Каква предна и задна главина с капсуловани лагери да избера?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каква предна и задна главина с капсуловани лагери да избера?

Мнениеот velpet » Сря Авг 29, 2012 11:17 am

Здравейте,

Налага ми се да сменям предна и задна главина заради преминаване от V-brake към Avid BB7.

Моля да ми препоръчате, да споделите мнение от опит какви главини да избера и да монтирам на Драг Експерт, 36h, 9мм ос отпред, ос отзад....( не знам размера), капсуловани лагери?

Велосипеда се използва основно за XC, Marathon( пътешествия с дисагите отзад) и понякога по-агресивно спускане по някой черен път.

Важното е главините да са здрави и с минимална поддръжка, тъй като нямам условия да ги сервизирам сам.

Бюджета е 200-220 лева, като освен цената на главините, включва и монтирането им на каплите( разплитане, монтиране, наплитане)

Главините към които съм се ориентирал до този момент са следните:
На Формула:
Предна: Formula DC 94
Задна: Formula DC 38

На Новатек:
Предна: Novatec D041SB или D711SB
Задна: Novatec D042SB

Очаквам вашите ценни съвети и мнения.
Знам че има висок клас главини като Hope, Chris King и т.н, но те са извън бюджета, затова не спамете напразно, а пишете само ако знаете продукти в посочения ценови клас, които са здрави, добри и подходящи за XC и Marathon каране с агресивни елементи на моменти.

Велин Петров
[email protected]
velpet

Рейтинг: 1200

Re: Каква предна и задна главина с капсуловани лагери да избера?

Мнениеот vpravov » Сря Авг 29, 2012 12:34 pm

За разплитане, наплитане и центровка, ще ти вземат поне трийсет кинта, като не се знае дали няма да се наложи да смениш и спиците. Аз на твое място бих взел това и това или бюджет 245лв. След това си продаваш старите търкала за 30-40лв. и се наместваш в бюджета. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот velpet » Сря Авг 29, 2012 7:48 pm

Здравей Vpravov,

Прегледах тези готови капли, но не ми вдъхват много доверие. Не открих почти никакви отзиви в нета за главини на Raleigh, така че не смятам да рискувам с тях.

Може обаче да се окажеш прав за цената на монтажа на главините на стари шини. Въпреки това моите шини са здрави и освен ако не е много фрапантна цената за монтажа , не смятам да ги сменям с нови засега.
velpet

Рейтинг: 1200

Мнениеот bio » Сря Авг 29, 2012 8:41 pm

здравей и от мен ... от къде ще си купиш Novatec-a и за колко ? иначе аз карам същите главини QUAD и съм доволен от цената/качество. сменял съм лагери и на двете (самоубийство с вода). Според мен за това, което описваш като каране варианта предложен от vpravov е най-добър. този тип главини се сервизират много лесно ... главно с чук :> иначе хвърлих едно око на Novatec-a като устройство ... много харна ми се струва, обаче Formula-та ги бие като тегло ... надявам се, че си видял ... задната е 32 дупки.
... спиците отпред почти на 100% ще трябва да ги смениш, но да не гадаем.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри