vladimir.dzhuvinov написа:Удачно ли е да се пробие такъв отвор ако дадена вилка няма такъв на скобата?
ddevil написа:Оу...ми няма да е от полза ако това питаш(ако разбирам правилно, че искаш да пробиеш арката в действителност)
vladimir.dzhuvinov написа:... Ако някой е минавал на скорост през кравешки торти и др. такива артефакти определенознае ползата от преден калник
vladimir.dzhuvinov написа:Другото за което си мисля е да поръчам да ми направят релсичка, която да се притяга (някак си?) към арката. Та искам да питам - кои вилки имат достатъчно разстояние - от порядъка на 2+ см между гумата и арката, за да може там да се плъзне моя калник?
Карам с гуми 26x1.5 без грайфер.
vladimir.dzhuvinov написа:Че пробиването на отвор може да окаже влияние на структурната здравина на арката, това ми е ясно
Иначе 100% държа на това калника да минава близо по гумата, а не да стърчи на 20см от нея. Ако някой е минавал на скорост през кравешки торти и др. такива артефакти определенознае ползата от преден калник
Другото за което си мисля е да поръчам да ми направят релсичка, която да се притяга (някак си?) към арката. Та искам да питам - кои вилки имат достатъчно разстояние - от порядъка на 2+ см между гумата и арката, за да може там да се плъзне моя калник?
Карам с гуми 26x1.5 без грайфер.
vladimir.dzhuvinov написа:
Задържаща се по гумата кал? Изненадващо, но може би логично този проблем изчезна откакто сложих сликове. Като няма грайфер просто няма къде да се захване тази кал
ddevil написа:...
ps. Ето за кой калник става дума. Аз ползвах този модел - http://www.eshop-gorgona.com/catalog/im ... sboard.jpg
Цената му в Горгона е ~15лв.
did написа:..
Има и тук една уловка. ...
did написа:Усетих го на собствен гръб, след като смених вилката с RS Reba Team 2008 и сега не мога да сложа отпред на практика НИКАКЪВ калник, без да правя някакво "побългаряване".
outfaced написа:адаш да помислиш и по темата пружина или въздух ...
outfaced написа:и писал си до 120-130мм ... ама някак си по спомен ми се чини, че 130 ще е малко множко на твоята рамка
vladimir.dzhuvinov написа:@did, @admin: при едно по-силно сгъване на вилката няма ли опасност арката да изкърти човката на калника?
did написа:Усетих го на собствен гръб, след като смених вилката с RS Reba Team 2008 и сега не мога да сложа отпред на практика НИКАКЪВ калник, без да правя някакво "побългаряване".
В допълнение да вметна, че и двата предни калника, кото съм купувал, бяха с набор от по два размера тапи.4getcredo написа:did написа:..
Има и тук една уловка. ...
Моят калник го купих с няколко такива тапи в различни размери... мога да проверя какво е останало
vladimir.dzhuvinov написа: Е , значи въздух! Предполагам че въздуха не струва нищо, а пружината все пак е метал, нали?
vladimir.dzhuvinov написа:
Какво се гледа на рамката за да се прецени това?
outfaced написа:vladimir.dzhuvinov написа: Е , значи въздух! Предполагам че въздуха не струва нищо, а пружината все пак е метал, нали?
хех, абе ако трябва да сме точни, въздуха е по скъп
поне при вилките ...
и ти трябва и после и помпа за вилкаvladimir.dzhuvinov написа:
майсторите да кажат ... някакви челни ъгли и геометрия като цяло
имаше вече една тема за това ... без еднозначен отговор
vladimir.dzhuvinov написа:outfaced написа:и писал си до 120-130мм ... ама някак си по спомен ми се чини, че 130 ще е малко множко на твоята рамка
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта