съвет за избор на велоспед

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

съвет за избор на велоспед

Мнениеот ludo » Сря Апр 18, 2012 1:36 pm

Здравейте на всички,
Пиша от името на приятел. Спрял се е на три различни байка и се чуди кое да вземе :dontknow:

http://www.mondraker.com/12/eng/bikes/V ... -PRO/246-2
http://crosscycle.com/promo/12.htm - Traction G30 na CROSS
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html

Aко имате по интерестни предложения за цена качество в рамките на 1200 лв. ? :bowdown:

Благодаря ви предварително,
Поздрави,
ludo

Рейтинг: 1216

Re: съвет за избор на велоспед

Мнениеот argon » Сря Апр 18, 2012 3:08 pm

От посочените велосипеди Cross-а ми се струва оптималното решение. Най-хубава вилка и спирачки, 30 скоростна система, и теглото му е най-добро, спрямо другите.
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Рейтинг: 2000

Мнениеот whili225 » Сря Апр 18, 2012 6:57 pm

+1 за Кроса ... Напоследък правят доста добри колелца на уникални цени, само като видях Recon solo air и Avid Elixir на приличен байк за 1130лв :bigeyes: . Ако питаш няма какво да се чудиш вземай кроса и юруш по баирите :beer:
Аватар
whili225

Рейтинг: 1122

Мнениеот ludo » Сря Апр 18, 2012 10:15 pm

Здравейте пак,
А какво мислите за рамките КРОС, единственото ми притеснение е там? Някакви отзиви?
Дали са здрави и надеждни, геометрията и т.н.
Благодаря ви предварително,
ludo

Мнениеот argon » Сря Апр 18, 2012 11:35 pm

Да, ако се карат по предназначение, не мисля че би възникнал проблем. Миналата година наблюдавахме Васко Василев, как караше с неговия Крос и да ти кажа...да здрави са :)
Аватар
argon

Мнениеот ludo » Сря Апр 18, 2012 11:44 pm

argon написа:Да, ако се карат по предназначение, не мисля че би възникнал проблем. Миналата година наблюдавахме Васко Василев, как караше с неговия Крос и да ти кажа...да здрави са :)

Благодаря ти за мнението, остава да видя дали ги има в наличност в КРОС :beer:
Само още мисля по въпроса G30 или Grip130, не ми е ясно защо грипа е по тежък, след като рамката е по лека, не виждам голяма разлика в теглото на другите компоненти.
ludo

Мнениеот penmark » Чет Апр 19, 2012 12:00 am

На тея тегла не им вярвай много. Курбела на г30 е по лек със 140гр. Другите неща по скоростите не са написани подробно но мисля, че от там е разликата в теглото на двата велосипеда.
Аватар
penmark

Мнениеот ludo » Чет Апр 19, 2012 12:11 am

penmark написа:На тея тегла не им вярвай много. Курбела на г30 е по лек със 140гр. Другите неща по скоростите не са написани подробно но мисля, че от там е разликата в теглото на двата велосипеда.

да, всъщност си прав. С две думи излиза, че Г30 май е по добро, въпреки, че е по евтино :dontknow:
ludo

Мнениеот ludo » Чет Апр 19, 2012 11:49 pm

А как ви се струва това:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 654/lang.2
ludo

Мнениеот penmark » Пет Апр 20, 2012 12:00 am

Адски много пари за тези компоненти. :thumbd:
Аватар
penmark

Мнениеот ludo » Пет Апр 20, 2012 12:14 am

Явно само защото е SPECIALIZED,
Предлагат ми с същата рамка и вилка, но с главини СРАМ, каплите и гумите са същите, ДЕОРЕ (дуал контрол) - команди, дискови спирачки ТЕКТРО, кухи курбели с външни лагери също ДЕОРЕ, дерайльори ДЕОРЕ ХТ, скорости 3х9. Мога да го взема за 800 лв. Как ти се струва? Много се чудя дали да изчакам КРОС-тракшън Г30 или да взема описаният "СПЕЦИАЛИСТ"
:dontknow:
ludo

Мнениеот Nocturne » Пет Апр 20, 2012 11:50 am

Този Спешълайз ако беше 1400лв. делено на 2 можеше и да го взема, но с тези компоненти просто :crazy:
Кроса определено е най-добър.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот Soothsayer » Пет Апр 20, 2012 1:35 pm

ludo написа:Явно само защото е SPECIALIZED,
Предлагат ми с същата рамка и вилка, но с главини СРАМ, каплите и гумите са същите, ДЕОРЕ (дуал контрол) - команди, дискови спирачки ТЕКТРО, кухи курбели с външни лагери също ДЕОРЕ, дерайльори ДЕОРЕ ХТ, скорости 3х9. Мога да го взема за 800 лв. Как ти се струва? Много се чудя дали да изчакам КРОС-тракшън Г30 или да взема описаният "СПЕЦИАЛИСТ"
:dontknow:

Ако е както си го описал и то за 800 лева, не виждам никакъв смисъл да чакаш което и да е предложение на Cross. Лично мнение. :beer:
Soothsayer

Рейтинг: 1230

Мнениеот argon » Пет Апр 20, 2012 3:04 pm

А, мен ако питаш, пак бих избрал Кроса :agree:
За разликата от приблизително 400лв, не може да купиш толкова хубава вилка на Spec-а , и такива спирачки, а това дава основно комфорта на "возията"(малко тъпа дума, ама не се сещам друга подходяща). Вилката на Spec-а има 75мм ход, рамката има място за степенка, и изобщо това не е най-типичното крос-кънтри колело, и ми се струва, че и теглово нещата ще клонят отново в полза Кроса.
Аватар
argon

Мнениеот ludo » Пет Апр 20, 2012 11:58 pm

argon написа:А, мен ако питаш, пак бих избрал Кроса :agree:
За разликата от приблизително 400лв, не може да купиш толкова хубава вилка на Spec-а , и такива спирачки, а това дава основно комфорта на "возията"(малко тъпа дума, ама не се сещам друга подходяща). Вилката на Spec-а има 75мм ход, рамката има място за степенка, и изобщо това не е най-типичното крос-кънтри колело, и ми се струва, че и теглово нещата ще клонят отново в полза Кроса.

Ами май и аз на там бия, вилката на "СПЕЦИАЛИСТА" направо ме влудява, много е зле, а и тежи 2,7 кг. Ще изчакам да видя КРОСа. Лошото е, 4е ще ги има средата на м. Май и нямам какво да карам, моето го продадох онзи ден :crap:
ludo

Мнениеот kotseto » Съб Апр 21, 2012 8:46 am

Карам Mondraker-a в първия пуснат от теб линк от месец и доста ме кефи - усещам го доста стабилен и лесен за управление като го сравнявам с други колела, които съм карал (примерно Ontario). Частите са добри, може би вилката за тази цена можеше да е по-хубава, но няма пълно щастие. По черните пътища и по-широки пътечки над Кремиковци/Сеславци засега се представя добре, ще видим като посъбере повече километри.

За съжаление идва малко повече от това, което си написал като цена :) Аз самият доста се чудих за Крос, но ми се караше колело и определено не ми се чакаше да дойде промоцията неясно кога, така че си купих това в крайна сметка.
kotseto

Рейтинг: 1380

Мнениеот ludo » Съб Апр 21, 2012 3:46 pm

kotseto написа:Карам Mondraker-a в първия пуснат от теб линк от месец и доста ме кефи - усещам го доста стабилен и лесен за управление като го сравнявам с други колела, които съм карал (примерно Ontario). Частите са добри, може би вилката за тази цена можеше да е по-хубава, но няма пълно щастие. По черните пътища и по-широки пътечки над Кремиковци/Сеславци засега се представя добре, ще видим като посъбере повече километри.

За съжаление идва малко повече от това, което си написал като цена :) Аз самият доста се чудих за Крос, но ми се караше колело и определено не ми се чакаше да дойде промоцията неясно кога, така че си купих това в крайна сметка.

Mondraker между другото го пробвах, и наистина ми хареса много, пробвах и един Спешалайз 29-ер и определено първият ми допадна повече. Вторият байк ми се стори доста тромав и усещането не ми хареса. Честно казано, ще изчака да видя КРОСа тракшън Г30. Мисля, че ще е моят байк.
Благодаря ти все пак за мнението :)
ludo

Назад към Продукти за крос-кънтри