Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 11, 2012 10:33 pm

fb написа:Е значи така трябвало да се чува, а аз си мислех, че това е проблем, но защо тогава понякога се сменят супер тихо скоростите. Не натискам като сменям предавките или поне се опитвам да не натискам. Обмислям всяко едно движение на педалите при смяна.

Просто защото по случайност уцелваш идеалната доза натиск върху педалите с идеалната доза скорост на въртене. :) Това не значи, че всеки път трябва да се стараеш да го правиш, или че шумът при превключване е извън нормите. А при по-високите класове се правят оптимизации в опит да се избегне това - покритие по венците с намален коефициент на триене, машинна обработка на ръбовете на звената на веригата и зъбите на венците - все ненужни "лиготии", с оглед възможностите на българските потребители. :)
Аватар
thepowerofone

Рейтинг: 2000

Мнениеот fb » Пон Юни 11, 2012 10:50 pm

А за да премахна този шум какво трябва да сменя с по висок клас, венец и верига или всичко останало или обтегач?
Изображение Изображение
Аватар
fb

Рейтинг: 1200

Мнениеот Misaki » Пон Юни 11, 2012 11:09 pm

dimo1882 написа:Следя темата от самото начало и ми прави впечетление,че когато някой се изкаже негативно и всички се нахвърлят върху него.. Защо така ? Нали за това е направена темата,всеки да може да си каже впечатленията . Разбирам когато мнението е изказано по каруцарски начин да се нахвърляте,но специално колегата с Биг Фут-а си казва съвсем нормално мнението за велосипеда си,така че просто го вземете впредвид и толквоа :) Аз също имам приятел,който не спира да мрънка за своя Грип 124,но пък има и много хора които са доволни,явно има кофти бройки..

Здрасти на всички Ви! :) До сега само си преглеждах темите вадейки полезното ми, но е време да изляза и да се осветя като един доволен собственик на BigFoot. :spin: Имам го от около месец и до сега никакви проблеми - само каране. :clap:
Аватар
Misaki

Мнениеот Dolph » Пон Юни 11, 2012 11:54 pm

Тука станало голям цирк.
Run,отиди в друг сервиз и си плати за цялостен преглед по скоростите за да се види какво му е.Много е неприятно когато не отсервизират каквато и да било стока гаранционно като хората,но не се отчайвай.Проблема не е скъп, от това което изчетох оставам с такова впечатление,най-много дерейльор или касета да са сдали багажа.За 30-50лв макс ще си оправиш колелото.

:offtopic: П.С.Като чета подобни мнения(на хора ходещи по мъките) се радвам че карам Онтарио,па макар и с нисък клас компоненти....
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот run » Вто Юни 12, 2012 7:05 am

fb написа:Е значи така трябвало да се чува, а аз си мислех, че това е проблем, но защо тогава понякога се сменят супер тихо скоростите. Не натискам като сменям предавките или поне се опитвам да не натискам. Обмислям всяко едно движение на педалите при смяна.
Предното ми колело беше с Acera. Не, че беше аз още си го имам де. То при него като се сменя не се чува ама прескача на скорост понеже зъбите са износени. Даже не знам марката на колелото, защото е пребоядисвано.

Брех ... не мога да се сдържа. Ти сам каза при старото не се чува, при новото се чува. Ти не разбра ли, че тук има човек от Cross, който е готов да те обеди, дори и в това, че баба ти е мъжка.
Било нормално, така трябвало да трака ... :rofl:
Отговорите на твоите въпроси някак си ми звучат познато ..., сякаш съм чувал скоро всичко това по телефона от един господин.
За твоя нерадост и мое съжаление ще ти кажа, че в нашият град има още една бройка BigFoot. Запознах се с момчето, карах му колелото и сори fb, ама там тракания няма.
От това си правя изводите, че това не е нормално. Аз все си мислех, че колелото ми е натиснато при транспорта понеже дойде без кашон, но то ще се окаже, че не само при мен е така.
И не го слушай тоя, не трябва да трака.
Взеха ни за ептен мекички балъци. Те вместо да си гледат контрола пускат интернет тролове да им пази името, което като гледам не е оплескано от сега.
И с Драг и с Рам да беше ми се случило всичко това пак така щях да постъпя. Караш един месец и айде в киреча. Минал съм около 700 километра - по левче на километър и стана паметник.
Така трябвало да се чува. Не мога да повярвам тоя как те обеди с един пост, че и доволно подхвърля усмивки. Прочети темата назад и виж като започнах аз да пиша как thepowerofone откачи и как ме обиди. феновете на Крос не правят така.
run

Мнениеот thepowerofone » Вто Юни 12, 2012 8:24 am

Слушайте: http://www.youtube.com/watch?v=4xP6qB0l6FA - клас Ultegra при шосейните, еквивалентент на Deore XT при МТБ. Надявам се не очаквате подобно превключване и при колела, на които цената им не може да покрие само скоростните компоненти от тези класове. Тук дори е налично електронно контролирано превключване - Di2 системата на Шимано.

И това: http://www.youtube.com/watch?v=KuZvpz4U4M4 - клас SLX. Казаното за цената важи и тук. :D

Това онагледява казаното от мен: http://www.youtube.com/watch?v=xQKc6KEjji8 - 105 е при шосейните и е съпоставимо с SLX при мтб.

Да подчертая, че на стенд се превключва практически без напън върху веригата.

Искам да ви покажа една касета на Срам: http://s.wiggle.co.uk/images/sram-og1070-zoom.jpg Забележете липсващите зъби. Викат му OpenGlide и е запазено за топ класовете шосейни компоненти на Срам. Липсват зъби, за да се направи превключването възможно най-гладко. Защото дори при топ класовете на произодителите не може да се постигне неусетно превключване - факт.

Имам толкова общо с Крос, колкото и Рън - притежавам такъв. На мен обаче не ми се е налагало нито да се свързвам с производителя, нито да правя магии за да го държа в движение. Имах намерение да помогна, заради идеята, ма всеки да си жъне посятото.

viewtopic.php?f=4&t=114854#p853961 Що никой не казва нещо за тая марка сега? Ами, просто - не е виновно колелото.

Рън, ако всичко това, дето го изсипа тук, е заради твоята представа как трябва да превключва един велосипед и си имал в предвид описаното от ФБ (ти така и не каза какъв, аджеба, е проблемът), то мога да заява, че съм бил даже прекалено сдържан в квалификациите си към теб.
Последна промяна thepowerofone на Вто Юни 12, 2012 8:54 am, променена общо 5 пъти
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Insight » Вто Юни 12, 2012 8:35 am

Аз пък не мога да разбера защо отказваш да се разделиш с колело - паметник. Продай го и си купи ново, марково колело, няма да се налага да си продаваш сайта, жената ще те остави на мира, ще ни направиш ревю на новото си колело.... ще можеш да обясняваш какъв боклук е бил кроса в сравнение с него.

Аз съм готов да рискувам и да взема този неизползваем "паметник" да си го бия в главата... мисли, тъй като вероятно ще изникне подходящ транспорт в края на седмицата и предложението ми е свързано с него... просто държа да го видя на живо, дали не си дялкал нещо по него с теслата в стил ХСРайдър (вж. старите мнения по темата)!

Ако отказваш да продадеш колелото, за мен означава, че цялата ти истерия е свързана с мозъчни, а не с технически проблеми!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Dolph » Вто Юни 12, 2012 9:16 am

Праскайте минуси.......... но от това велосипедите Крос няма да станат по-качествени :lol:
Още по-зле за нас българите,от инженерно-технически развита нация преди 22-23г. сега не може да сглобим велосипед в Монтана от готови елементи.Това не ми се мисли,ако почти всичко се произвеждаше тук(за справка Балкан-Ловеч),какви щяха да са Кросовете,пък и останалите велосипеди...
Явно едно производство за да върви нагоре в България трябва да са чужденци собствениците и висшия ръководен персонал,знам ли.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот motomarzel » Вто Юни 12, 2012 9:55 am

Dolph написа:Праскайте минуси.......... но от това велосипедите Крос няма да станат по-качествени :lol:
Още по-зле за нас българите,от инженерно-технически развита нация преди 22-23г. сега не може да сглобим велосипед в Монтана от готови елементи.Това не ми се мисли,ако почти всичко се произвеждаше тук(за справка Балкан-Ловеч),какви щяха да са Кросовете,пък и останалите велосипеди...
Явно едно производство за да върви нагоре в България трябва да са чужденци собствениците и висшия ръководен персонал,знам ли.

Я ми кажи, какво според теб не е наред с велосипедите, и защо мислиш, че не са сглобени както трябва?
Или дай да сме сега на всяка манджа мерудия, и щото платихме ненужно по-висока цена да си купим велосипед сега злословим. След като велосипедите на Крос не ти харесва - ОК, никой не те принуждава да го правиш, но след като нито притежаваш, нито имаш идея относно качествата на велосипеда, критиките и нападките ти са меко казано неправомерни и безпочвени.
До момента всички критики, бяха оборени.
И за да не се започне пак с коментарите, че тоя и оня работел в Крос - аз не работя в Крос, миналият сезон карах GRX8 - и бях доволен от велосипеда - ето как изглеждаше преди да го продам! Сега съм собственик на Specialized Stumjumper.
Аватар
motomarzel

Мнениеот Dolph » Вто Юни 12, 2012 10:39 am

motomarzel написа:
Dolph написа:Праскайте минуси.......... но от това велосипедите Крос няма да станат по-качествени :lol:

Я ми кажи, какво според теб не е наред с велосипедите, и защо мислиш, че не са сглобени както трябва?
Или дай да сме сега на всяка манджа мерудия, и щото платихме ненужно по-висока цена да си купим велосипед сега злословим. След като велосипедите на Крос не ти харесва - ОК, никой не те принуждава да го правиш, но след като нито притежаваш, нито имаш идея относно качествата на велосипеда, критиките и нападките ти са меко казано неправомерни и безпочвени.
До момента всички критики, бяха оборени.
И за да не се започне пак с коментарите, че тоя и оня работел в Крос - аз не работя в Крос, миналият сезон карах GRX8 - и бях доволен от велосипеда - ето как изглеждаше преди да го продам! Сега съм собственик на Specialized Stumjumper.

Ами според мен не е наред това от което се оплакват всички-липса на смазка,липса на настойки,криви капли,незатегнати спирачни апарати.Сякаш всичко е сглобено на "тъгъдък" за да се продадат повече бройки и направят бързо пари.
Крос по отношение на наличности са под всякаква критика,съжелявам,ама на мен лично ми казаха за моя размер от желания за мен велосипед - чакай минимум 1 месец.Завода не можел да смогне........... :crazy:(те и Спринт ми казаха същото за Алопон), да защото гледат да изнасят колкото се може повече.Пускат промоция,а нито са подготвени с размери,нито с наличности за да посрещнат търсенето,нито със сервизи които да те обслужат адекватно.Все пак окомплектовката на велосипедите им е по-висок клас и си иска разбиращи хора за сервизно обслужване.Защото с рекламната кампания впечатлиха всички ни,ама после ти казват чакай.
Аз не съм платил ненужно висока цена,а доста "символична", за моето Онтарио,не злорадствам изобщо.
Просто ме е яд да чета всеки втори коментар с проблеми на хората,а всички толкова се радвахме като пуснаха новите модели.
Аз не критикувам, а си правя изводи( и ги обсъждам тук) на база писалите в темата,които може и да са грешни,може и да не са.
Кое как е било оборено,как?Няколко човека се нахвърляте с лични нападки към писалия негативен коментар за Крос като Run или епитети от рода на некадърен-да си ремонтира сам колелото,да превключва скоростите......нямам думи.

Как се смях само на коментар по-рано,някой бе написал,че трябва да можеш да си отсервизираш колелото,регулираш скоростите и какво ли още,в противен случай не сте за колело,ами за автобуса :rofl: .
Не знаех, че велосипедите са само за "разбирачи"(механици) :V: .Да не говорим,че гаранцията ще отпадне,ако човек си барника само по колелото незаейки какво прави,разваляйки го повече от колкото ще го ремонтира,затова си има сервизи.
Аватар
Dolph

Мнениеот motomarzel » Вто Юни 12, 2012 10:59 am

Dolph написа:Ами според мен не е наред това от което се оплакват всички-липса на смазка,липса на настойки,криви капли,незатегнати спирачни апарати.Сякаш всичко е сглобено на "тъгъдък" за да се продадат повече бройки и направят бързо пари.

Май ти четеш на "тъгъдък"! За липса на смазка и дума не може да става - колегата изяви предположения, но така и не потвърди твърдението си.
Липса на настройки - до колкото виждам този "проблем", който всъщност аз не възприемам за такъв, се появява само при велосипедите закупени онлайн, което ме навява на мисълта, че това по всяка вероятност се дължи на транспортирането на велосипеда.
Криви капли - до сега нито един от случаите на "криви" капли не беше документиран и доказан - може би с изключение на @mitacheto, а Крос взеха отношение и проблемите бяха отстранени. Всъщност мисля че и това се дължи на транспорта.
Незатегнати спирачни апарати - подобно твърдение не съм срещал в темата! Ставаше въпрос за незатегната пробка на ръкохватката. Но и този проблем беше своевременно отстранен във сервиза на Крос.

А относно за уменията да поддържаш сам велосипеда си - ами да, ако не задължително, то е силно препоръчително да се запознаеш с устройството на велосипеда и да умееш, ако не напълно, то поне отчасти да си го поддържаш сам. Все пак караме ПЛАНИНСКИ велосипеди - и ако нещо се повреди в планината (недай си боже), там едва ли ще има веломеханник, който да отремонтира велосипеда или да изправи изкривеното ухо/да настрои скоростите.
Аватар
motomarzel

Мнениеот Insight » Вто Юни 12, 2012 11:37 am

Dolph написа:Ами според мен не е наред това от което се оплакват всички-липса на смазка,липса на настойки,криви капли,незатегнати спирачни апарати.Сякаш всичко е сглобено на "тъгъдък" за да се продадат повече бройки и направят бързо пари.

1. Липса на смазка - какво според теб крос не смазват фабрично, което другите фирми правят?

2. Липса на настройки ... последните 3 години съм закупил (или съдействал при покупката) 2х Кросс, 2х Драг и 1х Hoop (което си е драг). Настройките на скоростите и спирачките при всички случаи са ми правени в магазина, в момента на покупката + смазване на верига + лекция по експлоатация на велосипеда за новия собственик. При единия драг (инстинкт) настройката на скоростите избяга на 2-рия ден, което ми изгуби около 1мин. и 30 секунди да го регулират в магазина. Винаги след 3-4 седмици водя колелата на контролен преглед, дори без видими проблеми ... в магазина все си намират да пипнат и врътнат нещо лекичко.

3. Кривите капли - при мен няма такива проблеми ... в събота пробвах един тазгодишен грип 124 - при него действително имаше ~2мм. кривина в предната капла, всичко останало си работеше изрядно. Тук, във форума, оплакванията от криви капли бяха в единия случай след очевидна собственоръчна намеса. На митаче-то пък е толкова крива каплата, че просто не мога да си представя, че така е излязла от Крос... пък и той я забелязал чак след като сменил гумите :bigeyes: ?!

Рън пък вобще не искам да го коментирам, плюе истерично кроса, пък си го стиска.... сълзи, сополи, сбогувания, раздели, семейни, финансови проблеми... абе драма ... листопад 8-ми сезон....обаче вадиш с ченгел думите му като го попиташ какъв точно му е проблема....
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот fb » Вто Юни 12, 2012 1:08 pm

Благодаря ви пичове за съветите и нагледните видео материали, но вие наистина прекалявате с нападките си към рун. Всеки си има право на мнение, а вие голямо обиждане го обиждате. И на мен не ми е приятно като ми каза, че се убеждавам от едно мнение ама така си мисли той и да му кажа, че е тъп и некадърен ли. Вие направо прекалявате. Мен да ме е страх да споделя, ако изскочи някой по сериозен проблем.
Изображение Изображение
Аватар
fb

Мнениеот thepowerofone » Вто Юни 12, 2012 1:14 pm

Много голяма разлика има между това да споделиш проблем, дори разочарование от обслужването, че даже и фирма като цяло. Има си културен начин да се направи това. До момента, обаче, всеки, който си е въобразил, че колелото му е виновно, влиза олигофренски в тая тема. И кретеноиден аватар си беше сложил Рун. Не знам той сам ли го махна или администрацията от форума.
Та, каквото повикало, такова се обадило.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот PtD » Вто Юни 12, 2012 1:27 pm

Insight написа:Рън пък вобще не искам да го коментирам, плюе истерично кроса, пък си го стиска.... сълзи, сополи, сбогувания, раздели, семейни, финансови проблеми... абе драма ... листопад 8-ми сезон....обаче вадиш с ченгел думите му като го попиташ какъв точно му е проблема....

+1
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Dolph » Вто Юни 12, 2012 1:54 pm

thepowerofone написа:Много голяма разлика има между това да споделиш проблем, дори разочарование от обслужването, че даже и фирма като цяло. Има си културен начин да се направи това. До момента, обаче, всеки, който си е въобразил, че колелото му е виновно, влиза олигофренски в тая тема. И кретеноиден аватар си беше сложил Рун. Не знам той сам ли го махна или администрацията от форума.
Та, каквото повикало, такова се обадило.

А откъде-накъде по тази логика си позволяваш да определяш на кой какъв му е аватара?Независимо дали администрацията на форума го е сменила или той самия,защо си позволяваш да определяш нещо като "кретеноидно"?И чувал ли си за тежката болест кретенизъм,хайде да се успокоим всички с епитетите,става ли?
Аватар
Dolph

Мнениеот skarabei » Вто Юни 12, 2012 3:42 pm

копуването на "колело" от фирма CROSS беше и си остана а най вероятно и ще си остане игра на руска рулетка :rofl:
skarabei

Рейтинг: 1020

Мнениеот fb » Вто Юни 12, 2012 4:31 pm

skarabei написа:копуването на "колело" от фирма CROSS беше и си остана а най вероятно и ще си остане игра на руска рулетка :rofl:

То с повечето производители сигурно е така, но поне да има качествено сервизно обслужване.

п.п. Ама тая тема така я оплескаха с обиди, че и на мен ми стана безинтересна. Няма ли админи, които да четат тук? То не бяха олигофрени, кретени, тъпаци, простаци, некадърници и какво ли още не. Спрете се. Тези обиди прочетени от мен звучат като избиване на комплекси. Просто престанете и дайте да си говорим по нормално. Хайде дайте да ги оправим тези проблеми по тези колелета и да покараме малко, а какво ще кажете. Съгласни ли сте или и аз ще изям някоя майна след този пост? :look:
Изображение Изображение
Аватар
fb

Мнениеот irgnet » Вто Юни 12, 2012 5:02 pm

Взех си преди 3 седмици Крос Грип 127
Всичко е наред, само дето от няколко дни започна да ми стърже предната спирачка, когато е на свободни обороти.
Когато я стисна леко и стърженето спира.
Ще откарам колелото до сервиза, дано ми го оправят бързо.

Специално за скоростите, сменяват ми се почти безшумно и много леко. Нищо общо със спринта, който карах преди.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот Misaki » Вто Юни 12, 2012 8:20 pm

Относно промоционалната кампания на Cross бих искал да обърна внимание, че както всяка промо кампания /с изключение на тези в хранителните вериги :magnify: / тя има за цел дефиниране на продукти посредством интензивни действия към дадена таргет група - в случая това сме ние. Тези действия обикновенно са краткосрочни, защото иначе обезмислят икономически даденото действие.
Тоест с 2 думи - Cross НЯМА за цел да задоволи цялото ни търсене на BigFoot, 924er и другите модели от гамата за 2012, както някои колеги с неудовлетворение предполагат.

П.С. Нямам нищо общо с Cross /освен че карам колелата им :peace: /, работя в авиационна фирма. :D
Аватар
Misaki

Мнениеот dorbitan » Вто Юни 12, 2012 9:51 pm

Misaki написа:Относно промоционалната кампания на Cross бих искал да обърна внимание, че както всяка промо кампания /с изключение на тези в хранителните вериги :magnify: / тя има за цел дефиниране на продукти посредством интензивни действия към дадена таргет група - в случая това сме ние. Тези действия обикновенно са краткосрочни, защото иначе обезмислят икономически даденото действие.
Тоест с 2 думи - Cross НЯМА за цел да задоволи цялото ни търсене на BigFoot, 924er и другите модели от гамата за 2012, както някои колеги с неудовлетворение предполагат.

П.С. Нямам нищо общо с Cross /освен че карам колелата им :peace: /, работя в авиационна фирма. :D

:agree: Нямам какво да добавя, освен че аз не работя в авиационна фирма!
dorbitan

Рейтинг: 1190

Мнениеот kost » Сря Юни 13, 2012 7:57 am

Скоро взех Traction G27. Тествах го по трасето за обиколката на Витоша - 100 км и съм доволен от Cross-a. Съотношението цена - качество е добро.
kost

Мнениеот ogiusa » Сря Юни 13, 2012 9:52 am

kost написа:Скоро взех Traction G27. Тествах го по трасето за обиколката на Витоша - 100 км и съм доволен от Cross-a. Съотношението цена - качество е добро.

Здравей, можеш ли дадеш малко повече впечатления от G27'цата. Интересува ме V-Brake добре ли се държи (предвид кг.,скороста и стила ти), скоростите как с държат и други впечатления които можеш да споделиш. Мерси предварително
ogiusa

Мнениеот kost » Сря Юни 13, 2012 2:07 pm

Здравей, можеш ли дадеш малко повече впечатления от G27'цата. Интересува ме V-Brake добре ли се държи (предвид кг.,скороста и стила ти), скоростите как с държат и други впечатления които можеш да споделиш. Мерси предварително[/quote]

Спирачките и скоростите се държат много добре. 81~82 кг. съм. През доста кал и вода минах, проблем със спирането нямаше. Този V-Brake на Shimano си върши добре работата :8D: . Относно скоростите - работят отлично. Единственото нещо, което не ми хареса е, че понякога, при спускане веригата трака в рамката, когато е на най-малката плоча.
kost

Мнениеот bb_king » Сря Юни 13, 2012 4:39 pm

kost написа: Единственото нещо, което не ми хареса е, че понякога, при спускане веригата трака в рамката, когато е на най-малката плоча.

Това е нормално.Сложи си един неопренов протектор на чейнстея.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот sensation_blue » Сря Юни 13, 2012 7:21 pm

bb_king написа:
kost написа: Единственото нещо, което не ми хареса е, че понякога, при спускане веригата трака в рамката, когато е на най-малката плоча.

Това е нормално.Сложи си един неопренов протектор на чейнстея.

...и е за предпочитане да не караш на най-малката плоча при спускане - особено ако има повече препятствия - едно, че като се разпъне веригата има голяма вероятност да падне и да се заклини между рамката и курбелите, второ за да не трака толкова - освен това гледай дерайльора в тези случаи да е възможно по-далече от спиците (т.е. на по висока предавка отзад), поради разбираеми причини - т.е. за да не се наложи да правиш дерайльор/ухо/спици - ;)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Misaki » Сря Юни 13, 2012 11:24 pm

Вече успях да спукам задна гума на BigFoot-a из чистите ни градски улици :eek3:
Както и да е - оправих се. Но това което искам да кажа е че предпазната лента под вътрешната гума беше добре поставена с минимални кривини /но то няма и как /. По вътрешната страна на каплата нямаше шупли или мустачета от боядисването. НО, лепенките които купих от Баумакс /някви немски правени в Полша / бяха под всякаква критика, но ми беше вече далече за 4 кинта да се връщам. От 4-тири броя кръгли лепенки на картона, 2 от тях бяха изрязани като с дървен нож - оръфани и не стават за нищо. Просто трябваше може би да отворя кутийката още там но кой да предполага ... Та си имайте 1 на ум когато купувате от невеломагазини :dontknow: .

Важното е че гумата е оправена и колелото е ок :)
Аватар
Misaki

Мнениеот ludo » Чет Юни 14, 2012 11:02 pm

Предната шина и на моят KROSS Traction G30 беше фабрично дефектна. Имаше разлика от око 5мм в две срещуположни точки, премерих я с шублер( беше отворена). Занесох я в сервиза на Кросс в гр. София. В същия ден нямаше налична шина от модела в съответния цвят. Служителят в сервиза поръча шината и на следващият ден получих каплата, както ми обеща, наплетена, идеално права и центрована. Аз лично смятам, че това са нормални неща и не съжалявам за направеният избор. Велосипедът е перфектен. Доволен съм и от сервизното обслужване, нямаше никакви спорове за неправилна употреба и т. н. Искам да споделя, че и гумите са малко криви, но те са SCHWALBE, а не КРОСС :D . Дори и да си купя две нови и по хубави гуми, смятам че цената пак ще бъде супер :D . Просто, когато имате проблеми, моят съвет е да ползвате гаранцията си.
Поздрави,
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 15, 2012 10:33 am

Misaki написа:НО, лепенките които купих от Баумакс /някви немски правени в Полша / бяха под всякаква критика, но ми беше вече далече за 4 кинта да се връщам. От 4-тири броя кръгли лепенки на картона, 2 от тях бяха изрязани като с дървен нож - оръфани и не стават за нищо. Просто трябваше може би да отворя кутийката още там но кой да предполага ... Та си имайте 1 на ум когато купувате от невеломагазини

В "Практикер" продават много сносни комлектчета "Тип - топ" (лепенки + лепило + парченце по едра шкурка) на сносни цени.
Да не споменавам пък, че вътрешните гуми са по 3 лв. парчето. Долу -горе за колкото лепят дупки по велосервизите, което не означава, че непременно трябва да се слага нова гума като спукате тази която се кара. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Misaki » Пет Юни 15, 2012 5:06 pm

В "Практикер" продават много сносни комлектчета "Тип - топ" (лепенки + лепило + парченце по едра шкурка) на сносни цени.
Да не споменавам пък, че вътрешните гуми са по 3 лв. парчето. Долу -горе за колкото лепят дупки по велосервизите, което не означава, че непременно трябва да се слага нова гума като спукате тази която се кара. :D

Teзи са "ProFex" и са също kit - лепенки, лепило, шкурка. Но са рязани явно от недоволен от заплатата си работник :bowdown:
A 29-ка е малко повече от 3лв парчето :). Ето и малко снимки, сори за качеството - с тел са правени и после ресайзвани.
Прикачени файлове
0071.jpg
(453.18 KiB) 210 пъти
0074.jpg
(356.76 KiB) 158 пъти
0072.jpg
(402.91 KiB) 153 пъти
Аватар
Misaki

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри