От скоро съм запален по карането на велосипед. Търся си подходящо колело, което основно да бъде използвано за каране в градски условия, парк и планина (но не екстремни преходи и др.). но да бъде здраво, качествено като изпълнение и изобщо да си заслужава парите. Прочетох доста из форума и на база на споделените мнения съм се насочил към модел от типа на Drag ZX5 pro, защото ако правилно разбирам, е подходящ за целите, за които го търся. Първоначално се бях ориентирал към full suspension, но не знам дали ми е необходимо такова оборудване за описаните цели.
Тъй като съм абсолютно начинаещ в сферата, се обръщам към вас с молба да споделите мнения, лични впечатления и препоръки. От беглите познания, които натрупах, разбрах например, че моделната линия Acera на Schimano стои под Deore, но достатъчно качествени компоненти ли са? Посоченият модел основно е с Аcera екипировка, ако изключим задния дерайльор, но не знам доколко Deore екипировката си заслужава допълнителните 600 лв. отгоре (за цената на ZX6 pro). За вилката прочетох мнения, че е подходящо да се смени, но при каране, за което споменах, необходимо ли е това?
Изобщо всякакво мнение и препоръки по темата са добре дошли. Бих искал да си купя колело, което е максимално оптимално в отношение цена/качество. Въпросният Drag го взех за отправна точка, но ако има по-добри неща в този клас за сходни пари, ви моля да ме ориентирате.
P.S. Ето и параметрите на колелото, за пълнота на темата:
Frameset
Sizes S-17", M-19", L-21.5"
Frame A7+ DB
Fork Suntour Raidon RL Air
Wheels
Wheels Handbuilt Double Wall
Tires Shimano M435 Center Lock
Hubs 26x2.10 Schwalbe Smart Sam
Drivetrain
Shifters Shimano Acera SL-M390 3x9 speed
Front Derailleur Shimano Acera FD-M390-SGS