@outfaced
По мое мнение Black Chili -то на Continental осигурява по-добро сцепление с настилката ( с всичката условност на това върху каква настилка ще се кара, какъв балон, какъв грайфер на гумата и пр. ) от 60а МaxxPro ( тук говоря за еднокомпонентните гуми от този материал). Най-малкото Continental квалифицират гумите си с Black Chili като race гуми, докато Максисите с 60a са си с откровени показатели за типичните гуми за продължителна употреба - ниско съпротивление при търкаляне ( и в този случай и намалено сцепление с настилката) и дълъг живот на грайфера. Освен това ползващите Максис с такъв дурометър масово предпочитат гумата като задна, което, според мен, ясно показва на кои качества на гумата не/се разчита. Тук уточнявам и това, че в конкретното питане не си уточнил за кои точно модели става дума, тъй като, според мен, доста по-важна роля играе видът на грайфера. По-продължително лично впечатление имам от Еxplorer Supersonic с Black Chili и мога да кажа, че гумата оставя чувство за солидност по всички възможни показатели за типа каране, за който е предвидена.
Като гледам размерите на гумите, които си посочил ми се струва, че искаш да ги ползваш за XC с АМ насоченост. Не знам защо си решил да сложиш отпред гума, която потенциално ще има проблеми с надеждността ( доколкото ми е известно Mountain King е или Supersonic или ProTection, а не и двете) и едновременно с това има перфектни показатели за балансирана задна гума за АМ (бързо търкаляне, относително безпроблемно поведение в завой, добра защита при версията с Duraskin). От друга страна Nobby Nic не ми се струва много подходяща за задна гума. Не че ще има проблеми с нея, но е с някак прекалено агресивна шарка на грайфера за задна гума. Търкаля се добре, но според мен мястото и е отпред, където може да се извлече по-голяма ефективност от трикомпонентната и структура. Спирам дотук щото твоето беше вметка, а и спомена само тези гуми без да уточниш какво ще се кара с тях, как и на каква настилка