Имам следното запитване на каква хидравлична дискова спирачка и съответно ротор да се спра за задна? Попрочетох мнения из форума и мисля да заложа на шимано...но все пак понеже не мога да се определя като разбиращ реших да се допитам и до вас. Основната причина за смяна е, че съм 195 см,100 кг и при последното сравнително агресивно ХС ми се наложи да се прибирам от Герман до Сф без задна, която към настоящия момент е Hayes MX4 с ротор Hayes 160 мм. Колелото ми е твърдак 17,5 '' с тора сл 100 мм. Кара се доста в градски условия и ХС през уийкендите. Бюджета ми за момента е нулев, но съм решил да отделя 100 (в най-краен случай 150) лв. на заплата. От прочетеното съм се ориентирал към Shimano Deore (150 лв. в Тру райдърс), но май ще отиде и повече - преходник, ротор...Отпред съм с механична дискова на шимано и за сега няма лев за подмяна, но за задна мисля да се прежаля...просто нямам избор. Та дайте съвет дали да заложа на посоченото шимано деоре или има и по-бюджетен вариант, склонен съм да закупя спирачка 2ра ръка - току виж съм сменил и предната)? Също така не съм сигурен на какъв ротор да заложа(отпред и отзад) - 180, 203 предвид ръста и теглото ми?

П.П. Малко съжалявам, че махнах в-брейка отзад...три сезона градско и по-леко ХС с едни калодки..за моята снажна фигура...беше бомба, а сега с тия дискови на първото по-сериозно каране - греда