Съвет за избор м/у SRAM и Shimano

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за избор м/у SRAM и Shimano

Мнениеот natchobg » Пон Мар 18, 2013 11:18 pm

Здравейте,

отскоро се оглеждам да си сменя 10 годишния Драг Онтарио с нова германска машина. Карам предимно лек кроскънтри с кратки моменти на заиграване. Приоритетите ми са оптимален баланс цена / качество (рамка + компоненти) и ниско тегло.
Изборът засега е към марката Radon, които този сезон (2013) предлагат два аналогични модела на еднаква цена, със следната окомплектовка:

SRAM X9, 10 скорости, тегло 11.3 кг.
Shimano SLX/XT, 10 скорости, тегло 11.4 kg

Предвид на това че досега съм карал само Alivio, предполагам че и двата типа компоненти ще ме впечатлят. И въпреки това ще помоля тези които имат опит с горе-посочените комплекти да споделят плюсове и минуси. Днес разговарях с един от монтьорите в софийски магазин и неговото мнение беше твърдо за SRAM - по-приятно усещате при смяна на скорости и вероятно по-издръжливи. Аз вътрешно също клоня към SRAM, но ми се иска да чуя и хората с опит.

Благодаря за мненията,
Начо

П.С. Изборът е само Radon, тъй като се оказа че аналогичния модел при Canyon няма рамка XL размер. Иначе дилемата SRAM / Shimano автоматично щеше да отпадне в полза на Canyon, без значение на окомплектовката...Но какво да се прави, инженерите са преценили, че няма смисъл да изкарват XL рамка и толкова... :banghead:
Cube Reaction GTC Pro 27.5
Never Stop Exploring
natchobg

Рейтинг: 1240

Re: Съвет за избор м/у SRAM и Shimano

Мнениеот joropc » Вто Мар 19, 2013 12:36 pm

Темата е коментирана многократно във форума.Използвай търсачката.Иначе аз като собственик на два велосипеда-единият със SRAM(по-висок клас от Х9), другият със SHIMANO XT, давам един глас за шиманото.Не мога да конкретизирам защо, но поне при мен по-безпроблемни са били японските компоненти.Не че с другите съм имал някакви генерални проблеми, но не и като да съм нямал :) .Абе, които и да вземеш, все ще си все доволен.Тук май е въпрос на религия. ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри