ВелоВело написа:Нищо няма черния петък, не се лъжете да чакате
Boyan1984 написа:Особено на Радон има добри намаления.
Navi99ow написа:Здравейте, драги съфорумници, на база проучване от последната седмица: това което виждам по нашите и чужди сайтове, и това което виждам на сайта на canyon bikes, е че те наистина предлагат доста добро съотношение цена - качество. Т.е. при равни други условия за n пари взимаш по - добро колело и то с 6 години гаранция.
Bi11y написа:Лично аз старата геометрия 69-70 градуса челен ъгъл(офсет на вилката 51 мм) 68-69 градуса(офсет на вилката 42-44мм) и 73-74 градуса ефективен седалков ъгъл за оптимални за ХС - не случайно всички фирми стигнаха до тези ъгли. Понеже станаха "еднакви" като геометрия се тръгна в търсене на нови геометрии и уникалност на модела с цел техния велосипед да се продава повече от другите .
Sprinter написа:Аз бих предпочел 67-68 с 44 мм офсет по ред причини. Не всичко е маркетинг, има и не малка доза рационални промени в геометрията.
Bi11y написа:Navi99ow написа:Здравейте, драги съфорумници, на база проучване от последната седмица: това което виждам по нашите и чужди сайтове, и това което виждам на сайта на canyon bikes, е че те наистина предлагат доста добро съотношение цена - качество. Т.е. при равни други условия за n пари взимаш по - добро колело и то с 6 години гаранция.
Защо не разгледаш за някоя употребявана и читав full suspension велосипед ? Принципно има интересни оферти за почти нови и много запазени велосипеди втора употреба .
Navi99ow написа:
Тъй като не карам толкова много, сякаш на този етап държа на:
- ново колело с гаранция;
- твърдак, за да е по - леко, и да няма задно окачване за сервизиране;
- влизане в определен бюджет( което с фул окачване, е по - трудно);
Bi11y написа:Navi99ow написа:
Тъй като не карам толкова много, сякаш на този етап държа на:
- ново колело с гаранция;
- твърдак, за да е по - леко, и да няма задно окачване за сервизиране;
- влизане в определен бюджет( което с фул окачване, е по - трудно);
Мой приятел си купи нов Cube Attain с шимано 105 от байкцентър - относително тежък е , но не надхвърля обявеното допустимо тегло на ездач+велосипед. Скапа му се задната капла - скъсаха се спици . Байкцентър НЕ уважиха гаранцията - каплата без това е с най-смотания хъб на шимано и спици от 10 стотинки бройката и шина алексримс и сумарно струва под 100 лв . Даде около 3000 лв за велосипед. Гаранция от Бг ??? - според мен няма на практика ...
Закупих употребяван TREK Domane AL3 (шосейка) - предната капла седи накриво във вилката , вижда се на око лесно,но не го забелязах при закупуване на велосипеда. Контактувах с официалния сервиз na TREK по темата - още с първото обаждане им казах ,че нямам фактура за закупуване на велосипеда . Пращах сериен номер , снимки , видео , няколко пъти по телефона комуникирахме и след всичкото изгубено време от 2-те страни се оказа впреки ,че е фабричен дефект - няма гаранция...
И да се сърдят или не нашите търговци - аз на гаранция на местен търговец не бих разчитал . Сигурно има и други примери подобни с неуважена гаранция .
"твърдак, за да е по - леко" - погледни този Canyon :
https://www.canyon.com/en-bg/mountain-b ... dContainer
Обявеното тегло е 14.08 кг. Имам Giant Trance 1 ,SLX 12 монтаж и е обявен с тегло 14.5 кг - фабричните му капли са 2600 грама и сам може да сметнеш ,че с неособено голямо усилие може да се свали под теглото на твърдака. Едно колело е леко , когато е леко - съставено от лека рамка и леки части . Аз лично не мога да си обясня кое тежи толкова на този Canyon .
Колкото до цената - там е въпрос на чакане на подходящ велосипед... Мой приятел си купи почти нов карбонов твърдак Cube със спирачки Deore 6100, SRAM NX 12 задвижване , капли Sunringle и според мен добре работеща вилка на Suntour за 2100 лв от обява . Теглото на велосипеда е около 11.5 кг.
ВелоВело написа:Като вземеш втора ръка го няма кефа.
Купуваш боклуците на хората...
Да е велосипед за 500 лева да вземеш ама при бюджет за нов никъв шанс втора ръка.
Navi99ow написа:ВелоВело написа:Като вземеш втора ръка го няма кефа.
Да е велосипед за 500 лева да вземеш ама при бюджет за нов никъв шанс втора ръка.
подкрепям, на този етап ми се иска колелото да е ново.
Bi11y написа:Navi99ow написа:ВелоВело написа:Като вземеш втора ръка го няма кефа.
подкрепям, на този етап ми се иска колелото да е ново.
Според мен слагате всички велосипеди втора ръка под един знаменател - според мен е неправилно .
Друг приятел си взе от обява гравел на Focus - колкото и да го гледах аз не успях да го различа от нов ... Цената му е 1/2 от цената на нов .
Примерно Canyon 7 не бих го закупил дори и намален ... 8 версия е пак с много компромиси - най-евтините възможно спирачки (1 ниво над тях) най-евтините ротори RT10 , почти най-евтините Шимано главини , най-евтиното възможия Bottom Bracket . Най-евтиния BB e 32 лв , смисления ХТ BB е 39 лв - от второто имам на 11 000 км и няма никакви проблеми . Лично мен ме дразнят подобни икономии на производителите ... Ако тръгнеш да ги продаваш тези най-базови части почти никой не ги иска и не можеш да "извадиш" нищо от вложеното на новото ...
emo_gp написа:Здравейте, мога да споделя опит с каньон като гаранция и дори конкретно с модела Grand Canyon al sl 6.9 който е от 2014. Велосипеда дойде с Реба и след 2 месеца ми излезе единия бушинг. Писах им, пратих вилката, върнаха ми я с пълен комплект сменени части отвътре, поеха транспортните разходи. Велосипеда го докарах до 11.6 кг, без вманиачаване като единствената ми карбонова част беше спейсър под лапата ( само да вметна, че на новите модели са с дропер и бууст, което води до по високо тегло ). Сега карам 13.6 кг мекица 27.5 взета втора ръка. Определено се чувствам доооста по-различно след каране на мекицата. Времената леко ги подобрих на повечето ми сегменти, та идеята ми е вземи си меко да ти е Ок ! И не на последно място и Драг зоната не признават гаранция за разхлабени спици.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта