Вилка Rock Shox XC 32 TK - увеличаване на ход

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Вилка Rock Shox XC 32 TK - увеличаване на ход

Мнениеот Lucky Loser » Пон Мар 30, 2015 4:43 pm

Здравейте,

От 2 години карам с горепосочената вилка и до сега(да чукна на дърво) никога не съм се оплаквал от нея. Не бих казал, че стила ми на каране е АМ.. по-скоро агресивно XC. Като цяло обичам джасането, тръпката и т.н., но поради множеството травми от баскетбола на малко по-сериозно ниво, не смея честно казано нещо по-смело :)

Та да се върна на въпроса. Четох по чужди форуми, че вилката ми, която в момента е с ход 100мм, може да се увеличи до 120мм. Някъде даже споменаваха, че било препоръчително. Аз съм 70кг, така че и да се направи, не мисля, че ще е голям проблем. Въпросът ми е - как трябва да се направи т.е. технически каква е процедурата?

Благодаря на всички, което предварително ще си направят труда да прочетат, а пък дано и да напишат коментар, за да помогнат :)

Поздрави!
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Рейтинг: 2000

Re: Вилка Rock Shox XC 32 TK - увеличаване на ход

Мнениеот djogobg » Вто Мар 31, 2015 10:47 am

Има едни спейсъри вътре във вилката, които ограничават хода, съответно като се махне спейсъра се увеличава хода. При следващата профилактика и смяна на маслото помоли майсторът да увеличи хода. Тази вилка има няколко вида вътрешно разпределение и може да имаш спейсър, може и да нямаш. Може до 130 да увеличиш, може и до 120.... просто трябва да се отвори и да се види.
Ако четеш английски - напиши в гугъл rock shox xc32 spacers и ще ти излязат много и хубави резултати, че и клипчета, ако искаш сам да ги махнеш.
warp 9.8
Аватар
djogobg

Рейтинг: 1306

Мнениеот Lucky Loser » Вто Мар 31, 2015 4:34 pm

Благодаря :) Ще проверя за разни статии и видеа. А да кажем, че не мога да се справя сам, във веломагазините дали взимат скъпо за тази услуга?

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Мнениеот mariko » Вто Мар 31, 2015 4:59 pm

Ти, ако за две години така описано каране никога не си я давал за профилактика не е зле да го направиш. Около 40-60лв струва профилактика на вилка, като мисля, че за тази по-скоро ще е в долната граница. Може би би могло и махането на спейсърите да влезе в цената, но трябва да си питаш на място.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Lucky Loser » Вто Мар 31, 2015 7:10 pm

Да, явно и това ще трябва да направя. До сега не е имало никакви проблеми, но както самия ти каза - профилактично :)

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Назад към Продукти за крос-кънтри