Въпрос за RAM HT1

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за RAM HT1

Мнениеот Kuncavia » Нед Юни 08, 2014 7:06 pm

Здравейте,

Решил съм да спестя лятото някой лев от гориво и се замислих да си взема някакъв "байк", който да ме предвижва до работа и някакви къси разходки из пресечена местност евентуално. Спрях се на едно сравнително бюджетно моделче на RAM - HT1. Каква е разликата между 1.3 и по-скъпото 1.2 като технически параметри поне от сайта, в който го гледах за мен останаха загадка. На пипане също ми хареса, сравнително леко е и спира добре (да живее Avid). Притеснението ми обаче е в рамката. Аз съм 120 килограмово животно и не знам дали ще ме понесе този байк :confused: :dontknow: Също, ако някой има впечатления може да ги сподели, но общо взето дребните части не са ми толкова важни, защото подлежат на ъпгрейт, но рамката ...

Поздрави.

п.с. намерих отговори на доста от нещата, които търсих, остава единствено устойчивостта?
Аватар
Kuncavia

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за RAM HT1

Мнениеот Kuncavia » Пон Юни 09, 2014 8:02 pm

UP!

Не ми се дават 1000 лв за байк, на който могат да не му одържат заварките. Ако вилката е проблемна винаги може да се пдообри, но рамките са дебели :popcorn:
Аватар
Kuncavia

Мнениеот unsigner » Пон Юни 09, 2014 8:46 pm

В тоя ценови обхват по-добре виж Крос.

За килограмите - аз миналата година по това време направих обиколката на Витоша в състав аз - 141 кг, раница - 9 кг, и Cross Grip 927 - най-отдолу.
Предполагам, и RAM-овете биха те издържали спокойно за "ходене до работа и евентуални разходки". Приказките за пукнати рамки в тоя форум обикновено се въртят около хлапетии на 14-15, които говорят за "дърт джъмп" с Драг Ц1 и употребяват изрази като "малки скокове - не повече от метър".
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот Kuncavia » Вто Юни 10, 2014 8:17 am

Доста го хвалят този грип 927, почвам да се замислям. За пукането на заварките съм съгласен, но преди време (когато бях 70-80 кг.) имах един Drag The Bomb, който си го карах от време на време по витоша и предимно градско. Абе едно 30-40 км. на ден му въртях. След което изкарах книжка и колелото отвися 3 години на пирона :lol: Миналото лято реших да го сваля за да ходя до работа, хем по-евтино, хем малко кардио. За 7 км. се пукна на две места. Аз и поради тази причина не искам да има шок, защото ги правя на спортни пружини :rofl:

Поздрави.
Аватар
Kuncavia

Назад към Продукти за крос-кънтри