motomarzel написа:Dolph написа:Праскайте минуси.......... но от това велосипедите Крос няма да станат по-качествени
Още по-зле за нас българите,от инженерно-технически развита нация преди 22-23г. сега не може да сглобим велосипед в Монтана от готови елементи.Това не ми се мисли,ако почти всичко се произвеждаше тук(за справка Балкан-Ловеч),какви щяха да са Кросовете,пък и останалите велосипеди...
Явно едно производство за да върви нагоре в България трябва да са чужденци собствениците и висшия ръководен персонал,знам ли.
Я ми кажи, какво според теб не е наред с велосипедите, и защо мислиш, че не са сглобени както трябва?
Или дай да сме сега на всяка манджа мерудия, и щото платихме ненужно по-висока цена да си купим велосипед сега злословим. След като велосипедите на Крос не ти харесва - ОК, никой не те принуждава да го правиш, но след като нито притежаваш, нито имаш идея относно качествата на велосипеда, критиките и нападките ти са меко казано неправомерни и безпочвени.
До момента всички критики, бяха оборени.
И за да не се започне пак с коментарите, че тоя и оня работел в Крос - аз не работя в Крос, миналият сезон карах
GRX8 - и бях доволен от велосипеда -
ето как изглеждаше преди да го продам! Сега съм собственик на
Specialized Stumjumper.
Ами според мен не е наред това от което се оплакват всички-липса на смазка,липса на настойки,криви капли,незатегнати спирачни апарати.Сякаш всичко е сглобено на "тъгъдък" за да се продадат повече бройки и направят бързо пари.
Крос по отношение на наличности са под всякаква критика,съжелявам,ама на мен лично ми казаха за моя размер от желания за мен велосипед - чакай минимум 1 месец.Завода не можел да смогне...........

(те и Спринт ми казаха същото за Алопон), да защото гледат да изнасят колкото се може повече.Пускат промоция,а нито са подготвени с размери,нито с наличности за да посрещнат търсенето,нито със сервизи които да те обслужат адекватно.Все пак окомплектовката на велосипедите им е по-висок клас и си иска разбиращи хора за сервизно обслужване.Защото с рекламната кампания впечатлиха всички ни,ама после ти казват чакай.
Аз не съм платил ненужно висока цена,а доста "символична", за моето Онтарио,не злорадствам изобщо.
Просто ме е яд да чета всеки втори коментар с проблеми на хората,а всички толкова се радвахме като пуснаха новите модели.
Аз не критикувам, а си правя изводи( и ги обсъждам тук) на база писалите в темата,които може и да са грешни,може и да не са.
Кое как е било оборено,как?Няколко човека се нахвърляте с лични нападки към писалия негативен коментар за Крос като Run или епитети от рода на некадърен-да си ремонтира сам колелото,да превключва скоростите......нямам думи.
Как се смях само на коментар по-рано,някой бе написал,че трябва да можеш да си отсервизираш колелото,регулираш скоростите и какво ли още,в противен случай не сте за колело,ами за автобуса

.
Не знаех, че велосипедите са само за "разбирачи"(механици)

.Да не говорим,че гаранцията ще отпадне,ако човек си барника само по колелото незаейки какво прави,разваляйки го повече от колкото ще го ремонтира,затова си има сервизи.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.