Закупуване на колело до 2-3дни, моля ви за помощ!

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Закупуване на колело до 2-3дни, моля ви за помощ!

Мнениеот gongor » Съб Мар 29, 2014 3:08 pm

Здравейте, за първи път пиша във форума, макар и да го чета от доста време. Много ще съм ви благодарен, ако успеете да ми помогнете :praying:
Пиша относно избор на колело, като съм се насочил към 29" (аз съм висок 183см и тежа 75кг), защото мисля да го карам и по-пътища и високите скорости ме влекат :). Бюджетът е от 1000 до 1500 лева
Малко предистория: карал съм доста колела от типа "зрънчо" и едно твърдо (и отпред твърдо), с което лесно се поддържаха скорости по отъпкани пътища/улици. В момента карам подобно на това: http://img16.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/28540061_1_585x461.jpg като постиженията ми са от по 100 - 120км за светъл ден (летен ден, разбира се :Д) по планински пътища - обиколката на Витоша.. например.
Сега към същината:
Колелото ще се кара по планински пътеки, ще има и спускания с бая друсане (за мен е бая), но за колело за тези пари предполагам няма да има проблем. Ще се кара също така и по асфалт, може и чак до морето да реша да пътувам.

От многото теми, които са разисквани тук, се насочих към Canyon и Radon (споделете, ако се сещате и за друга марка с подобни цени). Като гледам компонентите им и като ги сравнявам с РАМ и останалите български фирми ми се виждат доста по-добри за парите си, но не мога да си изясня на какво ниво са рамките им спрямо тези на РАМ, крос и други БГ фирми в един и същи ценови клас на готово колело. Ако има причина да се насоча към българското - казвайте я, моля!

Може ли да ви помоля да ми кажете къде да следя за тези daily промоции от онлайн магазините за конкретните марки? И кои магазини предлагат по-ниски цени? Знам, че са 2-3 и даже съм ги разглеждал, но много се обърках напоследък. В момента се сещам само за bike-discount. Там обаче не виждам миналогодишните модели, които сигурно ще са на по-ниски цени. Къде могат да се намерят те?
А относно Canyon - могат ли да се закупят от Европа?

Ето и конкретни модели, които разглеждам:
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Team-29-5-0_id_25870_.htm
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Team-29-7-0_id_25871_.htm Между тези двата заслужава ли си разликата от 400 лева?
Може ли да изкажете мнение и за вилките им?
И заслужава ли си да се насоча към Race серията или да си спестявам за евентуален ъпгрейд след време към АМ?

Надявам се да не съм повторил дословно някоя от многото теми за избор на колело, с което да съм ядосал някого. Вече доста често се случва...
Поздрави!
gongor

Рейтинг: 1240

Re: Закупуване на колело до 2-3дни, моля ви за помощ!

Мнениеот d0minat0ra7 » Съб Мар 29, 2014 4:31 pm

Аз ако бях твое място бих взел : http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2014.html
d0minat0ra7

Рейтинг: 1200

Мнениеот gongor » Съб Мар 29, 2014 9:06 pm

d0minat0ra7 написа:Аз ако бях твое място бих взел : http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2014.html

Ами като компоненти ме устройва, но вилката... За suntour съм чел, че е по-добре да се пропусне.

Какво ще кажете и за тези варианти:
https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3206#tab-reiter2 Rock shox 30 GOLD TK / 12,100kg / 799euro
https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3327#tab-reiter2 Rock shox XC32 / 12,170kg / 699euro
https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3328#tab-reiter2 Rock shox XC30 / 13,400kg / 599euro
Най-горният вариант е с различна рамка от другите два. Откъм геометрия сам не мога да преценя коя е по-добра, по-здрава. Очевидно по-скъпата де, но дали си заслужава 100Е отгоре...
Разликите в цените оправдани ли са според вас?
в сравнение с този Radon:
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Team-29-7-0_id_25871_.htm RockShox XC32 29 SA /13,100kg / 699euro

Кое бихте избрали вие?
Загледах се отново и в РАМ, като хубавото там е, че бих могъл да заменя някои части при покупката му. Има ли списък с характеристиките на моделите РАМ от 2013г. ?
gongor

Мнениеот emo_gp » Съб Мар 29, 2014 10:06 pm

Колега бих те посъветвал към Ram HT TWO 29,ако искате да гоните тегло XC ONE 29,съжалявам но не зная цените как са спрямо вашия диапазон!А само да попитам от чисто любопитство защо се насочвате към велосипеди извън бг?
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот natchobg » Съб Мар 29, 2014 10:10 pm

gongor,

Карам Radon ZR Race 6.0 от май месец 2013. Преди да се спра точно на тази марка, много, много подробно следях какво се предлага на пазара:
- българският,
- canyon.com
- bike-discount.com.

Май месец 2013 г. ситуацията беше следната - БГ пазарът не предлагаше адекватни модели, размери и окомплектовки, които дори и малко да се доближават до горепосочените немски онлайн магазини. Съответно отпаднаха от шорт-листата. За следващият в списъка - Canyon, се убедих, че към онзи момент (2013 г.), вече си бяха повярвали и цените им бяха около 30% по-високи от Radon. Така че изборът за мен беше ясен, още повече една неделна сутрин докато си пиех кафето видях моят модел на daily promotion, от 999 на 888 Евро. След две седмици колелото пристигна и го сглобих за половин час.

Сега като гледам сайта на байк дискаунт, нещо ми се струва, че вече не предлагат daily promotion. Както и да е, сигурен съм че имат доста добра колекция от намалени колела. Радон миналогодишен модел няма да намериш - колелата се сглобяват след поръчка.

Питаш за разликата м/у двата модела Radon Team. Разликата ми се струва, че идва от цената на компонентите. Ако питаш дали си струва, само някой който ги е карал и двете, може да ти каже. Аз лично ако съм OK с компонентите на по-ефтиния, за какво ми е да давам отгоре 400 лв?

Последно след толкова реклама на колело, купено по интернет - никога не забравяй, че ако имаш гаранционни проблеми, най-вероятно ще трябва да ги решаваш с пари от твоя джоб. И още нещо - избързването с покупката не е особенно далновидно.

Поздрави и успех.
Cube Reaction GTC Pro 27.5
Never Stop Exploring
natchobg

Мнениеот gongor » Съб Мар 29, 2014 10:42 pm

Благодаря за изчерпателния отговор! Точно такива ми трябват!
Между другото и аз тогава (май.2013) мислех да поръчвам Радон, но обстоятелствата не ми го позволиха...

Относно гаранцията - по други теми чета, че няма никакви проблеми. По-лесно я приемат и пращат части, без дори да са видяли на живо. За разлика от нашенци... Пак казвам, че само съм чел коментари по този въпрос, надявам се да е така.

За разликите - ако по-скъпите части са по-издръжливи във времето, то мисля, че ще добра инвестиция.
gongor

Мнениеот radeviq » Нед Мар 30, 2014 1:20 am

След един бърз поглед мисля, че си заслужава да дадеш тези 400 лева отгоре. Това което получаваш срещу тях е по-добра вилка - RS срещу Сънтур - по-скъпия модел е с въздушна вилка, която позволява по-ефективна настройка. Другото предимство на по-скъпия модел е че предлага по-висок клас скоростна система (преден, заден дерейлиор, курбели и 10 скорости, спрямо 9 за по-ефтиното). Като прибавиш и разликата в теглото - близо 1 кг.(700г), мисля че се натрупват доста фактори в полза на добре похарчени 400 лева.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот gongor » Нед Мар 30, 2014 1:38 am

Благодаря. При това положение, ако сравниш въпросното по -скъпо с canyon-а на същата цена (699€)? Виж втория ми пост. Освен, че е по-леко друга разлика не улавям :bigeyes:
Благодаря за помощта на всички!
gongor

Мнениеот radeviq » Нед Мар 30, 2014 11:24 am

Първата разлика са гумите. Според сайта на Continental гумите с които идва Canyon-a са с black chili, която е опция предлагана за високия им клас гуми. Допълнително 1 кг. надолу в теглото на Canyon спрямо Radon-a аз бих заложил на Canyon-a. Ако искаш да направиш още по-информиран избор прочети статията за геометрия на велосипедите и погледни разликите в геометрията на избраните от теб размери.
Аватар
radeviq

Мнениеот gongor » Нед Мар 30, 2014 4:54 pm

Благодаря! Точно за гумите никога нямаше да разбера или дори да се сетя да ги разгледам като фактор. Относно геометрията - чел съм темата и сега отново я прочетох.. 70 градуса ме устройват напълно към стила, който мисля, че практикувам. Теглото си е завидно и дори си мисля да не е грешка. Ще им пиша, за да потвърдят (за приблизително еднакви компоненти ми се вижда много голяма разлика).
Май това ще е колелото, само този син цвят :boggled: :bawling:

Иначе да попитам, мога ли да ползвам 26-ци на рамка 29er без да навредя по някакъв начин на рамката?
Причината е, че за града ползвам сликове само с дъждовни/водоотвеждащи канали, които са и безшумни. Отделно, че не искам и да си хабя грайферните гуми по улиците. 26-цата е по-маневрена и по-лесно мога да намеря евтин комплект (или да ползвам от старото ми колело) заедно с някакви по-прости дискове. 26-цата мисля, че ще е и по-маневрена.
Наясно съм, че ще сваля по-ниско средното и че ще изглежда парадоксално, но пък ще е функционално/икономически издържано начинание...
gongor

Мнениеот radeviq » Нед Мар 30, 2014 6:43 pm

Не се излагай. При положение, че ще дадеш една не малка сума пари за ново колело, просто направи последната малка крачка и си вземи още един чифт гуми (примерно). Ще си спестиш много главоболия. Това което би загубил като маневреност, ще компенсираш с големите гуми и по-лесното изяждане на бордюри примерно ... :agree:
Аватар
radeviq

Мнениеот Brave » Нед Мар 30, 2014 8:15 pm

Мисля, че идеята му е друга - да използва втори уийлсет за да може удобно и бързо да сменя колелата с такива със сликове.
gongor, няма да е проблем за рамката и вилката да сложиш по-малки колела, но ще трябва да си набавиш същите дискове като тези на основния уийлсет. И да преживееш факта, че всеки път като смениш колелата ще имаш кратък период на напасване на дисковете и накладките. Както и че ще имаш промяна в предавките - по-малките колела значат и по-леко въртене, но и по-ниска скорост. Обаче, доколкото виждам на снимките настоящите ти колела са за вибрейк, т.е. така или иначе няма да станат на този велосипед, така че по-добре да си купиш направо някакви 29-ки. Иначе идеята ти да не ползваш "планинските" гуми в града е добра и дори да се наложи да инвестираш пари първоначално, инвестицията е добра, защото комплект добри планински гуми върви между 80 и 200 лв, а на асфалта заминават болезнено бързо. От друга страна, може да се окаже по-разумно, стига да имаш място където да го държиш, да имаш втори велосипед за града - така няма да рискуваш евентуална кражба на скъпата машина.
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот gongor » Сря Апр 02, 2014 11:00 pm

Да, имах предвид да менкам по-лесно два уийлсета!
Иначе, както виждате, закупуването "до 2-3 дни" вече отпадна (имах човек за 1 седмица в Германия).

В крайна сметка се спрях на този Canyon (вилката и цвета играят голяма роля, за черно-белия вариант говоря:), по-евтиния е със синьо :boggled: )
https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3206
Имаше намаления на Cube, но ги изтървах за малко... нямат размери вече.

Имате ли нещо да кажете повече по въпроса? Може ли да се намери на тази цена колело с по-ниско тегло? Такова в промоция?

И дали някой във форума от София има колело с тази рамка, ако може да я видя на живо? Или някакъв панаир?

Поздрави и благодаря за помощта! :beer:
gongor

Мнениеот Lascorz » Сря Апр 02, 2014 11:10 pm

Drag f5 2014 доста добър велосипед,който винаги може да се ъпгрейтва
Аватар
Lascorz

Рейтинг: 1176

Мнениеот gongor » Чет Апр 03, 2014 12:12 am

В никакъв случай не търся мекица! Ще се кара и на дълги преходи по асфалт! Само искам да е 29er.
А и моделите на Драг ми се струват доста тежки като цяло.
Не отказвам и нещо около 12кг. на по-ниска цена от 800 евро...
gongor

Мнениеот peshkin » Чет Апр 03, 2014 9:09 am

От България ли трябва да се вземе колелото ? Ако не - може да провериш промоции на Scott. Бяха доста намалени пред около 2 седмици, може все още да има нещо. Пример: аз си купих моя Scale 960 (2013) за 600Е, което мисля, че е добра цена.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
peshkin

Рейтинг: 1202

Мнениеот gongor » Пет Апр 04, 2014 1:11 am

Още в началото съм писал, че няма проблем да е извън България! Скот с подобни параметри, тегло и цена не намирам....

Сега попаднах и на този РАМ (не знам как не съм го видял преди):
http://www.sportdelivery.com/bg/product/19814-ram-XC-ONE.3-29-2014/5051--

Компонентите са по-нисък клас от на Canyon-a, но теглото е същото. Освен това е с вилка Suntour Raidon, за която в нета намирам нееднозначни мнения (май recon Gold е по-лека и износоустойчива?). Друга разлика е цената - излиза ~ 250лв по-евтин от каньона. Коя рамка е по-здрава според вас?

Съжалявам, че така разпитвам за всяко отделно колело, но излизат интересни варианти, а не съм запознат с всички марки и техните плюсове и минуси...
gongor

Мнениеот gongor » Сря Апр 23, 2014 8:34 pm

Христос Воскресе! Живи и здрави да сме и по-малко агресия и алчност пожелавам на всички!

Искам да попитам, има ли от къде да взема 29-ка под наем за ден? Търсих във форума и имаше разни теми, но нямаше точен отговор. Ако никой не дава, то има ли възможност да понахалствам и да дойда на някой велосъбор, където да изпробвам нечий байк? :blush: Тези дни се качих на един 29er в един магазин и ми се стори странно, но не мога да преценя само от статичен престой дали ще ми е удобно...

[EDIT: качих се и на 27.5'. Усетих го 1:1 с 26' ...]

Така, каньоните ги няма така или иначе в наличност и сега съм пред дилемата: Дали да взема някой крос (по-евтин - до 800лв) и да го ъпгрейдвам, или да си сглобя направо един байк като следя за промоции и втора ръка части (като си правя сметката 50% XT части и 50% DEORE ми излиза по-евтино от каньона, но с рамка за около 150 лв (драг ЗТ ЛТД или някой крос около 1800 грама), която в бъдеще може да се смени с хубава мекица) Тази сметка, разбира се, не ми звучи много автентично и от сега се сещам, че съм пропуснал брони и жила, както и други дреболии... За втората опция ще се допитвам до вас за съвместимост за лагерни части и други подобни. Само те ме притесняват и са извън малкото ми познания. За другите части има доста изписани теми, тъй че мисля, че няма да има проблеми :praying:
gongor

Мнениеот evin » Чет Апр 24, 2014 10:19 am

Едно предложение от мен - пълен твърдак сингъл спийд с ремък. Тиха и бърза машина за истински мъже :D
Доколкото разбирам идеята е да се гони скорост по асфалт

http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... gory_id=62
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Въпрос » Пет Апр 25, 2014 7:17 pm

Моето предложение е основано на дълго разглеждане на велосипедите предлагани в България.
http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=344
С остатъка от парите можете да смените педалите, седалката и други части по велосипеда, които засягат удобствата на велосипедиста.
Можете също и да си закупите полезни и качествени аксесоари към велосипеда.
Въпрос

Мнениеот gongor » Пет Апр 25, 2014 8:08 pm

:offtopic: Каква идея за какъв асвалт и какви са тия градски велосипеди? :dontknow:

Нещо не съм се изразил правилно. Байка си е за планината - ще катеря върхове и ще се спускам от тях... засега само се спускам, защото сегашното ми колело мога само да го бутам пеша до Черни връх... НЕ говоря за DH
Писал съм, че ще се ползва и за дълги преходи, които може и да са и по асвалт => трябва да е леко и евентуално да му намеря и чифт сликове.
Все пак благодаря, за отделеното време! :offtopic:

А сега по темата: Реших да си сглобя колелото. Моля, ако някой има предложение за качествена, лека (до 1800-2000 грама) и здрава рамка (26'), да сподели. Рам HT2 26'' вече не се произвежда, а мисля, че ме устройва като качества. Има ли друга подобна до 200 лева? Възможно ли е да намеря такава с допустим ход на вилката от 140мм за тези пари?

Благодаря!
gongor

Мнениеот filjo » Пет Апр 25, 2014 9:43 pm

Здрасти брат и аз съм пред огромна дилема дали да си сглобя байк или да си купя нещо готово. Ако ht-то ти харесва, аз мисля че рамката крос паралакс е едно към едно с ht (не съм убеден, но мисля че е така, а и съм чел някъде). Cross Parallax 2db като цяло е доста добър избор тъй като е с цялостна група Alivio, вилка Suntour XCM с локаут, и SHIMANO хидравлики. Аз за тия пари по-добро почти не намирам. Ако имаш някакъв напредък след време пише, че ми е интересно.
Дано съм помогнал по някакъв начин :)
filjo

Рейтинг: 1198

Мнениеот gongor » Пет Апр 25, 2014 10:58 pm

Ами аз за 800 лева получавам колело, в което не харесвам нито 1 част и съответно ще хвърля същата сума за части, но ще трябва да се занимавам и да продавам старите :crazy: . Ако си го сглобя, както си правя сметките, ще ми излезне макс 1200 завършено с компромиси, които с времето ще изчезнат, но със спирачки и дерайльори от вида на XT/SLX и дори някоя Reba на промоция или втора ръка...
Освен това Паралакса е с full Acera kit. Това пише в screambikes.

Между другото съвместими ли са команди Деоре с shimano RD XT или команди SLX с XT. Някъде четох, че са с различни пружини и съответно напреженията се разминават и ще трябва много да натискам палците на Deore-то. Наистина ли е така?
gongor

Мнениеот filjo » Съб Апр 26, 2014 1:30 am

http://www.sportdelivery.com/bg/product ... X-2DB/12--
Тъй като си споменал HT рамката просто ти казах че тая на Крос е абсолютно същата, вместо да даваш 200 и отгоре лева, ако намериш кросова ще ти е по-евтино. Но след като бюджетът ти е към 1200 май е най-удачно да си сглобиш сам или да се насочиш към немските фирми: Radon, Votec, Cube Canyon и прочее.....
filjo

Рейтинг: 1198

Мнениеот gongor » Съб Апр 26, 2014 3:32 pm

разбрах те, но няма никаква файда да го купувам цяло (изредил си ми компонентите му), когато не са ми необходими 80% от нещата по него... и както виждаш точно към немския пазар съм се насочил :)

Какво мислите за тези комплекти:
http://www.bike-components.de/products/info/p38996_SLX-670-Gruppe-2x10-ohne-Naben.html
http://www.bike-components.de/products/info/p35768_SLX-v-h-Set-Scheibenbremse-BR-M675-mit-G01S-Resinbelag-Modell-2014.html + SLX ротори ? Дерайльорът е Shadow plus, а спирачките мисля, че са с Ice-tech за охлаждане.
Ще трябва да проверя и дали всичко пасва с рамките на Кросс или Драг, но ако някой знае... :beer:
Като цяло тази SLX система мисля в близко бъдеще (няколко години) да се ориентира към АМ рамка. Доколкото съм разбрал май в някои сфери SLX са по-здрави от XT, но са и с по-голямо тегло и не толкова прецизни, разбира се.

Като цени дали може да се намерят и по-евтино? Има ли по-добър вариант от други марки за същите пари или по-малко?

EDIT: Също искам да попитам дали и при новите модели 2014г. командите на SLX сменят по 1 предавка, а на XT по 2 предавки с един ход?
gongor

Мнениеот gongor » Пон Апр 28, 2014 11:56 pm

Дотук е решено.

Може ли да ме насочите към някакви wheelset-и, които да разгледам. Трябва да са 200 или максимум 300 лв, ако наистина си заслужават. Предполагам, че са по-евтини като са комплект и ще избегна оплитането им. Попринцип мислех да са леки, но предвид идеите ми за бъдеща АМ насоченост мисля, че е по-добре да се наблегне леко на здравината. Главините възможно ли е да са капсуловани за този бюджет?
Ако някой може да помогне ще съм много благодарен - за шини, спици и главини.
gongor

Мнениеот tonyfireman » Сря Апр 30, 2014 11:20 pm

Като вземеш нещо пиши, че ми стана интересно. Надявам се да е добро и на поносима цена. :clap:
Конституция на Република България
Чл. 36.
(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.
Аватар
tonyfireman

Мнениеот gongor » Чет Май 01, 2014 12:01 pm

Ще пиша! Само се надявам някой да ме насочи.
Има няколко теми по този въпрос, но едната е за колела до 1000 лева, а в другите са лични предпочитания и караници...
Мога и сам да си ги оплета, поради тази причина може и главини/капли/спици/нипли да се закупят поотделно.
И пак казвам в бъдеще ще са с лека АМ насоченост, затова бих наблегнал малко на коравина и здравина пред това да са леки! (но да не са над 1800грама общо :) )

Коя марка е най-добра в този ценови клас за главини, коя за капли и коя за спици? Това е основният въпрос.

Цената може да е и малко по-висока, ако са наистина здрави.
gongor

Мнениеот gongor » Пет Май 02, 2014 11:57 pm

Завидна е вашата помощ! Но аз ще продължа да досаждам като задам и поредния си въпрос. Този път се отнася за вилка, пък може някой да се обади :wavey: Все още търся и помощ за колелата!

Стигнах до избора и на вилка... трябва ми нещо, което да катери, да спуска и да слиза по скали с бавна скорост (предполагам, че се води технично спускане). Поради тези причини съм се ориентирал към 140, 130, 120-150. Поради същите тези причини мисля, че няма смисъл да започвам с 9мм ос, а направо 15/20мм, което елиминира някои хубави вилки.
Ето и конкретните вилки, към които съм се насочил:
ROCK SHOX Sektor Gold RL DPC 150 15mm MaxleLite black

Manitou Marvel Pro Forks - QR15mm 1589gr. (тази ми харесва заради теглото, но не знам как работи)

ROCKSHOX SEKTOR GOLD RL 26" SOLO AIR 150MM MAXLE 15MM DISC TAPERED DIFFUSION BLACK 2014

RockShox Recon Silver TK Solo Air Tapered Forks 2013 Тази е малко тежка, но пък съм чел доста добри отзиви!

MANITOU 2013 FORK MINUTE PRO 26" 140MM AXLE 20MM TAPERED LOCKOUT

DT Swiss EXM 130 15MM LAUNCH CONTROL TPR 1,5 AL

За последната четох добри неща, а и един колега ме насочи към нея. Ето ревю от bike radar: DT Swiss EXM 130 1771 грама
На Manitou Minute PRO ми харесва това, че е с 20мм ос.
И както всеки разумен човек предпочитам да мина по-евтино, защото ще трябва да компенсирам чрез други компоненти или блага.
Да не си забравя и въпроса :wavey: Имате ли впечатления от работата на тези вилки? Коя ще ми препоръчате или коя да изключа от списъка? Приемам и други предложения!

Тези вилки като за начало ще се ползват или на Cross GRX или на Drag ZX LTD. След някоя и друга година се надявам да придобия повечко техника и да скоча на мекица :8D:

Надявам се, че с ваша помощ, ако не успея да избера конкретен модел, то поне ще сведа списъка до минимум!

Благодаря за вниманието :peace:

ЕДИТ: Моля някой модератор да промени заглавието на темата по свое усмотрение, тъй като по никакъв начин не е актуално за текущите дискусии. :smash:
gongor

Мнениеот penmark » Съб Май 03, 2014 12:09 am

Ако ще ползваш вилката на някоя от двете рамки, гледай вилката да не е tapered.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри