Помощ

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ

Мнениеот manushkalimbas » Съб Мар 03, 2012 8:41 pm

Здравейте.Голям фен съм на колоезденето.Кефя се да карам по шосета с бясна скорост и по пресечени терени.В никакъв случай не се пускам по стръмни пътеки , с опасност да се забия в някое дърво.Та имах Драго онтарио , който си е за шосе и понеже го карах по път и над път, качвах бордюри шматках се из планината , редовно си купувах капли.Писка ми !!Последният път на който се качих ан колелото ми беше когато се пребих нереално с колелото.Оттогава не искам да се качвам на него и ще го продам за части.Може да се каже че смятам че колелото е обладано и ще ме прецака ако пак се кача.Та сега искам да си купя нещо от по- горен клас.За 1000 - 1200 лв като може да е Драг, Скот, Пенчо, Симеон.Марката няма значение.Искам като го купя да знам че ще се смачкам някъде и няма да сменявам капли и тн.Също така на Онтариото гъмичките на вилицата на преднния амортесьор са мега фалшиви и лесно се протъркват, след което в амортесьора влиза вода , кал и всякакъв шит.Ако може да ми кажете някакви по-яки модели с по-ефективни изолации ще съм благодарен.Един приятел има Скот на 10 години и неговите гуми ли са, пластмаси ли са са като нови..........
Благодаря предварително.Честит празник , честита Баба Марта, честита Ханука и Гергъовден
manushkalimbas

Рейтинг: 1200

Re: Помощ

Мнениеот dirtnewbie » Съб Мар 03, 2012 10:17 pm

Темата не ти е за тук, а е по-скоро нещо като агресивно XC. Тези гумички се наричат маншони и се слагат на по-слабите и по евтините вилки. На хубавите вилки се слагат семеринги.
Препоръчвам ти да си вземеш нещо за 1200 лева от пазара, тук. Мисля, че ще е много добра сглобка, щом струва толкова пари 2-ра употреба, а доста хора си пазят колелата. Надявам се да съм те насочил нанякъде, а ако не съм - разглеждай в сайтовете за велосипеди и посочи на кои от тях си се спрял. Тук по-опитните от нас ще дадат компетентно мнение и може да се сдобиеш с колелото на живота ти. :)
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот manushkalimbas » Съб Мар 03, 2012 10:33 pm

Аз съм се спрял на ей тва колело.Вписва се в бюджета а според това което чета е класи над Онтарио-то

http://www.ebay.com/itm/Scott-Spark-RC- ... 1065wt_883
manushkalimbas

Рейтинг: 1200

Мнениеот dirtnewbie » Съб Мар 03, 2012 11:15 pm

manushkalimbas написа:Аз съм се спрял на ей тва колело.Вписва се в бюджета а според това което чета е класи над Онтарио-то

http://www.ebay.com/itm/Scott-Spark-RC- ... 1065wt_883

Това са залагания. Едва ли ще се продаде за 1000лв. Не гледай там, а някъде другаде. Може би - bikescenter, screambikes, nikobikes и още мнооого подобни магазини.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот darki » Нед Мар 04, 2012 12:59 pm

Погледни това

http://crosscycle.com/promo/12.htm

26” Traction G30
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот dirtnewbie » Нед Мар 04, 2012 1:54 pm

Това колело е униклано и си заслужава парите. Ако и на теб ти харесва, по-добре го взимай!
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот whili225 » Нед Мар 04, 2012 7:01 pm

darki написа:Погледни това

http://crosscycle.com/promo/12.htm

26” Traction G30

Лол за пръв път виждам такава окомплектовка на крос - наистина си заслужава парите особено ако го сравниш с РАМ НТ2 :
-по-добра вилка (Solo air)
-Avid Elixir 3 нямам думи просто тука :bigeyes:
- и с близо 500 лева по-евтин
- а теглото остава същото
Единствено шините са малко калпави, но предполагам че може да се обърнеш към Крос с молба евентуално да ти го сглобят с по-читави :beer:
Аватар
whili225

Рейтинг: 1122

Назад към Продукти за крос-кънтри