Явка, моят опит сочи, че гамашите са подходящи повече за шосейно каране.
Карах известно време с шушлякови гамаши, които се прокъсаха много бързо. Нормално е да стъпваш понякога, дори и да си Бог на велосипеда.

Да, но в планината има разни камъни и дървье, дето да ти скинат ританките...
Пламен скъса три или четири чифта, последните за едно каране. Не мисли, че е ходил и бутал непрекъснато - просто стъпваш няколко пъти по камъните и протриваш контактните точки.
Друг, основен за мене проблем, е конденза. При всяко каране краката ми бяха мокри от потта, не от дъжд или кал. Това е преодолимо, ако си купиш "дишащи" гамаши, но цената им, според мен, е неоправдано висока при положение, че ще ги скъсаш бързо.
В момента имам едни, ушити от WindTex. Подходящи са за ветровито време, но не спират мокрото. Затова и не съм ги слагал.
От темите ти разбирам, че караш повече по черни пътища и леки пътеки в Софийска, Мала и Голема планина. Това предполага редки слизания за бутане по камъни, което не значи, че не караш и на други места, разбира се.

В този случай може и да успееш да покараш по-дълго с кондоми на нозете. Просто намери такива, които да не кондензират.
Успех!