2009 Specialized Stumpjumper FSR Elite - отзиви

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

2009 Specialized Stumpjumper FSR Elite - отзиви

Мнениеот hipokratov » Пет Юли 06, 2012 11:35 am

Здравейте,
Ще бъда благодарен на всеки карал http://www.specialized.com/gb/gb/bikes/ ... lite#specs да си каже всичко добро и лошо, за което се сеща, по време на излетите си със съответния байк :D
За сега сериозно съм се насочил към една оферта за конкретния модел и ми се иска да чуя(прочета) някое мнение или предупреждение.
Пак да кажа ще съм много благодарен :beer:
Аватар
hipokratov

Рейтинг: 1180

Re: 2009 Specialized Stumpjumper FSR Elite - отзиви

Мнениеот hipokratov » Вто Юли 24, 2012 1:14 pm

Явно няма желаещи да споделят впечатления, а и имайки предвид че вече си купих споменатия байк, мисля че темата би могла да бъде затрита. Все още ми е рано да изкажа мнение, но за сега изцяло се покриват очакванията ми.
Аватар
hipokratov

Мнениеот rianmao » Пон Авг 06, 2012 11:12 pm

Гледам, че има много добри компоненти, моля те да споделиш впечатления като набереш такива.
Лека засега.
What doesn't kill you makes you stronger
Аватар
rianmao

Рейтинг: 1262

Мнениеот ngtodorov » Нед Авг 26, 2012 10:51 am

Изкажи мнение тъй като и аз се интересувам :agree: :agree:
ngtodorov

Рейтинг: 1108

Мнениеот hipokratov » Вто Сеп 11, 2012 4:05 pm

Предполагам, че вече малко или много няма как да изкажа безпристрастно мнение, но на мен лично ми се покриват очакванията на 100%. Байка в оригиналната си окомплектовка е доста лек (все пак е крос кънтри), не свръх но доста. Моя е размер М, аз съм 170 и смятам че ми е екстра, може би една идея по-къса горна тръба щеше да ми хареса повече, но това е индивидулано рарбиране. Окачването е повече от чудесно, и двата шока са много чувствителни и на най малките неравности. Вилката според мен е идеално подбрана, а и множеството настройки и на двата шока ти помагат да докараш нещата до максимален конфорт. До сега не съм усещал блокаж на окачването заради спиране, нито усукване на задната част на рамката. Скоростите няма кво да им се коментира особено, сменят се доста мазно(дерейльора работи много добре). Според мен шифтърите са бавни и имат прекалено дълъг ход, за да смениш два венеца голямо разтягане на палеца правиш. Хубавото на тея шифтъри е, че им се маха индикатора и така им се разменят местата със спирачните лостчета(тоест става идеално за лостче Авид и шифтър Шимано). Курбелите бях чел по форумите че били смотани, според мен са си екстра, новия модел примерно е малко по лек, пак нещата опират до клас и цена естествено. Спирачките както каза един колега са "хапливи", аз лично съм доволен от поведението им. За шините също бях чел пак по некви форуми, че били кашкавалени, еми аз съвсем несъзнателно ги пробвам доста сериозно и не съм имал проблемче досега. Седалката е удобна дори и при няколко часа каране, след повече от седмица некаране. Незна какво друго да напиша, като заключение смятам че байка, който е 2009 година изглежда в пъти по-добре от конкурентни модели от 2012, а за качеството и работата на компонентите вече казах, чедесно подбрани и адекватно сглобени. За следващ байк не мисля но вероятно само годината на производство ще бъде друга.
Аватар
hipokratov

Назад към Продукти за крос-кънтри