Drag Climber vs Drag C1 comp

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag Climber vs Drag C1 comp

Мнениеот 4o4koto » Съб Окт 20, 2012 6:21 pm

Смятам да си взимам ново колело и се чудя кое от тези 2-те ще е по добро. Колелото ще се ползва за агресивно XC. Ще го карам с вилка 120-150 мм максимум. Ако имате и някакви други предложения... Бюджета ми е малък, около 500 лева, поради което съм се насочил към колело 2-ра употреба и ще го надграждам. Ще са ми полезни всякакви съвети
Благодаря предварително
4o4koto

Рейтинг: 1200

Re: Drag Climber vs Drag C1 comp

Мнениеот johnie123 » Сря Дек 12, 2012 6:20 pm

Виж сега аз днес закупих c1 comp за 500 лева защото имаше намаление което важи за един ден .С него само се прибрах до нас и бях очарован взимай и карай определено си заслужава аз ще карам градско и леки спускания . Не ти препоръчвам climber защото е по стар и на c1 рамката е изключително лека а пък и си заслужава надграждане .... Това беше от мен късмет с търсенето :D :beer:
johnie123

Рейтинг: 963

Мнениеот TurboDoctor » Сря Дек 12, 2012 10:58 pm

Еми донякъде си прав, рамката на Climber и направена от алуминий 7005, а на C1 от алуминий 6061 (ако не се лъжа), може да се каже че на climber-a е съвсем малко по-издръжлива от тази на C1. За лекота C1. Ако си взискателен за теглото и 2-те рамки ще са ти удачни. Че Climber-a е по стара така е и може само да се купи 2-ра ръка от тук или друг сайт (като Продавалник). Има случаи в които рамката е мъчена доста и е карана с вилка с по-голям ход от допустимият, дори в някой случаи и с двукоронни вилки. И разбира се в този случай по удачният избор е чисто новата рамка на C1. Има и случаи в които колелото е купено да се изпробва или собственикът е нямал време да го кара и рамката не е мъчена изобщо. Изводът и 2-те рамки са удачни, някой хора ги хвалят че са здрави в което не трябва да се съмняваме. ОГРОМНО значение оказва стилът/стиловете в които ще го караш, ако си "луда глава" ще му сложиш някой Boxxer или 888 и на 1-2 месец му късаш/пукаш челото . Няма да сгрешиш с нито една рамка, вече въпрос на вкус и най-вече на бюджет . :peace:
Аватар
TurboDoctor

Рейтинг: 1040

Мнениеот mtb123 » Нед Дек 16, 2012 10:52 am

Наистина Climber-a e по издръжлива рамка от C1-то :clap:
Аватар
mtb123

Рейтинг: 1135

Мнениеот the dirty harry » Нед Дек 23, 2012 10:38 pm

Според мен ц1 е най добре да вземеш :D :agree: :beer: :beer: :beer:
the dirty harry

Рейтинг: 900

Мнениеот boroborovski » Вто Яну 01, 2013 6:12 pm

TurboDoctor написа:Еми донякъде си прав, рамката на Climber и направена от алуминий 7005, а на C1 от алуминий 6061 (ако не се лъжа), може да се каже че на climber-a е съвсем малко по-издръжлива от тази на C1. За лекота C1. Ако си взискателен за теглото и 2-те рамки ще са ти удачни. Че Climber-a е по стара така е и може само да се купи 2-ра ръка от тук или друг сайт (като Продавалник). Има случаи в които рамката е мъчена доста и е карана с вилка с по-голям ход от допустимият, дори в някой случаи и с двукоронни вилки. И разбира се в този случай по удачният избор е чисто новата рамка на C1. Има и случаи в които колелото е купено да се изпробва или собственикът е нямал време да го кара и рамката не е мъчена изобщо. Изводът и 2-те рамки са удачни, някой хора ги хвалят че са здрави в което не трябва да се съмняваме. ОГРОМНО значение оказва стилът/стиловете в които ще го караш, ако си "луда глава" ще му сложиш някой Boxxer или 888 и на 1-2 месец му късаш/пукаш челото . Няма да сгрешиш с нито една рамка, вече въпрос на вкус и най-вече на бюджет . :peace:

Според screambikes e така но защо тогава на рамката ми (c1) пише че е от alloy 7005 e тва не мога да си го обясня :beer:
Карам ц1 и пак съм по бърз :P
boroborovski

Рейтинг: 897

Назад към Продукти за крос-кънтри