Асемблиране на леко колело за ХС и шосе

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Асемблиране на леко колело за ХС и шосе

Мнениеот hakama » Вто Юни 22, 2010 7:54 pm

Да, прави сте.
Да се надявам тази или идната седмица да се сдобия с нещо (на 50% поне) и ще пиша пак :) :beer:

Засега рамката ще е или ZX5 или HT2

За седалката - под 200-230г с изразен канал, без гел, под 70-100лв ?!

argon написа: Как може да кажеш, че ти трябва къса лапа, а да искаш някой от нас да ти определи дължината на кормилото. Ако те питам защо искаш да е къса, и колко е дълга една къса лапа, може да имаме сериозни противоречия. А и ако те посъветвам за лапа със захват 25,4 а кормилото което ще ти предложи EDIkoisi_95_MANiqka е с диаметър 31,8- какво се случва ?

Е нали са два стандарта... добре имаш право :smash:

Така, ZX5 например е с тази лапа: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=34534
Тази може да се обръща и да става на по-ниска (за катерене да кажем) , та тя е 120мм, в магазина най-късата им беше 70мм, казаха ми че по-късите били предимно прави...

Та ако искам да ми е по-къса (50мм? и по-издигната (не много тежка и скъпа) - какво може да препоръчате?
Или от кормилото може да се компенсира издигането?

:idea: Добре, за да облекча натоварването (натиск, вибрации) в лумбалната област - по-изправена стойка ли да гоня (70-80градуса) - по-голяма тежест ще пада върху него или по-спортна (<70) , при последната тежеста ще отива към ръцете,рамената, но ще е извият гръбнака?! :erm:

ПП: А и идеята да отворя тази тема, а не да пиша в съседната е че мога още с покупката да сваля известно тегло без да се охарчвам много. Разбирам че от раз всичко няма да стане, но поне основни възли да направя.

:beer:
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот bio » Вто Юни 22, 2010 8:38 pm

момче започваш да ставаш адски досаден, казвам ти го като "приятел". обясниха ти хората нещо ... ама ти пак "баба си знае" и всичките ти въпроси се въртят около "това колко тежи?", "препоръчайте" ...
ай сиктир от тук ... вземи и карай, не ни занимавай с твойте "неволи". обясни ми как да ти кажем ква лапа да си избереш ... аз предпочитам да карам с дълги по-удобно ми е .. други предпичитат къси .. без издигане. как можем да знаем какво ще ти пасне ?!? ние да не сме врачки ?!? тук известно време се въздържах, ама то ти не се сещаш ама хич не се сещаш ...
и други неща ще ти кажа (което си е мое мнение): всички тези леки велосипеди коментирани преди това:
1. са събирани от хора, който разбират и знаят предварително какво търсят.
2. обявените пари за части 100% не са точни, защото те според мен са пропуснали много от частите, имали си ги от стари велосипеди/приятели, не са добавили труда, изчаквали са сгодни оферти ... ти нямаш нищо подръка ... или поне аз с такова впечатление оставам.
3... просто няма трето днес.
не ми се сърди за острия тон (заслужавам си минуса), ама почни да караш ... а не да теглиш. това му е майката. мина около месец .. имаше много приятни оферти във форума ... едно ферини за 360 лв (на 3 седмици), едно онтарио 480 лв на няколко дни (голяма рамка май беше) ... вземи си цял велосипед ... карай ... и ако толкова ти тежи .. сменяй .. полекотявай. ще изпуснеш целия сезон в чудене и маене.
хайде не ми се сърди, стягай се и ти желая искренно успех !!!
п.с. повече няма да ти цапам темата, обещавам
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот bio » Сря Юни 23, 2010 7:57 am

анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот NikolaZ » Сря Юни 23, 2010 9:37 am

И аз му наточих лиги вече :)
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот argon » Сря Юни 23, 2010 9:54 am

hakama написа:Да, прави сте......
Та ако искам да ми е по-къса (50мм? и по-издигната (не много тежка и скъпа) - какво може да препоръчате?
Или от кормилото може да се компенсира издигането?
:beer:

Последно....прави ли сме ? !

bio :agree:
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот hakama » Вто Юни 29, 2010 2:01 pm

Да ви попитам, понеже мисля да карам освен градско и XC и по дълги маршрути (шосе, пътеки) , ще могат ли да се сложат дисаги (задни) на ZX5 или HT2 , какви изисквания има към каплите и рамката? Не открих по-подробна тема за велодисагите :dontknow:

Проектирането тече добре засега, останаха някои неща за доизкусуряване:

-имам и няколко конкретни въпроси:
1) 170см съм, изчислих че рамото на курбела трябва да е 166мм >170мм . Питах се 175мм за мен добре ли ще са или ще са ми дълги? На Hollowtech ІІ съм се спрял :agree:

2) Относно кормилото като дължина 640мм прекалено малко ли са или е индивидуално?

Спрял съм се на венец-касета 8ца, 32зъба. Отпред ще е 3ка или 42 или 44 :dontknow:

3)Да препоръчате гуми под 450г (комбинирани; за асфалт или само за планина) 1.9 -2" (задната може и 2.1 да е), на поносима цена :beer:

4) Спирачки:
Тези: http://www.ridespot.net/product_info.ph ... af36ff52f6
или http://www.ridespot.net/product_info.ph ... af36ff52f6
Single digit 5 ми се струват доста по-добри.

5) какво команди/ лостчета бихте препоръчали, засега съм се спрял на комбинирани Аcera, но искам да мога да превключвам скорости само с палец и лостчето да дава добър/прецизен контрол на спирането-т.е. отивам на разединени. :dontknow:

6) И последно.
Ако някъде има в момента намаления на части в момента- свирнете , друго си новото :beer:
Засега се очертава над 60% да са втора употреба (запазени) :dontknow:
Последна промяна hakama на Вто Юни 29, 2010 3:00 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
hakama

Мнениеот bio » Вто Юни 29, 2010 2:48 pm

значи и в онази тема ... другата ти писах за багажниците и дисагите. разгледай в сайта на драг->урбан-> и ще видиш как се монтира багажника ... и двете рамки нямат такива монтажни отвори в рамката и трябва да се ползват скоби и прочие. довечера или най-късно утре вечер ти обещавам да проверя дали може и долу да се захване багажника на HT2, за ZX5 незнам ... кой ще ти каже ?!?

Longer cranks give you more leverage, while shorter cranks allow you to pedal faster.
всичко е възможно да ползваш. и 22'' рамка може да ползваш. на каквото искаш се спирай .. аз карам квадрат и "едни други" :>
-размера на кормилото строго индивидуален, ще ти е супер на 1 време .. след това ще решиш дали ти трябва по-голямо.
-венците 8 са си супер ... 42 или 44 личен избор .. ако ще въртиш със 300 км/ч си вземи 44
-гуми за асфалт и планина с това тегло ... малко трудно .. харесваш си някоя от описаните/коментираните тук гуми и си я вземаш. на асфалт караш камък, при спускане малко спадаш ... отпред голямият размер гума - отзад малкия.
-карал съм само 5-ците .. добър v-brake задължително обаче смяна на колодките ... и няма да имаш никакви грижи.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот v.zarev » Вто Юни 29, 2010 9:01 pm

За гуми - всички гуми с подобна шарка ще ти вършат работа:

Изображение

Препоръчвам ти гуми поне 2" балон, с по-малкък балон много се усещат неравностите и на моменти може да ти се стори даже некомфортно.

Швалбето за цикло-крос (CX Comp) е иделания вариант според мен - но пък теглото си му е голямо заради вложките против спукване (600 и много грама). Лекия вариант е нещо от сорта - Continental Race King Supersonic 2" - 430 грама

Изображение
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот toto_str » Сря Юни 30, 2010 12:38 am

Continental Speed King 2.1 като моите са по 510 грама екстра гуми са :smash: :popcorn: :deal:
като цяло моето мнение е че Supersonic ще ти излязат през носа ;)
иначе
Continental Twister Supersonic 1.9 370г
Аватар
toto_str

Рейтинг: 1220

Мнениеот frantishek » Сря Юни 30, 2010 6:14 am

Аз карам с CX comp на швалбе и съм много доволен. А и сега са на промоция в скрийм байкс - на половин цена. Така че теглото за момента можеш да преглътнеш.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот hakama » Сря Юни 30, 2010 10:56 am

hakama написа:

4) Спирачки:
Тези: http://www.ridespot.net/product_info.ph ... af36ff52f6
или http://www.ridespot.net/product_info.ph ... af36ff52f6
Single digit 5 ми се струват доста по-добри.

5) какво команди/ лостчета бихте препоръчали, засега съм се спрял на комбинирани Аcera, но искам да мога да превключвам скорости само с палец и лостчето да дава добър/прецизен контрол на спирането-т.е. отивам на разединени. :dontknow:

6) И последно.
Ако някъде има в момента намаления на части в момента- свирнете , друго си новото :beer:
Засега се очертава над 60% да са втора употреба (запазени) :dontknow:

+ Струва ли си инвестицията в Deore Hollowtech ІІ (втора ръка)?

Мисля задната (за по-комфортно ) да е поне 2.0-2.1" , за по-голяма... теглото пък се вдига.Отпред май пак ще е 2.0.

От гумите тези ми допаднаха Race King Supersonic 2.0 430г , но в БГ не ги открих..., засега ще е Shwalbe CX Comp 620g :idea:

За дисагитите - на колко възлиза цялото оборудване? Стойката задължителна част ли е?
Аватар
hakama

Мнениеот bio » Сря Юни 30, 2010 12:53 pm

ейй приятел .. наистина нямаш спирачки ей ...
кажи купил ли си нещо или още пресмяташ ?!?
на 4 съм ти отговорил ...
5. ами имам и подобни комбинирани команди/лостчета доволен съм ... тези обаче не се превключват само с палец. за бутане надолу се използва показалеца ... незнам какво разбираш под "прецизен контрол върху спирането" ?!? моите лостчета имат няколко функции линейно спиране, среден квадрат и човка ...
незнам как се превключват високите класове на Shimano мисля, че пак е с два пръста (сега видях, че имали възможност за избор). SRAM са с палец още от X3 ...
6. ти никога нямаш "последно"
...
+ никой не може да ти отговори еднозначно дали си струва или не инвестицията в "Deore Hollowtech ІІ (втора ръка)" прецени си теглото и цената на другите компоненти ...
за гумите говориш пълни глупости ... впечатления изградени на напълно грешни престави за велопедалитенето ...
ТУК има снимка на един RAM с дисаги ...въобще цялата ти идея е "да превозваш камъни с Мерцедес". Дисагите се монтират на багажника, багажника се монтира на рамката ... багажника има товароносимост 25кг макс. има багажници, които се захващат само за колчето на седалката ... но са с по-малка товароносимост. дисаги има от 200 до 20 лв сигурно ... имам приятел с такива от 20 обиколил половин Европа, накрая целите бяха в дупки ... и сега смята да си купува Ortlib (това бил Мерцедеса на дисагите според него). Има и дисаги за отпред. пак се монтират по подобен начин ... Lowrider Front Rack се нарича този багажник.
за пореден път те призовавам ... ако не си се подлъгал да си купиш нещо, да преминеш директно на варианта "закупуване на велосипед до 400лв стар или нов", каране ... и т.н. не искам да те разочаровам, но е много вероятно накрая този велосипед да го теглиш в торбички ... защото ще имаш много яки/леки части, ама те няма да са съвместими, ще са амортизирани или нещо друго/трето ...
хайде остани си със здраве.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот argon » Сря Юни 30, 2010 11:58 pm

Извинявай, че повдигам въпроса, hakama, но се запитах колко и какви гуми си карал? С какъв размер балони, колко километра си карал с всяка от тях, на какви производители, с какво тегло и какво е впечатлението ти от тях? Не че нещо, но по мое мнение, ако не си навъртял поне по 500км. с две различни сходни гуми, няма да имаш, кой знае какъв критерий към третата подобна на тях. Не искам да умаловажавам избора ти , но дали ще е 2.0 или 2.1, не мисля че реално ще усетиш разлика. А, и Race KIng Supersonic не са от ефтините - със сигурност над 50лв, от където и да я купиш нова :)
Аватар
argon

Мнениеот hakama » Пон Юли 05, 2010 8:19 am

Последно съм карал с 1.9, може да се каже че нямам голяма база за сравнение.

В момента се чудя дали да съм с 25.4 (лапа/кормило) или 31.8мм? След като не съм тежък и ще карам по пътеки из планината, 25.4 достатъчно ли е? Гледам че Ontarioto, ZX5 са с 31.8мм...
25,4 би трябвало да са по-леки :dontknow:

Гумите засега ще са CX Comp , за 25лв (чифт) 2х600гр , но ми се ще вътрешните гуми да са поне по-леки - там как стоят нещата?

Иначе тези дни мога да закупя касета (8ца, почти нова), готови (стари) капли, команди shimano ST-EF50 8 и нови спирачки (Avid single digit 5 (или3).

Педалите и седалката, гриповете все още не знам какви да бъдат :dontknow:

Тези педали
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... 5340e4c6cd
-доста плашещи пинчета (шипчета) - правели кофти рани :erm:
Аватар
hakama

Мнениеот Анелия » Пон Юли 05, 2010 8:39 am

hakama написа: Тези педали

Няма такова нещо. Никога не съм се наръбвала на пинчетата, а и те скоро се изтъркаха. Ако имах възможност, бих заложила на по-добри педали. http://screambikes.eu/pedali/pedali-vp-components-569.html или по-евтините http://screambikes.eu/pedali/pedali-vp-568.html
Аватар
Анелия

Мнениеот bio » Пон Юли 05, 2010 9:03 am

Анелия написа:

Няма такова нещо. Никога не съм се наръбвала на пинчетата, а и те скоро се изтъркаха. Ако имах възможност, бих заложила на по-добри педали. http://screambikes.eu/pedali/pedali-vp-components-569.html или по-евтините http://screambikes.eu/pedali/pedali-vp-568.html

искаш ли снимка ... ама само на белезите, които останаха мога да покажа. не желая да коментирам ... как ме е удрял педала .. и отпред и отзад на крака .. ако изтървеш става много лошо. въпроса е че много рядко изтърва :> пинчетата поне на тези педали се сменят или на VP-559 каквито имам аз .. се сменят. бих заложил на педали с капсуловани лагери ... ако искаш и олекотени .. готви се да се разделиш с 2х парички.
обясниха ти хората, че с тези комбинирани команди се закопваш на 8-скорости и механични спирачки ...
кормилото ... само един господ знае дали е достатъчно. дали са по-леки пак той ще знае ...
вътрешните гуми има олекотени ... примерно 163g/126g цените не са адски солени ... но и грамовете са малки. въответно гумата е по-тънка и би следвало по-лесно да се пука ... имам една такава но още не съм я пробвал.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот hakama » Пон Юли 05, 2010 2:34 pm

А за тези какво мислите?
http://screambikes.eu/pedali/pedali-pla ... -349a.html
Аватар
hakama

Мнениеот bio » Пон Юли 05, 2010 2:48 pm

че не са с капсуловани лагери .. просто в сайта на VP за всички педали пише така ... и това си е съчмен лагер .. ама кое и какво е лагерното тяло ... не е много ясно :> най-евтините с капсуловани лагери мисля са около ... 40 лв. желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот v.zarev » Пон Юли 05, 2010 4:37 pm

hakama написа:
В момента се чудя дали да съм с 25.4 (лапа/кормило) или 31.8мм? След като не съм тежък и ще карам по пътеки из планината, 25.4 достатъчно ли е? Гледам че Ontarioto, ZX5 са с 31.8мм...
25,4 би трябвало да са по-леки :dontknow:

Диаметъра няма никакво отношение към нищо - има и 25,4 кормила за DH и 31,8 за XC... трябва да си харесаш някой модел, със съответната лапа, но тук идва момента за правилна преценка за нейната дължина, а това нещо ти препоръчвам да го направиш като отидеш в някой магазин или при група байкъри и премериш колело със сходна на желаната от теб геометрия как ще ти дойде примерно дълга лапа, как ще ти дойде къса и т.н. :agree:
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот papi007 » Вто Юли 06, 2010 10:19 pm

25.4 остарява като размер(съответно ще се намират по-трудно свястни лапи/кормила). Новото е 31.8. Разликите в теглото се израдвняват след като си изпуснеш газовете в корема.
Първия размер бих го предпочел само защото мога точно до лапата да захвана фар, който не се регулира хоризонтално(иначе почва да свети според извивката на кормилото, не където ти се иска). Или няква друга там джунджурия. Ама 2 фара на сигма съм успявал да хвана на моето 31.8, така че то явно е и до фар.
По-скоро насочи размислите и страстите с 4 болта или с 2 болта да ти е лапата. Там аз за себе си избирам 4-те..

Външни гуми - твоя си работа
Вътрешни - за не агресивно каране - максис ултралайт - 128 грама нейде. Ама за спокойно каране са тези гуми... Аз на един подлез прескочих 3 стълби и вътрешната се пръсна. После и на Карлово някак вътрешната сдаде багажа.. Та аз такива съм си взел само за състезанията. 10 лева на парче не ми е малко... А CST за 5 тежи около 200 сигурно, ама съм го карал с 1.6 и 2.5 гума, като и 2та пъти не е имало проблем. Със лекия максис на 1.6 също не е имало, но на 2.5 е абсурд.

Педали - ако ти се дават 80 лева, иди при Райко в колелото и погледни едни чернички-270 грама 2та педала (поне толко показа кантара) Union им беше фирмата, модела = немога да ти кажа.

Best wishes papi007
Аватар
papi007

Мнениеот Antediluvian » Чет Юли 08, 2010 2:23 am

bio написа:
Анелия написа:

[/url]

успех !!!

Колега hakama :) с тези педали ще се чувстваш стабилен преди да се износят пиновете. Не се притеснявай за рани от тези шипове, няма да е нещо страшно /изпускал съм много пъти/, но имай едно наум. Аз имам доживотни белези от едни други педали, но те са със зверски шипове...
въпросните педали не са от най-леките, но ще са ти комфортни, а доколкото разбрах си сравнително начинаещ :)

Моя личен съвет е да НЕ залагаш на ултра леки вътрешни гуми, след като смяташ да караш колелото и в планината. Особено ако и външните се очертава да са тънички :beer:

за кормило - пробвай 640мм дължина, дължината на лапата идва СЛЕД като имаш рамка :) по нея ще купуваш лапа. Двуболтовият захват и 25.8 милиметровият стандарт са абсолютно предостатъчни за едно хС колело. Т.е. няма смисъл да го умуваш много, това не е от особено значение.

за седалка - просто взимаш нещо и пробваш :) Няма как да знаеш кое ще ти е удобно, нито тук някой ще може да ти каже
По възможност първо сглоби колелото и накрая отиди да изпробваш как ще ти пасне въпросната седалка, която ще купуваш. Или ако сега имаш къде да я тестваш :) Разбира се чак след като караш повечко километри ще си наясно дали ти е удобна, така че отново няма смисъл да го мислиш, купувай нещо и карай :)
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот LIL » Чет Юли 08, 2010 9:21 am

papi007 написа:Педали - ако ти се дават 80 лева, иди при Райко в колелото и погледни едни чернички-270 грама 2та педала (поне толко показа кантара) Union им беше фирмата, модела = немога да ти кажа.

Best wishes papi007

Чшшш, педалите ше ми продаваш А!!! :smash: Нема ги вече при Райко :smokin:

П.П. М-у другото, за първи път се натъквам на феномена по сайтовете да обявяват тегло по високо от реалното :D Навсякъде ги дават 330гр. тия педали. Обикновено лъжат като за световно, но в обратна посока :D

...абе, да не сте бъзикали нещо по теглилката :evil:
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот papi007 » Чет Юли 08, 2010 10:18 am

Тя че е през 10 грама онази и не е особенно точна - така е. Ама може и да не е в ред като цяло, както и да не сме премерили както трябва :dontknow:
Ще ми бъде интересно ако премериш някъде пак. и кажеш дали е била точна...
Иначе работата на магазините е да доставят на клиентите това, което искат, та ако се поръча, съм почти сигурен че ще бъдат доставени, и няма да си единствения с "леките" педали... :eyebrow:
Да те радват много тези педалчета и да са безпроблемни :beer: Надявам се да споделиш и впечатление как са , за да може хората да черпят информация от достоверен източник :popcorn:

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Мнениеот LIL » Чет Юли 08, 2010 10:26 am

Шегувам се бре ;)
Аз съм си преценил нещата, дори и да са малко по тежки от измереното ме устройват, стига само да се окажат корави педалчета :liplick:

Впечатления като ги покарам засега само ги капарирах, че много разходи тоя месец :crap:
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот hakama » Съб Юли 10, 2010 3:18 pm

papi007 написа:Вътрешни - за не агресивно каране - максис ултралайт - 128 грама нейде. Ама за спокойно каране са тези гуми... Аз на един подлез прескочих 3 стълби и вътрешната се пръсна. После и на Карлово някак вътрешната сдаде багажа.. Та аз такива съм си взел само за състезанията. 10 лева на парче не ми е малко... А CST за 5 тежи около 200 сигурно, ама съм го карал с 1.6 и 2.5 гума, ......

А тежък ли си (сори за въпроса)? Аз съм 55, даже има и още по-леки за МТБ :
http://www.maxxis.com/Bicycle/Tubes/Fly ... -Tube.aspx
Flyweight MTB Tube 96гр, ама дали ги внасят не знам, мисля че 128г е границата на разумното пък и няма да скачам таквиа препятствия засега.

http://screambikes.eu/vutreshni-gumi/vu ... 5-2-5.html

по-надолу от 15лв Вътрешна гума Continental Light 26" x 1.75/2.5" - не се знае тя ли е 155г или тези по-горе?! Значи от тук мога да сваля 100-150грама. Ще карам с CX Comp ,610г (заради бюджета и универсалността им), затова ще компенсирам с по-леки/тънки вътрешни гуми.
Френския вентил са онези с чревцето ли?

Да ме ориентирате в средния клас какви тегла са добри за:
- кормило, 640мм. 25.4/31.8 (под 300гр?) ;
-колче,
- палцови команди,
- лостчета.
-палцови команди

Вилката мисля да е RST Capa 80mm lockout 2050г или XCM Lo 100мм (над 2200g)

Какви лостчета ще ми препоръчате да търся за предна Avid single digit 5 и задна Tektro, нещо по-чувствително (втора ръка)?
Това ще са командите: http://screambikes.eu/skorosti/komandi- ... -m360.html
Аватар
hakama

Мнениеот azze » Нед Юли 11, 2010 9:04 am

Моето мнение е малко :offtopic: и сигурно ще си отнеса минуса,но защо направо не си вземеш едно Ferrini R3 - 450 лева и 11.4 кг?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Pr3d4t0R » Нед Юли 11, 2010 12:02 pm

450 лева и 11.4, да да - тогава си продавам мойто, което е 13 кг. и ще съм поне 500 лв. на печалба.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот argon » Нед Юли 11, 2010 1:46 pm

hakama написа:Френския вентил са онези с чревцето ли?

Да ме ориентирате в средния клас какви тегла са добри за:
- кормило, 640мм. 25.4/31.8 (под 300гр?) ;
-колче,
- палцови команди,
- лостчета.
-палцови команди

- Да, тези вътрешни гуми се наричат " с френски вeнтил" , по-правилно е да се казва "Presta". Шината DT 455, за която ставаше дума, изисква вътрешна именно с такъв вентил. Карам същата, но съм я разпробил за по-големия авто-вентил. 1: Заради по-трудото намиране на вътрешни гуми с Presta. 2: За да ползвам едни и същи вътрешни и за двете шини. 3: Защото гумите с Presta почти винаги са по-скъпи.
- Кормилото и лапата ги гледай, като цяло. И незнам защо си решил да е такава дължината на кормилото. Но принципно, да...добре е да е под 300 гр. Даже е добре и да е под 250.
- Нали си написъл, какви ще са командите. Какво повече, може да споделим?
- Авидските SD 7 са достатъчно добри и леки. Ако ли не по-ниския клас SD 5.
- За колчето мисля, е ти обясних, как стоят нещата по-нагоре. Не можем да ти даваме съвети, без да имаш рамка ! Иначе ако искаш да видиш тегло ето - около 250гр., макар да е крайно неточно, понеже никой (най- вече ти) незнае, колко ще трябва да е дълго това колче, и с какъв диаметър ще бъде.

PS. Само да ти кажа, че ако следващите ти няколко поста са в този стил:

- Кормило- какво ще ми свърши работа (мм), (маса), (материал), (размер), (издигане), (марка), (модел), (тегло), (цвят), (структура на кристалната решетка), ( допълнителна информация)
- Команди- тегло
- Спирачки- какви, колко тежат
- Гуми- леки (опишете ми подробно параметрите на всеки компонент който някога сте виждали, даже ако го имате, аз ще дойда да го претегля)
- Колче
- едностенни шини- колко са по-леки
Аз мога да ти гарантирам със сигурност, че рейтингът ти (провери в търсачката, какво е това, преди да си попитал колко тежи) ще падне под необходимия минимум за да пишеш в този подраздел на форума.
Аватар
argon

Мнениеот hakama » Сря Авг 04, 2010 10:14 am

След малка пауза, поднових начинанието, останаха ми още няколко компонента:

За drive-train-a съм се спрял на:
Курбели
Shimano FC-M510 s ramo 175mm ( по принцип за курбели до 50-60лв съм отделил)
-други идеи?

варианти:

верига:
http://screambikes.eu/verigi-zadni-venc ... z92rb.html :dontknow:

задни венци 8ца, (до 30-45лв)

CS-HG30-8I - 22лв , 365 g
http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... 0ce00aa146

Shimano CS-HG40-8 33лв , 320г
http://screambikes.eu/verigi-zadni-venc ... -hg40.html

Shimano CS-HG50 , 43лв ,278гр
http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1206

Koя е най-удачната комбинация, има ли несъответсвия?
Мисля всичките да са нови.

Дерайльора и деклашора са Аливио, втора употреба.
Средното още не избрано.
Аватар
hakama

Мнениеот bio » Сря Авг 04, 2010 10:55 am

ами тези курбели са доста повече от 60 лв .. и средното като сложиш ... идеи никакви нямам за курбели.
веригата ... само на пипане е чудесна, ама е тежичка ... може да потърсиш някаква олекотена. и цената и е 25 лв.
карал съм HG30 напълно задоволително качество. май имам една HG40 ама не съм я карал ... и последната няма големи венци, което за мен е "-"
анти-каски !!!
Аватар
bio

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри