ZTR vs. WTB

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ZTR vs. WTB

Мнениеот nismo8 » Чет Дек 25, 2014 8:54 pm

Шините , съответно каплите, ще се ползват само за ХС и ще се карат само по състезания, вероятно? Главините са novatec 711/712, 32 дупки, ако има значение. Тежа 75 кг. Не съм "агресивен" спускач, но пък и не искам постоянно да мисля дали каплите ще издържат. Шините, към които съм се насочил са:

WTB KOM i23 29"

ZTR Crest 29"

Напоследък се замислям и за този вариант, но пък и някаква лекота гоня: ZTR Arch EX 29"
Приемам всякакви препоръки и съвети и ще се радвам хората, които са имали допир до съответните шини, да споделят мнение :)
Аватар
nismo8

Рейтинг: 1214

Re: ZTR vs. WTB

Мнениеот Admin » Съб Дек 27, 2014 6:24 pm

Имал съм допир и с двете - WTB Kom в 26-цолов вариант на личния ми АМ велосипед; Crest като готов комплект колела на тестов 29-цолов велосипед. За съжаление обаче не са преживяли едно и също като натоварване.
Kom са доста леки като за АМ капли, но и предната, и задната вече имат по едно подбиване от камъни, т.е. това ниско тегло е за сметка на на по-мек материал явно. От гледна точка на коравина нямам (т.е. дали лесно се сучат) нямам оплаквания, но аз съм и доста лек като килограми, така че трудно усещам разлики в това отношение. Карам ги безкамерни.
Crest също са много леки и дори на 29ката ги усещах доста корави, т.е. и там нямах проблеми в тази насока. И тях ги карах безкамерни, но не се случи да ударя камък до каплата, така че не знам дали лесно се огъват.
Ако не си агресивен при спусканията, избери по-леката - в случая това е Crest, ако се вярва на теглото, посочено от производителя.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри