penmark написа:Някой може ли да отскочи до Байк центъра да пита продват ли само рамки Cross Grip и какви пари?
Видях закачена рамка на GRX7, но не видях цена.
mitacheto написа:positive написа:Пиши забелязал ли си ,дали веригата се удря в рамката ?
На Cross GRX това беше слабото място.
Нямам идея за какво удряне става на въпрос. В кой случай се удря веригата?
Ако имаш на предвид, да е прекалено дълга и при неравност да подскача, не съм забелязал такова нещо.
-----------
На шините пише, че мах тегло на ездача трябва да е 95КГ. Малко се притеснявах от това, но от магазина ме увериха, че няма да има проблем.
Този надпис го видях и върху Грип 127, обаче на другите велосипеди в магазина нямаше такова нещо.
Изтеглих се със и без велосипеда, разликата е 14кг, колкото е по каталог.
-----------
Днес тръгнах от центъра на Железница със идеята да спазя следният маршрут:
Zheleznitsa - Simeonovo - Boyana
http://www.bikemap.net/route/563503#lat ... =satelliteОбаче обърках маршрута и от точка 13 вместо да сляза към Симеоново, продължих напред (яко бутане на колелото) и излязох на Драгалевският манастир, там се спуснах по павираната улица към Дарагалевци, от там по асфалт до Бояна > Цар Борис > Mall of Sofia
Общо изминати 40км. Максимална скорост 44км/ч на асфалт (20км/ч на пътека). През повечето време съм го карал със тегло разпределено повече върху предалите.
Нямам база са сравнение, но нещата който ми направиха впечатление във велосипеда.
1. Вилката, почти не я отключвах, струва ми се доста мека. Обаче на паветата (координати на улицата 42.619378,23.297517), карах (прав) със около 18км/ч и ръцете ми се разбиха, въпреки че беше отключена вилката.
Другото, за да отключиш/заключиш трябва да е изпъната, тоест да спра и да сляза. Това може би е нормално
2. Когато съм на 2-ти венец (среден) отпред и на 3-ти отзад (т.е. 11-та скорост). Веригата опира във дерайльора на предните скорости. Това може би е въпрос на регулиране или не правилно комбиниране на венци

.
3. Най-важно, колелото започна да скърца като въртя предалите. Нямам идея защо, чух го за пръв път в Драгалвеци, обаче е доста дразнещо.
По едно време и спирачките издаваха малко по-различен шум, отново
Като цяло ми хареса колелото, за моите нужди - разходки, нищо екстремно (което не се покрива от гаранция на планински велосипед) е чудесно.
Единствено скърцането в движението на педалите ми е странно, но нямам идея от какво може да е. Смятам събота или неделя да прескоча до магазина и да им покажа.
Ако някой има въпроси да пита.
П.С.
От 1 каране се убедих във нуждата от каска и калници. Както и звънец по пътеките, пробвах да "цъкам" със лостовете на спирачките, ама хората не чуват.