арно е дзверчето... но може и по-добре за тези пари... с поръчка от чужбина, най-лесно от chainreactioncycles. визирам чарколята, които ще окачиш по рамката и вилката (скорости, спирачки, каплите може би, страхотни seatpost-ове и волани има), иначе рама и марзото са идяяялни.

ей го моето предложение:
рамка: РАМ ХТ2 17' (не мисля че е нужен линк) - 200лв.
чашки: някакво VP от 20-25лв. (не ги знам точно кой модел са)
вилка:
Suntour Epicon - 249лв.
лапа:
RaceFace Ride XC Stem 100mm 6 Deg Black 1.1/8" - 50лв. (грубо сметнато)
кормило:
Azonic B-52 DH Riser 2008 - около 80лв. (щото беше от наводнение, сега е около 180лв.)
команди:
Shimano SLX Shifters 9sp M660 - около 120лв. (взависимост от курса)
спирачки:
Avid Elixir R Front 185mm - IS Mount - 220-230лв. и
Avid Juicy 5 2009 Front 160mm - IS Mount - около 170лв. (по старата цена, после ще поясня, новата гони 200-210лв.)
средно и курбели:
- Shimano LX Chainset HollowTech II M582 - към 140лв. (обаче вече го няма, затова минаваме на тема
Shimano SLX Chainset Triple M660 - 250лв.

)
дерайльор: отпред -
Shimano Hone Front Derailleur Conventional M601 - 25лв., отзад -
Shimano SLX Shadow Rear Derailleur M662 - 90-100лв.
верига: [url=http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=247]Shimano HG73 Chain 9 Speed
[/url] - 30лв. по стара цена (новата е около 50лв.)
главини: отпред
Formula DC91 - 40лв., отзад -
Da Bomb HeadSpin Rear Hub QR 32h Black 135mm Qr - 100лв.
шини:
Alex Rims DP20 - 35лв. отпред и
Mavic EN521 Disc 32h Black 26inch - 60лв.
колче:
Titec X-Wing Pro 7075 27.2mm 350mm Black - 45лв.
седалка:
Fizik Nisene Sport WingFlex Black - White - 70лв. криво ляво
гуми: отпред
Schwalbe Space HS326 - 34лв., отзад
Maxxis High Roller 26x2.35 - 33лв.
грипчета:
RaceFace Good n Evil Grips - 20лв.
Общо взето това е. преди общата цена малко пояснение - на някои може да им се стори странна цялата конфигурация, ша речете за ко съм си играл да го мисля толкоз разнородно, отговора на този въпрос е, че точно това сглобявам в момента (като го събера цялото, може да постна снимки).

където съм писал стара цена или вече го няма, точно такова съм взел на старата цена, преди поскъпването, на 1-2 места съм предложил друг компонент (съответно по-скъпичък

) поради липсата на старото. май май единствено вилката не отговаря много много на класата на останалите части, но я имам от по-отдавна и не виждам проблем в нея. мойта груба сметка е, че съм се изръсил с
1832лв. за моята конфигурация, но тя вече не е възможна поради липсата на няколко чарколяка... съответно цифрата скача нагоре според вече кой колкот може.

ако пък ми трябва мекотело и отзад, хт2-ката просто ще бъде сменена (минус 200лв.) с един РАМ АМ с шок монарх 3.1 или 4.2, съответно 900 или 1000лв. прибавяте към бюджета, за чащки - ми не съм запознат дали могат да се сложат същите като на хт2-то или не, декланшор нз дали има някаква разлика, а и просто ще бъде сменен. големия въпрос остава вилката - тук всеки според предпочитанията си, според мен има 3 варианта - 1.
Rock Shox Lyrik U-Turn Forks 2009 за стресиращите 775 паунда (блазе му на който ги има), 2. по-щадящото джоба
Marzocchi Z1 RC2 ETA 2007 "само" за 300 паунда, 3. тука вече навлизаме във втората употреба - който иска лирик 2-степ и в същото време да спести некой лев за черни дни, се свързва с Админ относно неговия
Rock Shox Lyrik 2-Step Air на половин цена. при положение, че и трите предложения си искат своето (a.k.a. главина на 20мм ос), предлагам едно такова
Da Bomb HeadSpin MKI Front Hub QR or 20mm за скромните 90лв. така с най-скъпата вилка, предложена от мен, и РАМ АМ с монарх 4.2, общата цена би се заформила грубо на
4200-4300лв.

смятам, че получената машина си ги заслужава.
ами... тва е. сори че е толкоз дълго.

надявам се е било интересно и занимателно.

също така се надявам админ да не се разсърди нещо за рекламата.

толкоз от мен.
П.п. благодарности на freerider за линковете, той си знае.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.