Яке, ветровка за ХС

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Яке, ветровка за ХС

Мнениеот Daniel Panev » Пет Юни 04, 2010 11:21 am

LIL написа:То гортексове РАЗНИ...

Всъщност има само един: Gore-Tex is a waterproof/breathable fabric, and a registered trademark of W.L. Gore & Associates.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот LIL » Пет Юни 04, 2010 11:32 am

Както и една марка пежо, един алу 7005, една стомана 440С, един салам шпек и тн. но зависи кой, как, КЪДЕ го прави, сглабя, обработва, калява и тн. Както и да е, просто исках да кажа, че надписа гор текс не ти гарантира, че ще останеш сух, дори и при някои маркови дрешки.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот veno » Пет Юни 04, 2010 2:15 pm

Има Gore-Tex Performance Shell, Paclite Shell, Pro Shell - разликите в цените и качествата им варират в голям диапазон. Така че...
Сериозните мембрани имат параметри поне 20 000/20 000, а някои като Event, Dermizax, Gore-Tex и по повече. И да мембраните пропускат винаги, само че хубавите мембрани за разлика от другите пропускат само от вътре навън :beer:
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот kapitanblood » Пет Юни 04, 2010 5:10 pm

Точно обратното е ,Радо. ...т.е. с мембраната не се потиш(сваряваш)и съответно не истиваш

Имах в предвид,гумираните(найлонови) дъждобрани,а не яке с мембрана...;)
Жоро иска 100% защита от дъжда.....:)
:offtopic: Следващия път се обаждай като идваш в София :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот outfaced » Съб Юни 05, 2010 12:53 am

Daniel Panev написа:
veno написа:Има много якета които не пропускат вода и дишат достатъчно, стига да се поддържат както трябва, демек да се перат от време на време с препарати за целта, а след известно време ползване да почнат и да се импрегнират заедно със или след прането.

Скромният ми опит ми показа, че де факто ново gote tex яке с 10 000 мм воден стълб започна да пропуска вода след 30 минути силен дъжд, а след около час абсолютно всички дрехи по мен и жената бяха напълно мокри. Единствено ето тая раничка успя да удържи фронта...
Тааа, както вече казах - всички мембрани пропускат.
P.S. Ма и дъждът си беше дъжд, признавам!

и моя опит е подобен честно казано :dontknow:
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот frantishek » Съб Юни 05, 2010 9:13 am

Якето е супер. Sierra Designs Isotope Jacket - препоръчаното от veno.
Изображение
Днес сутринта го пробвах за първи път. Минах 30-на километра и за сравнение с предишното (най обикновено) осезаемо бях доста ама доста по сух. Бях си потен но не и подгизнал. Ципа го бях закопчал до горе през цялото време. Посредата на карането седнах да пийна чайче на открито и тъй като си беше хладно не осетих да ми чак толкова хладно като за потен човек. А за да го пробвам реално как работи карах по често използван и познат от мен маршрут. Като от долу под него бях единствено с колоездачно джърси. Дъжд нямаше и не мога да дам мнение колко е водоустойчиво но за проветривост и ветроустойчивост е супер. Така че който си търси яка ветровка това е истината. За цената си е перфектно.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри