Размер на размката 19 инча за 168 см?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Размер на размката 19 инча за 168 см?

Мнениеот Rossy » Пон Авг 12, 2013 5:46 pm

Здравейте на всички. Имам нужда от съвет, тъй като съм съвсем начинаещ велоизползвател.

Започнах със закупуването на колело. Спрях се на Спринт Аполон начален клас МТБ. За съжаленеи обаче сякаш избързах малко защото моделът, който избрах е с височина на рамката 19 инча, а аз съм висока 168 см. Колелото доста ми харесва, но наистина се притеснявам, четейки впоследствие навсякъде, че за мойта височина е трябвало да се спра на височина 16, максимум 17 инча. В магазина се заблудих защото ми казаха, че важното било да го обкрачвам без проблем и толкоз :(

Мислите ли, че тази рамка би била проблем за мен и в какви ситуации? Мисля да изполвам колелото в планината по-скоро при Cross Cuntry, отколкото екстремни спускания.

Ще съм много благодарна на всеки изразил мнение по въпроса ми защото велосипеда е все още чисто нов и вероятно бих могла да го върна или подменя с друг.
Rossy

Рейтинг: 1240

Re: Размер на размката 19 инча за 168 см?

Мнениеот kaliopo » Пон Авг 12, 2013 6:05 pm

Rossy написа:Ще съм много благодарна на всеки изразил мнение по въпроса

За съжаление няма много възможни мнения по въпроса. Рамката е голяма. Преди няколко години Спринт Аполон имаше избор между 17, 19 и 21 инчови рамки (макар и тогава другите два размера да се намираха трудно). Не знам, какво е положението в момента. Проблема е в по-наведената напред стойка. Тя е неудобна, води до неправилно разпределение на тежестта между ръцете и седлището, спускането в планината става доста по-трудно.
17" трябва да е добре. Най-много да се наложи монтиране на по-къса лапа предвид особеностите на женската анатомия, но ще се получи чудесен велосипед за по-кротко каране.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот Rossy » Вто Авг 13, 2013 2:10 pm

Kaliopo, много благодаря за изразеното ти мнение. Мисля да опитам да го върна и да потърся 17-тица.

Би ли пояснил, моля те, повече относно монтирането на по-късата лапа. Това е нещо което трябва да изискам да се промени още при закупуването ли или пък в последствие, ако реша, че не ми е удобно?
Rossy

Мнениеот mariko » Вто Авг 13, 2013 2:29 pm

Първо си смени рамката, после ще си покаже дали ти трябва друга лапа, колче или седалка.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот mikaelyan » Вто Авг 13, 2013 3:04 pm

Rossy написа:В магазина се заблудих защото ми казаха, че важното било да го обкрачвам без проблем и толкоз :(

А това така ли е?
Ако си го обкрачваш без проблем и не ти създава дискомфорт, не виждам причина да сменяш. :beer:
Аватар
mikaelyan

Рейтинг: 1233

Мнениеот Rossy » Сря Авг 14, 2013 5:05 pm

mikaelyan написа:А това така ли е?

Да, така е, но притеснението ми идва именно от факта, че съм съвсем начинаеща и няма с какво да сравня как се чувствам на колелото, т.е. не мога да определя от съвсем краткото ми каране дали се чувствам дискомфортно, още по-малко дали това би следвало да бъде стойката ми :(
Rossy

Мнениеот did » Сря Авг 14, 2013 6:12 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри