опитвам се да си избера ново колело, но попаднах на проблем с размера на рамката.
Карам основно XC. Забежки по разни по-технични Витошки пътечки също се случват от време на време. По-стръмните и технични участъци там ми се "налага" да слизам пеша, но работя по въпроса. Като цяло мисля да работя малко повече върху спускането и ми се иска и новото колело да е малко по ориентирано в посока надолу.
Избрах Canyon Nerve за ново колело, което изглеждаше идеално за целта:
https://www.canyon.com/en-bg/bikes/bike ... endation=1
Подозрително препоръчания размер за моя ръст и височина до чатала е XS. Говорим за 27.5 колело, но съм висок 175 см и 73-74 см височина до чатала. Мерих няколко пъти височината на чатала - 72, 74, 73.5. Даже на Каньон калкулатора писа, че нещо данните, което му подавам го съмняват. Знаех, че са ми къси краката, но не чак толкова

Очевидно не мога да пробвам, понеже Каньон не разполагат с магазини в София или където и да е извън Германия...
Притеснявам се, че ако взема толкова малка рамка ще бъда твърде надвесен напред. По-голяма пък крие опасности за семейните ценности. Имам две щерки, нека дадем шанс на някое бъдещо момче

Текущото ми колело е Mondraker Ventura X-Pro 2012, ако ще помогне, това му е геометрията:
Frame Size L / 480mm
A Head angle 68º
B Seat angle 73.5º
C Top tube 585mm
D Chainstay 425mm
E Wheel-base 1093mm
F Fork offset 39mm
G BB height - 40mm
Някой с подобен "проблем" да сподели опит? Какво колело избрахте и как го регулирахте?