Протектори за крака- съвети

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Протектори за крака- съвети

Мнениеот botroid » Съб Дек 26, 2009 9:11 pm

Не протекторите трябва да се съобразяват с раницата, а обратно! :) Тоест, като имаш малка раница, не си купуваш малки протектори, а я сменяш с по-голяма, а малката си я държиш за карания, когато не взимаш протекция. Някои модели специализирани раници за колоездене имат отзад каиши за външно закрепване на протектори. Предимството е, че така в раницата остава място за други неща. Ако тя няма такива каиши, както е в повечето случаи и ако раницата не е от малките, тогаз протекторите се тъпчат вътре, барабар с всичко останало. Недостатъка на това си проличава при каране в кал, защото окаляните протектори правят раницата отвътре на кочина и освинват всичко което си сложил там. Разбира се, това може да се избегне, като протекторите се мушкат в сакче, преди да отидат в раницата.
Закачането на протектори на горната тръба не е удачно решение, защото пречат, като се изправиш прав да въртиш.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот hitar_potar » Съб Дек 26, 2009 9:26 pm

botroid написа:...
Закачането на протектори на горната тръба не е удачно решение, защото пречат, като се изправиш прав да въртиш.

не съм съгласен. нито стърчат прекалено много, нито ти убиват на краката. това при положение, че не си тръгнал да поддържаш някакво зверско темпо и протекторите не те разконцентрират. :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Съб Дек 26, 2009 10:11 pm

На Драгомирските ми станаха ластиците 2 метра от връзване на рамка, а и жилата дерат в рамката. Не че нещо боята... бъзикат се скоростите :lol:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот jivkonik » Нед Дек 27, 2009 10:55 am

veskoz написа:На Драгомирските ми станаха ластиците 2 метра от връзване на рамка, а и жилата дерат в рамката. Не че нещо боята... бъзикат се скоростите :lol:

....което, разбира се е СУПЕР ЧАСТЕН СЛУЧАЙ за точно твоя велосипед!
Велосипеди с цели брони нямат подобен проблем...... :eyebrow:
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Нед Дек 27, 2009 5:57 pm

Темата за цели / частични брони е достатъчно интересна да се отдели самостоятелно.

viewtopic.php?f=4&t=64664
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот _SoRa_ » Сря Яну 06, 2010 11:39 am

Реших, че ще нахлузвам тези http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=28241
От коментарите, които прочетох разбрах поне за мен следните плюсове и минуси:
+ удобни
+ леки
+ не се смъкват надолу по крака
+ не спарват
+ стават за ХС
+ пазят добре, това което покриват

- не пазят подбедреницата /но повечето, които са дали коментар са писали, че ако се спускат по- сериозно ползват други протектори/

Единственото, което ме притеснява е размера, който трябва да избера.
Над коляното - 39см - отговаря за S размер
Под коляното- 33.5см - за М размер отговаря 33см
За М размер мерките са следните:
Top Opening in CM 41см
Bottom Opening CM 33см
Т.е. с 2см повече и с 0,5см по-малко от моите мерки.
Не знам дали еС или М размер ще ми е добре. :dontknow:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот Capoeira » Пет Яну 08, 2010 7:43 pm

Аз съм 190 с доста тънки колена и карам с S размер вече година и половина, наистина са удобни и пзаят точно толкова колкото покриват. Трябва да си доста внимателна при слагане и махане да не се пробваш да ги махаш или слагаш през обувката или да ги разтягаш прекомерно и ще ти служат доста дълго време, друго което ми прави впечатление е че мога да ги сложа сутрин рано преди да се кача в колата, да карам цял ден на жегата в Сопот и да ги сваля след като се прибера, т.е над 10 часа стоене с тях и нито в един момент не са ми неудобни.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот _SoRa_ » Пет Яну 08, 2010 9:26 pm

Aз съм точно обратно- нисичка с широки колена :D
Ще взема M размер понеже най- много се доближава до моите мерки :agree:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот evilzet » Вто Май 17, 2011 3:27 pm

Здравейте,
Търся наколенки за XC. Както се предполага, трябва да са удобни за въртене. Карането ми е такова, че не може да се раздели на качване и спускане. Т.е. няма как да си нося на гръб наколенките, а после за спускането да ги слагам. Затова съм се насочил и към някакви олекотени модели, предлагащи защита само на коляното, без подбедрицата. За мен ще е и плюс възможност да се слагат без нахлузване, но май няма подобна екстра за този тип наколенки.
Като цяло предпочитам да съм постоянно с някаква лека протекция, отколкото с по-стабилни наколенки отвреме-навреме. Спрял съм се на следните модели като приемам и предложения за други подобни :

661 Kyle Strait Knee
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=57614

RaceFace DIG Knee Guard
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=39496

Рейс Фейс ми харесват повече като дизайн, виждат ми се по-проветриви, а и черупката им май е по-твърда. И за двете марки има положителни отзиви, има и негативни естествено ( 661 имали проблеми със здравината на материала).
Клоня към RaceFace, очаквам вашите съвети, може и за други марки.

Остава и проблема с номерацията, има ли къде да се пробват Race Face ?
evilzet

Мнениеот azze » Съб Май 21, 2011 6:58 pm

Аз съм с Kyle Strait,но от стария модел.Мога да кажа,че са удобни - в един момент забравяш,че ги носиш.Нямам страшни падания с тях,но съм падал върху камъни по коляно без проблем.Това го казвам,защото се съмняваш в черупката.Лошото е,че запарват и като е горещо от време на време отлепям лепките и оставям наколенките около прасците ми,за да ми се охладят коленете.Нямам база за сравнение и няма с какво повече да ти помогна.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот evilzet » Пон Май 30, 2011 3:49 pm

Благодаря за информацията. Запарването ми се струва, че няма как да се избегне напълно, така че изборът ще е на база "око да види - ръка да пипне".
evilzet

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри