Ситуацията на пазара и велосипед за 1к

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ситуацията на пазара и велосипед за 1к

Мнениеот desert_fox » Пон Апр 15, 2013 3:42 pm

Здравейте на всички :beer:
аз съм от Пловдив на 23г.,184см.70кг.

След като групичката ми по футзал се разпадна,а и хора за тенис на корт вече не се намират,реших да започна да се занимавам в свободното си време с велосипедизъм и то на едно различно ниво от досегашното...може би и заради свободата която велосипедът,качваш се когато искаш и караш където видиш :agree:

Регистрирах се във форума поради две неща - първо,за да се допитам до по-компетентните при избора ми на подходящ велосипед :peace:
и
второ,за да сформирам групичка от Пловдив с която да караме (видях,че има 2 теми,една за градско и една за нощно,ама за турчета из планините няма...)
:offtopic:

До сега имах един Спринт и един Лидер ЕВО9 за по 2\300лв,понеже марката е Пловдив :eyebrow: и 2 Кроса от Метро за по 100лв,като 3 велосипеда ми откраднаха и 1 продадох...Имах доста проблеми с задните дерейльори,с вилките,дори и със спирачкате.Най-тежкият инцидент беше именно със спирачки - бързо спускане,рязко натискане на спирачката,късане на жилото,което се омота в предното колело и ме извхвърли като ми счупи и ръката,което пък прекъсна тренировките ми по тенис...

Сега малко ми е объркано при избора ми на велосипед от по-високо ниво.
Първоначално ми се въртеше идеята да си събера сам всичко,но реших,че финансово и като време не е подходящо.Затова разгледах модели на Драг,РАМ,Крос и Спринт.

Не искам да има скъпа поддръжка,нито имам желание да надграждам :wavey: Карам стоков VW,никаква поддръжка не иска,нищо и не надграждам :popcorn:
Търся нещо което да си струва инвестицията!

Първа група до 800лв

1.Драг ЗХ-4 ТЕ 799 http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=242#
2.РАМ НТ 1.3 799 http://www.ram-bikes.com/bg/view_bikes.php?bikes_id=7

Втора група до 900лв.

1.Крос Г27 899 http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5/euphoria-g27-73.html
2.Драг 29ер ПРО 899 http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=237#specification

Трета група до 1200

1.Крос ГРХ-9 1050 http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5/grx-9-14.html
2.Спринт Р6 1100 http://bikesport.bg/bg/products/1285-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-shockblaze-r6--%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8_
3.Драг ЗХ-5 ПРО 1200 http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=241#specification

Първа група - в момента разполагам точно със 800лв и съм се насочил към РАМ НТ 1.3 понеже дисковете спирачки на ЗХ-4 ТЕ мисля,че ще ми тежат само.

Втора група е новата генерация с 29 гуми,мнение за двете?Реално за 100лв отгоре какво получавам и има ли бъдеща полза?

Трета група,тук цената е много висока за мен!Все пак е достижима като цел,но инвестицията с 400лв повече за група 3 спрямо РАМ 1.3 струва ли си?
Да,Крос е пълно Деоре,Драг е с добра вилка,Спринта е по средата...но като качество струва ли си или цените им са завишени?
В реални полеви условия представянето им колко ще е по-добро и в коя област превъзхождат група 1 и 2 ?
Други предложения?

Коя ценова група се доближава най-близо до реалната производствена цена,т.е. къде цената е най-справедлива и най-малко завишена?
Не съм запознат с цените на различните компоненти и не искам да плащам за нещо 1000,а то да струва реално 500!Икономист съм и затова правя пълно проучване на ситуацията на пазара преди да похарча хилядарка :lol: в мобилният и ИТ сектора съм се нагледал на +300% печалби от даден продукт :nono:

До месец смятам да направя покупката и вече началото на месец май да съм на линия!Има много време до тогава,така,че ще се радвам да стана една добра дискусия тук.Всяко мнение и насока са добре дошли.Колегите от Пловдив също чакам да се включат в дискусията!Надявам се темата да е полезна и за други!

А за пловдивските срещи също чакам предложения,може би в отделна тема къде и кога да се събираме,къде може да се кара и има подходящи условия и пътеки...за последно към Лъки с автомобил ходихме,беше супер... :popcorn:

Поздрави,
Димитров
Последна промяна desert_fox на Пон Апр 15, 2013 4:40 pm, променена общо 1 път
Аватар
desert_fox

Рейтинг: 1200

Re: Ситуацията на пазара и инвестиция от 1к

Мнениеот unsigner » Пон Апр 15, 2013 4:27 pm

Инвестиция е, ако очакваш парите да се върнат, това нашто с колелата си е чисто харчене :-)

Еуфорията е 27.5", не 29".
Виж промоцията на Крос в момента - въртят се банери, има линк от предната страница на сайта - има един 927, който е почти каквото карам аз в момента (и съм доволен засега), като за твоята първа група; и един за твоята последна група, 1200+ лв., но с по-висок клас компоненти - въздушна вилка, Деоре ХТ отзад и т.н.

Аз се чудих известно време горе долу като теб, дали да дам 800 или 1200, като не ми е ясно точно каква е разликата освен принципното "по-добри компоненти", и реших да давам повече пари като почна да разбирам повече. А и да купя по-рано, за да карам повече... по-добре един месец повече каране и един месец по-малко чудене :-)
unsigner

Рейтинг: 1667

Re: Ситуацията на пазара и велосипед за 1к

Мнениеот desert_fox » Пон Апр 15, 2013 4:43 pm

За термина си прав,не е коректно да го ползвам тук :wavey:

Колкото до времето за каране,ами то сега в ПД са едни дъждове така,че не е много за каране в планината.

Благодаря за мнението!
Аватар
desert_fox

Мнениеот anton4o1987 » Пон Апр 15, 2013 6:04 pm

desert_fox написа:Здравейте на всички :beer:
аз съм от Пловдив на 23г.,184см.70кг.

След като групичката ми по футзал се разпадна,а и хора за тенис на корт вече не се намират,реших да започна да се занимавам в свободното си време с велосипедизъм и то на едно различно ниво от досегашното...може би и заради свободата която велосипедът,качваш се когато искаш и караш където видиш :agree:

Регистрирах се във форума поради две неща - първо,за да се допитам до по-компетентните при избора ми на подходящ велосипед :peace:
и
второ,за да сформирам групичка от Пловдив с която да караме (видях,че има 2 теми,една за градско и една за нощно,ама за турчета из планините няма...)
:offtopic:

До сега имах един Спринт и един Лидер ЕВО9 за по 2\300лв,понеже марката е Пловдив :eyebrow: и 2 Кроса от Метро за по 100лв,като 3 велосипеда ми откраднаха и 1 продадох...Имах доста проблеми с задните дерейльори,с вилките,дори и със спирачкате.Най-тежкият инцидент беше именно със спирачки - бързо спускане,рязко натискане на спирачката,късане на жилото,което се омота в предното колело и ме извхвърли като ми счупи и ръката,което пък прекъсна тренировките ми по тенис...

Сега малко ми е объркано при избора ми на велосипед от по-високо ниво.
Първоначално ми се въртеше идеята да си събера сам всичко,но реших,че финансово и като време не е подходящо.Затова разгледах модели на Драг,РАМ,Крос и Спринт.

Не искам да има скъпа поддръжка,нито имам желание да надграждам :wavey: Карам стоков VW,никаква поддръжка не иска,нищо и не надграждам :popcorn:
Търся нещо което да си струва инвестицията!

Първа група до 800лв

1.Драг ЗХ-4 ТЕ 799 http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=242#
2.РАМ НТ 1.3 799 http://www.ram-bikes.com/bg/view_bikes.php?bikes_id=7

Втора група до 900лв.

1.Крос Г27 899 http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5/euphoria-g27-73.html
2.Драг 29ер ПРО 899 http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=237#specification

Трета група до 1200

1.Крос ГРХ-9 1050 http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5/grx-9-14.html
2.Спринт Р6 1100 http://bikesport.bg/bg/products/1285-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-shockblaze-r6--%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8_
3.Драг ЗХ-5 ПРО 1200 http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=241#specification

Първа група - в момента разполагам точно със 800лв и съм се насочил към РАМ НТ 1.3 понеже дисковете спирачки на ЗХ-4 ТЕ мисля,че ще ми тежат само.

Втора група е новата генерация с 29 гуми,мнение за двете?Реално за 100лв отгоре какво получавам и има ли бъдеща полза?

Трета група,тук цената е много висока за мен!Все пак е достижима като цел,но инвестицията с 400лв повече за група 3 спрямо РАМ 1.3 струва ли си?
Да,Крос е пълно Деоре,Драг е с добра вилка,Спринта е по средата...но като качество струва ли си или цените им са завишени?
В реални полеви условия представянето им колко ще е по-добро и в коя област превъзхождат група 1 и 2 ?
Други предложения?

Коя ценова група се доближава най-близо до реалната производствена цена,т.е. къде цената е най-справедлива и най-малко завишена?
Не съм запознат с цените на различните компоненти и не искам да плащам за нещо 1000,а то да струва реално 500!Икономист съм и затова правя пълно проучване на ситуацията на пазара преди да похарча хилядарка :lol: в мобилният и ИТ сектора съм се нагледал на +300% печалби от даден продукт :nono:

До месец смятам да направя покупката и вече началото на месец май да съм на линия!Има много време до тогава,така,че ще се радвам да стана една добра дискусия тук.Всяко мнение и насока са добре дошли.Колегите от Пловдив също чакам да се включат в дискусията!Надявам се темата да е полезна и за други!

А за пловдивските срещи също чакам предложения,може би в отделна тема къде и кога да се събираме,къде може да се кара и има подходящи условия и пътеки...за последно към Лъки с автомобил ходихме,беше супер... :popcorn:

Поздрави,
Димитров

Рам НТ 1, това е моето мнение по твоята тема.
Успех
anton4o1987

Мнениеот komara00 » Пон Апр 15, 2013 6:50 pm

Аз бих ти казал да разгледаш офертите от крос. Миналата година бяха в много добро съотношение като цена:качество. Мисля, че грип 127 е за теб (ако не ме лъже паметта) :beer:
komara00

Рейтинг: 1198

Мнениеот Bace_kz » Пон Апр 15, 2013 7:39 pm

Баце, с тоя ръст спокойно може да си вземеш една 29-ка. Аз бих ти препоръчал или да изчакаш от Cross да пуснат Big Foot в промоция или пък Drag 29 TE, но той е по-скъпичък. Ако споделиш къде/ как мислиш да го караш може да получиш и по-адекватни коментари :peace:
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот desert_fox » Пон Апр 15, 2013 7:55 pm

Ами стил на каране да каже,че досега основно на гребната въртях и по туристически пътеки в Родопите - към Бачково,Лъки,Здравец,Храбриново,Върховръх и тн.,както и до селата само по асфалт.

Имам сега желание да премина към по хард планинско,горски пътища,поляни из планината,пътеки и такива за АТВ-та!Но въпреки това ще си въртя доста обиколки и на гребната тъй като не мога всеки ден да ходя извън града,ще има и турчета до селата наблизо по асфалт.Общо взето не се ограничавам само с едно :nono:

Именно заради дългите асфалтови карания се зачудих за 29 гуми :bigeyes:
Повече от 1199лв няма да дам,нито имам възможност,даже и това ми е супер много :eek3:

Благодаря за мненията!
Аватар
desert_fox

Мнениеот Bace_kz » Пон Апр 15, 2013 8:20 pm

Нещата са малко несъвместими, няма как да газиш като АТВ и да пориш вятъра на асфалта, но мисля Big Foot 2013 модела ако ти се вмъкне в бюджета ще е един идеален компромисен вариант :agree:
Аватар
Bace_kz

Мнениеот desert_fox » Пон Апр 15, 2013 9:05 pm

Така е,за това и съм в раздел крос-кънтри - велосипедът ще е предимно за това - черни пътища!Но нищо не пречи да се кара и по асфалт :beer: Аз и Крос с двойно за 100лв съм юркал и в планина и до селата,даже веднъж изкачих и до Дедево,бая зор видях с тия 20кила пружини и метални рамки дебели колкото автомобилна врата :lol:
Последна промяна desert_fox на Пон Апр 15, 2013 9:19 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
desert_fox

Мнениеот Bace_kz » Пон Апр 15, 2013 9:14 pm

Ако не смяташ да аграриш много, в момента в някой магазини на Cross има и 29-ки под 500 лв, някакви стари залежали бройки, поразходи се ако има фирмен магазин в Пловдив да разгледаш, пробвай ако намериш някой да ти услужи. Много е вжано да избереш правилният размер на рамката като двата водещи фактора са "горната ефективна тръба" и дължината на "седалковата тръба" - погледни това :) Виж има разлики между 26 и 29-ките в съотношението на тези размери !
Аватар
Bace_kz

Мнениеот desert_fox » Пон Апр 15, 2013 9:21 pm

Тъкмо за рамката писах.До сега все 19-ки рамки съм карал.В началото ми бяха големи,ама вече даже ми идват малко малки,така,че поне 20-ка ще взема!184см съм,да не е и 185 :dontknow:
Също да добавя,че в планината доста агресивно го юркам и гумите ги правя дроб,треви,клони,камъни минавам където ми падне :lol: Сигурно има възможност като купувам байк да доплатя малко за някой по-здрави,така,че едно рамо и за гумите може да ударите!
Аватар
desert_fox

Мнениеот Bace_kz » Пон Апр 15, 2013 9:32 pm

Баце, от Cross няма да ти подменят нищо ... За гумите погледни тук и да 29-ка е твоят избор, 20" и според мен е твоят размер :) Сега остава само да чакалиш някоя оферта :agree:
П.П Под сменят не говоря гаранционно, а примерно, че не може да си доплатиш за по-хубава вилка, гуми и т.н.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот desert_fox » Пон Апр 15, 2013 9:40 pm

Утре ще ида да видя новите 29-ки.Ще пробвам да намеря и това Кросче http://www.crosscycle.com/bg/catalog/mtb-5/euphoria-g27-73.html

Като гледам е по-тънко с 50 камъка от Драг 29 ПРО и май е и по-добро!Деоре срещу Аливио,при еднакви вилки с заключване от кормилото!
Аватар
desert_fox

Мнениеот LZ1GJD » Пон Апр 15, 2013 10:53 pm

Здравейте, имате ли идея тази година качеството на продукцията от Cross за българския пазар как е ? Допадна ми Cross Grip 130 който в момента е на промоция, но миналата година имах Grip 127 и имах някои забележки към него - леко криви капли, леко криви ротори - достатъчно да ти развали удоволствието от чисто новата покупка.
LZ1GJD

Рейтинг: 1180

Мнениеот Bace_kz » Вто Апр 16, 2013 12:15 pm

:offtopic: Има няколко специални теми за велосипедите на Cross !
Аватар
Bace_kz

Мнениеот desert_fox » Вто Апр 16, 2013 8:22 pm

Ходих до МАКСКОМ директно до производителя,даже ме пуснаха и в цеха да видя как се правят!Поканиха ме и горе над магазина има нещо като специална изложбена зала за най-добрите байкове.Много добро обслужване,внимават с клиентите и това е плюс,качих се на няколко байка,даже и на една шосейка.

Спринт с лепенки Shockblaze R6 ме грабна (група 3 - 1100лв),ама може би и заради това,че освен на РАМ НТ 1.3 на други не съм се качвал!

Много ми хареса иначе,само,че вилката му е като на НТ 1.3 :bigeyes: Гумите ми се видях супер! СРАМ Х4 доближава ли ДЕОРЕ-то на Спринта или е класа-две по-долу?
Аватар
desert_fox

Мнениеот Bace_kz » Вто Апр 16, 2013 8:38 pm

Sram X-4 би трябвало да е еквивалента на Shimano Alivio, x-5 - deore, x-7 - slx, x-9 deore xt. Нямаха ли някоя 29-ка за проба ?
Аватар
Bace_kz

Мнениеот desert_fox » Вто Апр 16, 2013 10:39 pm

Махком (Спринт и другите лирични отклонения с лепенки) не произвеждат МТБ 29-ки :nono:

Благодаря много за дерейльорите,много полезна информация,никъде не намерих такова сравнение!Надявам се е коректно :beer:

Вилки XCM MLO и XCM RL предполагам са еднакви,само където втората се заключва от кормилото и техен еквивалент е Rock Shox XC28 ?

Докато XCR RL би трябвало да е в класа на Rock Shox XC30 ?
Последна промяна desert_fox на Вто Апр 16, 2013 10:51 pm, променена общо 1 път
Аватар
desert_fox

Мнениеот bb_king » Вто Апр 16, 2013 10:51 pm

desert_fox написа:Махком (Спринт и другите лирични отклонения с лепенки) не произвеждат МТБ 29-ки :nono:

Ако имаш предвид и Shockblaze то моделите с означение T9 са 29''er
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот desert_fox » Вто Апр 16, 2013 10:52 pm

Да Shockblaze и Ферини,но Shockblaze 29-ка е доста над 1000лв :agree:
Аватар
desert_fox

Мнениеот Lucky Loser » Сря Апр 17, 2013 12:09 am

Да споделя и аз мнението си с иначе скромните си познания. Първото, което ми направи впечатление.. това че си икономист човек. Разбирам, че за момента нямаш възможност, но защо не изчакаш малко, не събереш малко повече финанси и не си вземеш нещо, което наистина си заслужава и знаеш, че ще те изкара повече време. Аз лично така направих със своя RAM HT2. Дълго събирах, но накрая целта оправдава средствата. Не казвам вземи си такова, а чисто и просто нещо макар и по-скъпо, на което с чиста съвест ще можеш да гледаш като инвестиция в бъдещето. За лесната подръжка, имай предвид, че RAM HT1.3 e c V-brake спирачки, а 1.2 и 1.1 с хидравлики на AVID, които се поддържат къде къде по-лесно. В момента карам с такива спирачки.. някой ще кажат да.. има и много по-хубави, но за момента не са ме предали и за миг. Много съм доволен! А за това, че караш навсякъде и върху всичко(евалата за което).. ако си поръчваш от RAM, там правят каквито ти душа иска модификации, включително и гуми. Можеш да си избереш каквито ти харесват.

Това са лични наблюдения, не искам да натрапвам на никой мнението си. Надявам се да съм ти бил поне малко полезен. Успех !
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bace_kz » Сря Апр 17, 2013 10:34 am

desert_fox написа:
Вилки XCM MLO и XCM RL предполагам са еднакви,само където втората се заключва от кормилото и техен еквивалент е Rock Shox XC28 ?

Докато XCR RL би трябвало да е в класа на Rock Shox XC30 ?

Rock Shox е много по-добре поне в ниския клас, SUNTOUR просто са отвратителни в ниския клас, за отрицателно време ще ти отворят луфт, след първото ми кално каране трябваше да отворя моя XCR и да го почистя, за да продължи да работи :bawling: . Ако имаш опция да я смениш в магазини я сменяй иначе след няколко месеца ще трябва да дадеш още поне 300 лева за някоя качествена вилка.
Аватар
Bace_kz

Мнениеот desert_fox » Сря Апр 17, 2013 11:32 am

Lucky Loser
Ами след няколко години може да мина на по-висок клас (RAM HT TWO 1-2 или нещо подобно).Но засега и финансите са ограничени,а и по скъп байк от 300лв не съм карал и такъв голям преход мисля,че няма да е нужно.А и вече 3 байка ми крадат и малко си е опасно да се появя сега с нещо за 1600 :erm:

Bace_kz

Това е доста притеснително ако е така.Чакам и други колеги да споделят XCM MLO и XCM RL vs Rock Shox XC28 и другото ниво XCR RL , Raidon (ЗХ-5) vs Rock Shox XC30

Ако няма смисъл да е с SUNTOUR,то тогава изборът става доста ясен :popcorn: Както казах нямам никакво намерения за поддръжка и надграждане,нито пък за смяна на развалена вилка след 10м каране :nono:
Аватар
desert_fox

Мнениеот bio » Сря Апр 17, 2013 12:30 pm

@desert_fox - макар и в друг раздел прочети тази теми смятам ще ти е много полезна в случая. аз съм твърд привърженик на 26'' планински велосипеди. си висок и лек/слаб - на твое място в никакъв случай не бих си причинил +1kg с този 27.5'' или 29'' велосипед.
из форума има доста теми къде са обсъждани въпросните велосипеди или подобни на тях. обсъждани са и политиките на въпросните фирми.
RAM - надути цени, но гъвкава окомплектовка. доказани,качествени и т.н.
DRAG - високи цени, твърда окомплектовка. доказани,качествени и т.н.
CROSS - добри цени/постоянни промоции, твърда окомплектовка. има известен брой оклаквания по-скоро от сглобката/монтажа, за щастие се коригират. ограничени наличности ...
SPRINT/SHOCKBLAZE/FERRINI и прочие - въобще не е ги ебе какво се случва в BG. доказани - Apolon/Apolo
... имаш опция да разгледаш разни промоции извън BG.
има накакъв слух из Пловдив, че Leader96 (до моста на Герджика) уж ще изкарват някакви сносни колела. Може да се разходиш до магазина или на 27.04 и 28.04 в панаира ще се проведе АЕРОФЕСТ 4, където уж ще ги има тези нови колела Leader.
в технически подробности/спорове не ми се навлиза. обиколи магазините, качи се на всички харесвани от теб велосипеди и си вземи това, което ти допада най-много и чиято цена те устройва.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Ивайло » Сря Апр 17, 2013 2:55 pm

Виж и тозиCross Grip130. До 30 Април е на промоция на 1270 лв. Със съвсем малко превишава максималния ти бюджет, но от към окомплектовка е най-добро от всички изброени от теб.

desert_fox написа:Вилки XCM MLO и XCM RL предполагам са еднакви,само където втората се заключва от кормилото и техен еквивалент е Rock Shox XC28 ?

Не е баш така :nono: Според производителя им XCM MLO и XCM RL не се водят вилки за XC, а "Recreational trail", т. е. - No rough terrain,no steep climps or downhills! Just floating along the city river or through the forest behind your house." :D А XC28 си е entry-level XC вилка.
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот desert_fox » Съб Апр 20, 2013 2:03 pm

@bio аз Лидер ги знам,имах ЕВО9,ама не бих си взел вече байк от тях!Иначе ще ида в Панаира да видя какво предлагат,но до моста няма нищо ново - Доберман от 2005 с двойно,турни и мех.дискове за 300лв... :nono:
29-ка вярно,че ще си е поне с 1кг по-тежка,ама аз ще карам и доста извънградско по асфалт,а на теория 29 няма да иска толкова усилия.Друг е въпросът,че 29 ще е и доста по-широка и ще има повече триене...А вече се отказах от 27.5 доста екзотично,пък и по средата (26-27-29) като си винаги си е прецакано :eek3:

@Ивайло тези XCM MLO и XCM RL щом са Recreational trail (развлекателна пътека) са за кашкавал туристи,така,че Драг ЗХ4 ТЕ отлита :evil:

Или РАМ 1.3 или ЗХ-5 или Спринта с лепенки Р6
...това също го махам - ГРХ-9 качих се и така скърца и някой така махленската е правил заварките,че ви се видя много евтино като усещането (все една Галакси С4,колкото и да е мощен си е кофичка кисело млеко).

btw един познат ми каза да изчакам да пуснат модел 2013 на Трек 4900 :peace: Нещо да добавите :peace:
Аватар
desert_fox

Мнениеот outfaced » Съб Апр 20, 2013 2:42 pm

@desert_fox
Ако ще караш сериозно така или иначе, което и колело споменато в темата да вземеш до една година ще почнеш да ъпгрейдваш и подменяш. Както и да го въртим - макар и що годе прилични предложения, все пак това е най ниското ниво, което заслужава да се нарече планински велосипед.
Ако пък ако няма да караш сериозно избора по скоро трябва да е на вкус и цвят и няма какво да го дискутираме :D
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот bobino » Вто Апр 23, 2013 8:25 pm

Колега и аз последните няколко месеца събирам кинти и съм пред подобна дилема!Реших окончателния ми бюджет да не надвишава 800лв,просто това ми е ръба на възможностите!Та спрях се на EUPHORIA G27 и то не зараи екзотичния размер,ами заради съотношението цена качество на компоненти и т.н. Вярвам че в близките 2 години няма да го ъпгрейдвам и заради това не ме притеснява това че още не се намират много части за този размер!А и да не забравяме че си има и гаранция все пак!Видях го колелото на живо в шоурума и изглеждаше страхотно,пък винаги ще има хора с различни мнения
Each adventure begins with the words, I know a shortcut
Аватар
bobino

Рейтинг: 1270

Мнениеот martomarto1 » Вто Апр 23, 2013 9:04 pm

Аз за 700лв. си взех Focus Black Forest 4.0 2011 и въобще не съжалявам. Почти не се различава от ново.
Убеден съм, че превъзхожда всеки Cross и Drag. Помисли за нещо втора
ръка - нищо, че е без гаранция.
Focus Black Forest 4.0 ; Sprint Apolon
martomarto1

Рейтинг: 1185

Мнениеот sprint2003 » Пон Май 27, 2013 10:39 am

Десерт,няма значение каква марка велосипед ще си купиш, а по какъв терен ще го караш. Аз лично имам "Спринт" модел 2003г. и до този момент съм навъртял около 30000км, но по асвалт и да ти кажа честно велото изобщо не е мръднал, като и първото му смазване за 10г. беше преди два месеца.
sprint2003

Рейтинг: 1198

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри