/ XC каране това е по-добрия избор, особено за по-висок човек. С 29ка ще летиш надолу защото по-лесно преминава препятствията, а по-равно по-лесно се върти. Ако си твърдо решен на 26" колело погледни и това
http://www.sportdelivery.com/bg/product ... -2012/12--с 100лв повече е от Драг ZX4 , но си заслужава - вилката е доста по-добра (има масло най-малкото) а ниския клас на СРАМ - X4 е по-добър от ниския клас на Шимано (Алтус / Ацера) Минус е че спирачките не са хидравлични, което може би ще е необходимо при теб (все пак си бая човек), но ако не караш продължителни спускания си ок и с тях (манията по хидравлики леко ме дразни ако трябва да съм честен

)