Съвет

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет

Мнениеот growsy » Пет Май 09, 2014 10:00 pm

Здравейте, решил съм да си купя ново колело. Мога да отделя между 1300 - 1400лв. Ще го карам в града и по шосе, но както добре знаете за българските пътища, не може да няма и неравности. Какъв трябва да бъде най-подходящия вид велосипед за мен ? 188см 110кг (теглото ще се регулира до 98кг). Очаквам дискусия по темата.

p.s Не знам дали е по-подходящо да избирам между MTB или Road ? Харесват ми велосипеди с твърда рамка - права, не обичам да има наклон към седалката.
growsy

Рейтинг: 1200

Re: Съвет

Мнениеот ЕAngel » Пет Май 09, 2014 10:51 pm

ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот Correction » Пет Май 09, 2014 11:39 pm

По-добре не си взимай шосейка (лично мнение). В момента аз имам шосейка и според мен не е подходяща за българските пътища (поне за по-голямата част), тъй като аз предпочитам да не карам единствено по шосе, а и по горски пътища, черни улици и пр. съм решил да сменям моята. По-добре си вземи един крос-кънтри, когато караш по асфалт си слагаш сликове, за в гората друг чифт или пък си взимаш един, който да съчетава и 2-те...
Correction

Мнениеот growsy » Съб Май 10, 2014 7:45 am

При шосейните,ще има ли проблем кг на колоездача ?
growsy

Мнениеот growsy » Съб Май 10, 2014 7:47 am

Correction написа:По-добре не си взимай шосейка (лично мнение). В момента аз имам шосейка и според мен не е подходяща за българските пътища (поне за по-голямата част), тъй като аз предпочитам да не карам единствено по шосе, а и по горски пътища, черни улици и пр. съм решил да сменям моята. По-добре си вземи един крос-кънтри, когато караш по асфалт си слагаш сликове, за в гората друг чифт или пък си взимаш един, който да съчетава и 2-те...

Аз много харесвам моделите на Drag, особено zx5. Много мои приятели ме съветват да избера cross, защото ще ми излезе много по добре като цена, качество.
growsy

Мнениеот KraZZ » Съб Май 10, 2014 10:35 am

Здравей колега,

Бих те посъветвал да се спреш на на два-три определени модела, който на теб ти харесват, като задължително да отидеш до магазина за да ги пробваш дали са ти удобни, защото това е най-важно. Няма значение дали на Drag или Cross, защото в този ценови клас надали ще има голяма разлика в компонентите (цена-качество) освен, ако някои от велосипедите не е на промоция. Важното е самото колело да ти харесва, да ти е удобно и евентуално, ако някои от компонентите не ти харесва (с времето, с карането) винаги можеш да го смениш. Карането трябва да ти носи удоволствие. Най-важното е да имаш желание да караш, а виждам, че го имаш.

Поздрави и успех с избора. :D :beer:
Аватар
KraZZ

Рейтинг: 1185

Мнениеот growsy » Съб Май 10, 2014 1:11 pm

KraZZ написа:Здравей колега,

Бих те посъветвал да се спреш на на два-три определени модела, който на теб ти харесват, като задължително да отидеш до магазина за да ги пробваш дали са ти удобни, защото това е най-важно. Няма значение дали на Drag или Cross, защото в този ценови клас надали ще има голяма разлика в компонентите (цена-качество) освен, ако някои от велосипедите не е на промоция. Важното е самото колело да ти харесва, да ти е удобно и евентуално, ако някои от компонентите не ти харесва (с времето, с карането) винаги можеш да го смениш. Карането трябва да ти носи удоволствие. Най-важното е да имаш желание да караш, а виждам, че го имаш.

Поздрави и успех с избора. :D :beer:

Да имам много голямо желание. През почивните дни направих 3 отсечки по 12км. Утре мисля да се пусна на 15км. в района около град Бургас. Много неприятно е, че в Бургас няма магазин в който се продават колеа Drag. Най-близкия магазин е в Варна :(
growsy

Мнениеот eternal_cycle » Съб Май 10, 2014 2:47 pm

growsy написа: Много неприятно е, че в Бургас няма магазин в който се продават колеа Drag. Най-близкия магазин е в Варна :(

Колко странно.
От тук излиза, че в поне 2 магазина в Бургас продават Драг.
Но дали е вярно, не знам :dontknow:
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот growsy » Нед Май 11, 2014 12:39 pm

eternal_cycle написа:
growsy написа: Много неприятно е, че в Бургас няма магазин в който се продават колеа Drag. Най-близкия магазин е в Варна :(

Колко странно.
От тук излиза, че в поне 2 магазина в Бургас продават Драг.
Но дали е вярно, не знам :dontknow:[/quote

да ходих до магазина, има drag zx 4 , но не може да се пробва. Гледаш го като голям камък и нищо не разбираш. За човек като мен който не разбира от велосипеди, не може да се предобие ясна представа. Може да си го избереш по външен вид.
growsy

Мнениеот growsy » Нед Май 11, 2014 12:43 pm

Знаете ли в кой магазин може да получиш професионално и компетентно обслужване. Да се срещнеш с човек, който може да ти даде съвет, идея и най-вероятно да ти спечли доверието. Искам и след това да получа и след продажбено обслужване. Като стане въпрос за подмяна на части отново да отида в същия магазин и без колебание да се върна.
growsy

Мнениеот Янчо » Нед Май 11, 2014 4:14 pm

Чувал съм добри отзиви за сервиза на "Велорай", който е на ул."Цар Симеон", но не съм опирал до услугите им.
Аватар
Янчо

Рейтинг: 1284

Мнениеот growsy » Сря Май 14, 2014 8:33 am

http://www.sportdelivery.com/bg/product ... 014/5051--

Scott Scale 735 2014
Какво ви е мнението за тази играчка ? :dontknow: :eyebrow:
growsy

Мнениеот shtarkel » Сря Май 14, 2014 4:08 pm

Мнението ми е, че не мога да си го позволя :P
Иначе си е супер колелото, ама нали търсиш някое за 1500, азсъщо гледам такива и съм се прял на РАМ HT TWO 29
shtarkel

Назад към Продукти за крос-кънтри