Отзиви за главина Formula DC38

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Отзиви за главина Formula DC38

Мнениеот Pirate » Пет Юни 27, 2008 8:43 am

Тази главина DC38 я дават олекотена /356гр/, спрямо DC32 /453гр/, което си е 100грама надолу и моля някой ако ползва такава да си каже мнението. И двете главини /DC32 и DC38/ доколкото знам са с капсуловани лагери. Чудя се дали по-леката главина няма да се окаже с по-слабо тяло, макар че се съмнявам. То поне според картинките само в тялото е разликата, че на едното е отнето от фланеца за спиците, който е откъм диска.

Другия фактор, който ме привлича към DC38, е че цената и в Нико байкс е по-нсика от цената на DC32 по магазините в Сф. Ако някой си я е купувал от там моля да сподели впечатления.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот blizzard » Пет Юни 27, 2008 11:22 am

Извинявай за мнението извън темата, но се чудя тези главини с капсуловани лагери колко време издържат преди да отворят луфт? И когато се отвори, предполагам няма начин да се отстрани? Доколкото съм запознат някои главини от по-висок клас имат възможност за регулиране на лагера и обиране на въпросния луфт. Говоря за Chris King конкретно, но те са от съвсем различен ценови клас. И все пак има ли вариант да се подмени лагера или не си струва за такава главина? Питам защото се чудя дали има смисъл от закупуване на главина от този тип или да си стоя на Shimano-вската cup and cone система..
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот CECO » Пет Юни 27, 2008 11:46 am

Pirate олекотяванего идва от по лекото тяло на главината.
Аз ти препоръчвам модел DC-58(369g) разликана м/у DC-58 и DC-38 е 58-цата има 3 лагера!!! Теглата са по каталог. Аз карам DC-58 на градското и съм доволен. :agree:

blizzard лагерите на "приличните" главини карат доста. Проблеми правят храповите механизми (свободните движения). Подмяната на лагерите в повечето случай е доста елементарно. :agree:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот Pirate » Пет Юни 27, 2008 1:36 pm

Ceco мерси за съвета, още от предната тема се ослушвам и оглеждам за тоя модел, но в СФ досега не съм го срещал. /на сайта на formulahubs също не пише за такъв модел?/ По е-магазините също не съм го намерил, поне в българските. Аз затова съм се ориентирал да си взема DC38 от niko-bikes, че и нея не съм я виждал при нас. Има обикновено само DC32 по 90лв. Би ли ми казал колко е при вас цената на тази DC58?

blizzard - ако си имаш хубава главина, която не ти прави проблеми, няма смисъл според мен да минаваш на друга само заради капсулованите лагери. Още повече ако не разполагаш със инструменти и умения за подмяна на лагери по принцип, не само за главини. Иначе е ясно, че когато главината е със капсуловани лагери ако се появи луфт в лагерите, те обезателно се сменят. Няма как да им се намали луфта. Иначе за мен ползите от главина със капсуловани лагери /стига да са хубави/ са твърде много, за да си взема такава с конус и чашка лагеруване. И както е писал Сесо при XC каране е по-вероятно първо да замине частта със свободното движение отколкото лагерите на оста. Все пак като цяло главината си е консуматив така че риск печели - риск - губи.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот KirilizatoR-a » Пет Юни 27, 2008 2:40 pm

Здравей! DC-38 не е по-слаба от DC-32. Един приятел наскоро си я взе заедно с шина Jumbo и спици DT Stainless. Скача с нея от около два метра без попивка и от около три метра с попивка и на главината им няма абсолютно нищо - грам луфт няма! :) :agree: Взимай без да се притесняваш. ;) :) :agree:
Не искам слава и пари, а хубави велосипеди, на ниски цени.
Аватар
KirilizatoR-a

Рейтинг: 967

Мнениеот CECO » Пет Юни 27, 2008 2:42 pm

Питай в магазина или е-магазина на SPRINT за този модел!!! :agree:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Назад към Продукти за крос-кънтри