RAM HT2 vs. RAM XC2

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM HT2 vs. RAM XC2

Мнениеот Suicidal » Вто Яну 17, 2012 7:41 pm

здравейте, мисля че темата е повече от ясна :) в допълнение... аз съм нов в карането, във форума и така нататък... истински гринго :)). искам колело за града и спускане по планински пътеки без големи екстремности, без катерене по цели дни. бюджета ми позволява горепосочените два модела, но с най-евтината им комплектовка (J3 и в двата случая). много хора с опит ми казват да избягвам евтини варианти за меки колела (създавали проблеми с поддръжката, усуквания, ненужен заден шок за натоварването което аз бих упражнил и така нататък). забравих да отбележа - аз съм 179 cm., 75 kg. Kакви са + совете и - сите на двата варианта??? ще бъде ли HT2 безпощаден към комфорта (и...хемороидите), струва ли си за моите цели мекo колелo или ще е ненужна глезотия ? мерси предварително!
Suicidal

Рейтинг: 1220

Re: RAM HT2 vs. RAM XC2

Мнениеот idkedikov » Сря Яну 18, 2012 7:21 am

Няма да ти казвам "използвай търсачката" , понеже е гадно и затова ти давам тази тема , в която според мен ще намериш отговор на въпроса ти ;)

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=101670

Поздави.
idkedikov

Рейтинг: 1200

Мнениеот Suicidal » Съб Яну 21, 2012 10:56 am

Благодаря за информацията! Беше ми много полезна, а търсачката не я бях забелязал, сори :) Поръчах РАМ ХС2 :D в крайна сметка, тъй като имам проблеми с кръста и се надявам допълнителния комфорт от задния шок да ми помага с болката....хауевър...според вас набутах ли се с евтината вилка Suntour XCR MLO или както ми казаха 2-ма продавачи в различни специализирани магазини, че специално между този модел и RockShox Tora TK 120 нямало практически разлика и по-високата цена на RockShox-а по-скоро идвала от "марката". В крайна сметка и двете се произвеждали в Китай (което не мисля че е кой знае какъв довод де). Така или иначе тепърва навлизам в дебрите на планинското колоездене (и съм само 75 кила), надявам се, че и Сънтура ще ми свърши работа и ще изкара поне 1-2 години, пък после ще надрграждаме :)
Поздрави! :peace:
Suicidal

Мнениеот Suicidal » Съб Яну 21, 2012 10:59 am

И още нещо...за Suntour XCR MLO не ми излизат никакви резултати, за разлика от XCR LO та....тва "М" откъде идва?
Suicidal

Мнениеот si-fi*LISKO » Съб Яну 21, 2012 2:48 pm

Браво за колелото, пожелавам да ти служи дълго и вярно :D Ако си настроиш всичко правилно и рамката е с подходящ размер, няма да имаш проблеми с кръста.
Не знам, каква е разликата в цените на двете вилки, но определено са те поизлъгали. Дано някой дето е по-наясно, да не се съгласи с мен ама... Тора има много модели и точно тоя не ми е познат, но като цяло е функционираща, тежка, но не прекалено и здрава вилка. С това доста напомня на рамката, която си избрал! Аз ги намирам подходящи една за друга :lol: XCR LO съм карал преди време. Голям, паянтов боклук! Вярно че при мен огромно значение имат килограмите. Ти си почти 20 по-лек, ама не си и 55 килограма. Тогава щеше да е вярно, че няма смисъл да даваш повече пари за нещо по-здраво.
Поредния излъган от прекрасните български търговци, за които се води три страници спор в "SPAM на килограм ", защо не им вървял бизнеса. Вместо да помагат на клиента със знанията си, полагат върховни усилия да те прецакат, колкото ситуацията позволява. Най-вероятно като продадат Тора печелят два лева, а от XCR-а по три и левчето разлика е решаващо за оцеляването на бизнеса им :puke:
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот Morpher » Пон Яну 23, 2012 10:50 am

Винаги остава варианта след време, да си смениш вилката :)
Сега ще покараш, ще видиш какви са ѝ минусите и ще прецениш, как ще процедираш в бъдеще :)
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот Yavkata » Пон Яну 30, 2012 4:54 pm

Suicidal написа:И още нещо...за Suntour XCR MLO не ми излизат никакви резултати, за разлика от XCR LO та....тва "М" откъде идва?

Туй М изва от контрола от към кормилото за заключване.
Тора е вилка която работи. ХСR-а при влажно време и студ го пиши бегал. Карал съм ги и двете вилки, разликата си е сериозна в полза на Тората. Но, това не е болка за умиране. След време като решиш да зарежеш ХСР-а, може направо да минеш към нова доста по -добра илека вилка. Особено зимно време трйгнаха доста промоции, и то не само по чужбинските сайтове , но и по нашите магазини. Избора на колело ти е добър. Един от велосипедите ми също е ХС2. Обичам си и твърдака, но заради проблеми като твойте прибягвам до "мекицата".
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот penmark » Пон Яну 30, 2012 5:09 pm

"M" идва от вида на заключването - механично MLO, "H" хидравлично HLO или само LO. Заключването от кормилото е RL (Remote Lock). Ако има рибаунд слагат "D"накрая LOD, RLD.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот ramb0 » Пон Яну 30, 2012 7:21 pm

Всички си обичат твърдаците , ама постоянно се оглеждат за мека рамка , така че винаги е по добре да си с меко колело . Избора ти е много правилен . Аз поне не бих се чудил какво да карам между твърдак и мекица.RAM XC2
Много карам колело . Понякога стигам от кафене до кафене без да слизам да тикам .
Аватар
ramb0

Рейтинг: 1206

Мнениеот ride » Съб Май 19, 2012 11:48 am

Също така предимство на мекиците е че обират по - добре неравностите по трасето.Аз съм със същото и се усеща доста разликата спрямо предния ми твърдак :beer:
Аватар
ride

Рейтинг: 1200

Мнениеот xcrider » Съб Май 19, 2012 12:00 pm

suicidal, дай някоя снимка насам :beer:
Честито!
xcrider

Рейтинг: 1256

Назад към Продукти за крос-кънтри