RAM HT2 vs RAM HT3 vs RAM XC1

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM HT2 vs RAM HT3 vs RAM XC1

Мнениеот lissan » Пон Юни 02, 2008 7:07 am

Здравейте разбирачи.

Искам да си купя колело но се чудя кое точно да бъде

първия въпрос ми е за рамката HT2 или HT3 е по добрата, каква въобще е разликата ?

HT2/HT3 ще струва около 1200 лева с вилка Dart 3 и хидравлични спирачки juicy 3 и според мен е достатъчно добро като за мен, та струва ли си да се дават още пари (до 2-2.4 хил) за XC1 ?

Печалбата при XC1 ми се стори че са килограмите : с около 3 кила по малко, вилката която е с въздух регулируема, повече скорости (27 срещу 24) спирачки juicy 5 вместо juicy 3 като не разбрах има ли практическа разлика

Освен това : аз съм 1,80м рамката ми 18' ли трябва да е ?

Мерси предварително
Аватар
lissan

Рейтинг: 1180

Мнениеот ACID BURN » Пон Юни 02, 2008 8:01 am

Така за размера-19 трябва да ти е, но ако няма може и 18.Иначе РАМ ХЦ 1 супер велосипед, но той е състезателен велосипед.Това не значи, че ти не може да го караш, а искам да кажа ,че ако за теб МТБ не е приоритет ХТ 2 е най-доброто.Иначе разлика между ХЦ и ХТ 2 и 3 има и то много голяма...3 килограма са много много тегло.С ХЦ 1 ще можеш да караш с лекота нагоре и ще можеш да изминаваш големи, ама много големи разстояния.Обобщение:Ако за теб МТБ не е приоритет, няма смисъл да даваш 2500 лв за професионално колело, ако за теб МТБ е приоритет и искаш да караш много и това за теб е тръпка или някъкв начин за разпускане-ДА, ХЦ 1 е страхотен велосипед, с който можеш да изцедиш силите си когато искаш и където искаш!
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот lissan » Пон Юни 02, 2008 8:41 am

ACID BURN написа:Така за размера-19 трябва да ти е, но ако няма може и 18.Иначе РАМ ХЦ 1 супер велосипед, но той е състезателен велосипед.Това не значи, че ти не може да го караш, а искам да кажа ,че ако за теб МТБ не е приоритет ХТ 2 е най-доброто.Иначе разлика между ХЦ и ХТ 2 и 3 има и то много голяма...3 килограма са много много тегло.С ХЦ 1 ще можеш да караш с лекота нагоре и ще можеш да изминаваш големи, ама много големи разстояния.Обобщение:Ако за теб МТБ не е приоритет, няма смисъл да даваш 2500 лв за професионално колело, ако за теб МТБ е приоритет и искаш да караш много и това за теб е тръпка или някъкв начин за разпускане-ДА, ХЦ 1 е страхотен велосипед, с който можеш да изцедиш силите си когато искаш и където искаш!

Здрасти, МТБ не ми е приоритет трябва ми хубаво колело което да карам в града и в парка и чааат пат 1 път на 2 месеца да ходя някъде извън града

ТА, казваш HT2 а не HT3, така ли, каква е разликата. На външен вид HT3 ми харесва повече. HT2 е много скосена, рамката не е успоредна на земята. Какво ще кажеш за сравнение между HT2 и HT3 ?
Аватар
lissan

Мнениеот XTR » Пон Юни 02, 2008 10:12 am

lissan написа:На външен вид HT3 ми харесва повече. HT2 е много скосена, рамката не е успоредна на земята. Какво ще кажеш за сравнение между HT2 и HT3 ?

Ами по тоя случей си вземи 19" HT2, по-здрава е от HT3-то т.е. повече подсилки на челото и на седалковата тръба.
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот lissan » Пон Юни 02, 2008 4:00 pm

А вилката Dart 3 добре ли е ? Да я сменя ли с някоя друга.
Тази само пружини ли е: масло няма вътре ?
Аватар
lissan

Мнениеот ACID BURN » Пон Юни 02, 2008 4:36 pm

lissan написа:А вилката Dart 3 добре ли е ? Да я сменя ли с някоя друга.

Масло има в дарт-а, иначе аз карам с тора 289.Тя е много хубава вилка и за хт 2 е супер!Можеш и 302 да сложиш, тя има и заключване.Иначе хт2 и хт3 са рамки за ХЦ, но ХТ 2 става и за АМ и се е доказала като много здрава рамка.....ХТ 3 е рамка за ХЦ, само за ХЦ. :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Юни 02, 2008 4:58 pm

lissan написа:А вилката Dart 3 добре ли е ? Да я сменя ли с някоя друга.

Малко е тежичка, инъче работи ;) С пружина е и ще е добре веднъж в годината или на определени километри да я оставяш за сервизиране (почистване, подмяна на масло и оплътнения, ако е необходимо), което си важи за всяка вилка.

Можеш да я смениш с по-лека, която може да е и с 80 мм ход (за града, парка и леки разходки в планината не са необходими повече). Зависи до каква сума си склонен да отделиш.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри