Ръкохватки за скорости и спирачки

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ръкохватки за скорости и спирачки

Мнениеот Fuko » Сря Окт 10, 2012 4:55 pm

Интересувам се от ъпгрейд на ръкохватките на спирачките и наличните ми палцови команди за скорости.
В този дух на мисли се чудя дали е удачно да се сложат лостчета с така наречените двойни команди(Dual Control).Примерно Шиманските LX Dual Control
Аз карам твърдак от подписът ми,предимно по черно и се чудя дали ще сменям бързо скорости и предавки и същевременно с това ще натискам спирачки,
защото при тези двойни команди лостчето е само едно
Ако не е удачно предложете ми вариант за ъпгрейд на цена около 120-150 лв комплект лява и дясна команда
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Re: Ръкохватки за скорости и спирачки

Мнениеот PtD » Сря Окт 10, 2012 5:52 pm

Oт обсъжданията на dual control във форума може да се заключи, че не са особено подходящи за по-рошави терени.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fuko » Сря Окт 10, 2012 6:45 pm

PtD написа:Oт обсъжданията на dual control във форума може да се заключи, че не са особено подходящи за по-рошави терени.

а, някакаво предложете за вариант за ъпгрейд на цена около 120-150 лв комплект лява и дясна команда
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Мнениеот kaliopo » Сря Окт 10, 2012 7:36 pm

Здравей! От написаното по-горе предполагам, че ти трябват команди Shimano за 9х3 скорости. Ако е така, това е най-доброто, което намирам. Тук също има нещо много интересно, което е по-висок клас, но е доста стар модел и липсва функцията 2-Way Release. Поне за мен тя е доста важна. Ако увеличиш парите до 180 лева можеш да вземеш и ново ХТ. А ако имаш възможност да почакаш месец и половина - два и време да следиш редовно големите магазини, може да се възползваш от коледните и зимните промоции. Тогава ще вземеш нещо по-добро за по-малко пари.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Назад към Продукти за крос-кънтри