CROSS SPORTER???

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

CROSS SPORTER???

Мнениеот Ogito » Съб Окт 13, 2012 5:10 pm

Здравейте.Интересувам се от мнението Ви за такъв велосипед.Колелото е с преден и заден дерайльор SHIMANO DEORE,средното движение също е DEORE,с външни лагери.Зъбният блок,отзад е на "шлици" а не на резба. Вилката е Santour XCR(100mm ход,май...)със заключване на хода.Командите също са DEORE,27 скорости(некомбинирани,палцови).Спирачките са дискови,хидравлични SHIMANO BR-M 485.

Май,не е много популярен модел,но ме впечатли монтажа,спрямо цената.Колелото струва 670 лв. и се чудя,дали няма някаква уловка... :dontknow:
Интересува ме,такъв велосипед пригоден ли е за планинско(XC) каране? Намерих две стари теми,но там,обсъжданите велосипеди са с по-нисък клас монтаж и в мненията,не намирам отговорите,които търся. Разбрах,че каплите не са много здрави,колчето за седалката е с диаметър 27,2 на ZOOM,лапата на кормилото също е ZOOM.Гумите,също са малко кофти,но това е "бял кахър" :D
С кое колело от друга марка бихте сравнили посочения от мен велосипед(като клас)?
Предварително благодаря за изказаните мнения по въпроса. :beer:
Ogito

Рейтинг: 1180

Re: CROSS SPORTER???

Мнениеот WhiteBoy » Съб Окт 13, 2012 8:21 pm

Вилката, лапата и кормилото единствено не са много добри. btw - cross spotster може би искаш да кажеш ?
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Re: CROSS SPORTER???

Мнениеот Ogito » Съб Окт 13, 2012 8:29 pm

Ами,не.Не е SPOTSTER. Моделът се нарича SPORTER. Става въпрос за колело,като това: http://www.velokiev.com/pages/katalog_v ... orter_2009
Харесва ми монтажа,но не знам защо е на такава цена(670лв.) Става въпрос за нов велосипед,естествено. :)
Ogito

Рейтинг: 1180

Назад към Продукти за крос-кънтри