Колебание м/у Sprint Carrera Deluxe,TRACTION G30 и Grip 130

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колебание м/у Sprint Carrera Deluxe,TRACTION G30 и Grip 130

Мнениеот Kabal » Сря Май 08, 2013 2:56 pm

Здравейте,
Искам да си взема велосипед за ХС и се колебая между гореизброените велосипеди. Спринта е съвсем нов и вероятно никой няма преки впечетления, но мисля че е по - добре окомплектован и изглежда по-добре от останалите. Тракшъна и грипа са в една ценова категория, като единия е с Sram компоненти, а другия Shimano. Други разлики между двата май няма много много. Висок съм 175 и тежа към 80 - 82 кила. Ще карам както градско, така и в планината като не съм екстремист. По скоро карам внимателно (за сега). Отворен съм и за други предложения като предпочитам байка да може да се вземе от БГ пазара. Благодаря предварително!
Kabal

Рейтинг: 1220

Re: Колебание м/у Sprint Carrera Deluxe,TRACTION G30 и Grip 130

Мнениеот russian » Сря Май 08, 2013 5:35 pm

Според мен Спринта е ОК, компонентите на Шимано са от доста добър за ХЦ клас, рамката е с доста по гобрагеометрия и тръби, освен компонентите на Шимано "периферията" също е добри седалка, колче, кормило и т.н. Шините !!! на Кроса са си техните които не са кой знае какво докато Спринта е с Реджида Таурос и нещо много ВАЖНО теглото на Спринта е доста добро 12,5кг което си е прилично тегло за алуминиево ХЦ, като цяло Кроса не са лоши но отстъпват доста на Спринта :) дано да намериш най-доброто за теб решение и УСПЕХ :)
Аватар
russian

Рейтинг: 1120

Мнениеот Kabal » Сря Май 08, 2013 8:56 pm

Спринта и на мен ми е фаворит, но пък е с близо 300 кинта по-скъп, което ме задържа за сега. Въпроса е дали разликата е оправдана? Няма ли тези от Максбайк да го пуснат на лека промоция да му се невиди :-)
Kabal

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Май 09, 2013 10:37 am

Заглавието ме грабна, запитах се Спринта ли е олекнал или са пуснали Кросс ДеЛукс версия :)
Спринта е добро предложение, по-добро от Кросс.
Единствения адекватен отговор който можеш да получиш е следния: Кросс в момента предлагат прилични колела на прилични цени но както при всяко нещо и те си имат минуси а ако можеш да отделиш малко повече Спринта е добра алтррнатива но моят избор би бил Cross G30.
Основавам се на малък опит и все пак : Г30 разполага с не по-лоша вилка, по-нисък клас курбели но добри, по добри главини, достатъчно лека и добра рамка, спирачки които по чужди данни отстъпват на Шиманските но все пак не са лоши, 26" колела за които все още е по-лесно да намериш шини и гуми, скоростна система която в пъти е по-добра от Шимано в този клас а за разликата от 300лв можеш да си вземеш по-добри капли или по-висок клас спирачки. С парите за Спринта можеш да направиш по-добър Кросс.
Остава само да премислиш имаш ли нужда от 27.5" или 26" е достатъчно.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kabal » Чет Май 09, 2013 11:22 am

Всички изброени велосипеди са 26". Ако се спазаря с тези от Макском за малка отстъпка клоня към Спринта /Дизайна му много ме кефи/ Ако се направят за едни 5% сигурно ще взема кроса Г30. Според теб Sram-а е по добрия избор като скорости? Вилките не са ли един клас? Не виждам разлика между тях.
Kabal

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Май 09, 2013 8:11 pm

ДА бе вярно, бях остана с впечатлението, че Спринта е 27,5"
http://www.sram.com/rockshox/products/recon-silver-tk Вилката на Кроса, по данни на производителя се продава с Rekon Соло Еър
Вилката на Спринта, по данни на производителя се продава с Рекон Силвер КоилСпринг малка разлика в теглото и начина на работа. Трябва да отбележа, че се подлъгах от снимката в сайта на Крос където са сложили Голд модела.
Колкото до скоростите аз съм с предубеждения за ниския и среден клас на Шимано, че са по-зле от Срамските

Мога да кажа, че е изпитано и при мен
http://www.youtube.com/watch?v=7pzXiaczIKQ

А и пак ти казвам за разликата от 300лв ще си направиш добри колела
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Amidala » Нед Май 12, 2013 9:22 am

Тези вилки на RS - Recon 100 Silver/Gold, на какви пари се продават отделно? Успях да намеря само XC30/32 по сайтовете.
Amidala

Рейтинг: 1185

Мнениеот Kabal » Нед Май 12, 2013 10:14 am

Еми по сайтовете не съм гледал, Рекон Силвъра го дават в http://www.sram.com/rockshox/products/recon-silver-tk €288 - €319, а Голда €421 - €482 MSRP
Kabal

Мнениеот Amidala » Нед Май 12, 2013 4:56 pm

Един съсед си е купил Спринта-а, за който си питал по-горе. Днес го видях. Твърди, че бил много добър. Интересно ми е, какъв е профит маржина на българските производители на велосипеди, сравнено с чуждестранните марки, които се продават в БГ. Спринт Карера струва около 1600 лв, а Грип 130 - около 1400, мернах го някъде за 1200 на промоция или нещо такова. За РАМ, също се твърди, че са със завишени цени. От конструктивна гледна точка, някой, който разбира повече, може ли да каже, има ли разлика между българските и чуждестранните марки велосипеди от гледна точка на качество на сглобка, както и вложени материали? На хартия, излиза, че българските окомплектовки струват парите си повече. Какъв би могъл да бъде мотива на някой да си купи Scott, Specialized, Kona, ако допуснем, че разглеждаме колела до 1500-2000?
Amidala

Мнениеот Kabal » Нед Май 12, 2013 5:10 pm

Еми честно казано и аз много съм се чудел и понеже не знам, а не обичам да плащам повече за марка, гледам компонентите и дизайна горе долу да ме кефи. Аз на живо не съм го виждал Спринта. Какво впечетление ти направи? Казват, че рамката е направена по по-нова технология и е конусовидна. Комшията ти карал ли го е по планините или само градско?
Kabal

Мнениеот Amidala » Нед Май 12, 2013 5:52 pm

За рамката не мога да коментирам, но самото колело изглежда много добре. Кара го навсякъде, каза, че ще участва в обиколката на Витоша.
Amidala

Мнениеот RastaWarrioR » Нед Май 12, 2013 6:17 pm

Amidala написа:Един съсед си е купил Спринта-а, за който си питал по-горе. Днес го видях. Твърди, че бил много добър. Интересно ми е, какъв е профит маржина на българските производители на велосипеди, сравнено с чуждестранните марки, които се продават в БГ. Спринт Карера струва около 1600 лв, а Грип 130 - около 1400, мернах го някъде за 1200 на промоция или нещо такова. За РАМ, също се твърди, че са със завишени цени. От конструктивна гледна точка, някой, който разбира повече, може ли да каже, има ли разлика между българските и чуждестранните марки велосипеди от гледна точка на качество на сглобка, както и вложени материали? На хартия, излиза, че българските окомплектовки струват парите си повече. Какъв би могъл да бъде мотива на някой да си купи Scott, Specialized, Kona, ако допуснем, че разглеждаме колела до 1500-2000?

Определено родните производители печелят в ниския и даже в средния клас срещу повечето чуждестранни марки. Рамките се правят на едно и също място и когато говорим за непретенциозни рамки няма как да са много различни !!! Компонентите определят цената.
Направи си проучване и ще видиш, ето ти малка част за сравнение:
http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 432&page=1 1800лв Specialized
http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 675&page=1 :eyebrow: 1899лв тук просто разликата кърти Ram
http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 264&page=1 1850лв Scott
http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 393&page=1 най-скъпият Cross1399лв на нивото на Скота и отгоре ;)
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=96340 ето ти и една намалена Kona 1800лв не бих казал, че си струва
http://bikesport.bg/bg/products/1838-sp ... %B4%D0%B8_ Ето и един малко по-скъп но добър вариант Sprint Radical 1999лв и всичките си заслужават. Само ще добавя, че този роден производител има леко завишени цени като на утвърдените марки.
Вероятно трябва да добавя и Драг сред местните производители но те нямат възможност да се конкурират с другите и за това ги оставям да се развиват, дет се вика "Имат още хляб да ядат" :D

Ще си позволя да добавя ето този производител http://www.bike-discount.de/shop/k1830/ ... ml?mfid=52 имат си минуси но за тази цена :clap:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Amidala » Нед Май 12, 2013 6:36 pm

Сега мисля да купувам на сестра ми велосипед и оглеждам отново пазара и предложенията. За Scott Scale какво мислиш? Примерно 670, 660 моделите? Вилките им са гадни, но допускам, че ако искам, все ще мога да сложа по-хубава.
Amidala

Мнениеот RastaWarrioR » Нед Май 12, 2013 11:07 pm

Amidala написа:Сега мисля да купувам на сестра ми велосипед и оглеждам отново пазара и предложенията. За Scott Scale какво мислиш? Примерно 670, 660 моделите? Вилките им са гадни, но допускам, че ако искам, все ще мога да сложа по-хубава.

Вероятно парите не са ти проблем ;) вилката няма какво да я сменяш а за тези пари има и по-добри сглобки и все пак колелото е добро.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот jorro » Пон Май 13, 2013 8:15 am

Относно отстъпките. Ако си от Пловдив, в магазините на MAXBIKE до края на май месец има 20% отстъпка на всички Sprint-ове . Но по последна информация (от 10-и май) Carrera Delux все още не е излязал, очаквали го към края на месеца, за това ми е интересно товят човек от къде си го е взел, защото точно този weekend имах път до Пловдив и мислех да го взимам с отстъпката, но по телефона ме отказаха.
jorro

Рейтинг: 1200

Мнениеот Amidala » Пон Май 13, 2013 8:26 am

Жоро, нямам идея. Може сглобките да са вече готови и да е само въпрос на дистрибуция. Каквото и да кажа, ще те излъжа без да искам.
Amidala

Мнениеот Kabal » Вто Май 14, 2013 1:44 pm

В магазина на Макс Байк на Каблешков имат Карера само като мостра, която се продава, но е само 17". Дистрибуцията започва на 25 май. Така ми съобщиха по телефона!
Kabal

Мнениеот jorro » Вто Май 14, 2013 3:12 pm

И аз така разбрах, дадената мостра има ревю в секцията "Представяне" още от март. Лично на мен не ми се чака повече и мисля днес да си взимам Cross TRACTION G30. Което дори мисля, че e с по-добри компоненти от Sprinta-a, като изключим каплите и спиците.
jorro

Мнениеот Kabal » Вто Май 14, 2013 3:57 pm

Ако го вземеш напиши какви са ти впечетленията. И на мен не ми се чака честно казано и ако не издържа ще го взема и аз. Освен това 300 лв. разлика за този клас велосипеди може да наклони везните към Кроса.
Kabal

Мнениеот jorro » Сря Май 15, 2013 10:54 am

Вчера си взех Cross-a. По моето непрофесионално мнение и навъртяни около 20 км съм много доволен от колелото.
Малко ми беше странен размера на рамката, която ми пасна - 530мм, което се равнява на 21", а аз по принцип съм за около 19", дори скоро карах РАМ 18" и ми беше доста удобна.
Съответно имам дребни забележки, които се изразяват във:
- нещо куца на реглажа на задния обтегач, при малките венци веригата запозва да прескача много често (предполагам, че в магазина лесно ще го регулират, защото не ми се иска аз да го пипам още на втория ден)
- от дисковите спирачки се чува леко стържене (увериха ме, че е нормално и с времето ще изчезне)
- закрепването на жилата за рамката нещо не ми хареса, при леко закачене на жилото или при раздрусване се чува доста досадно тракане, но преполагам, че този проблем лесно ще се разреши.

И дано си забелязал, че комадите нямат показател, на кой венец се намира веригата. Продължава да ми е малко странно това решение, но прецених, че не е голям проблем.

ПП: А относно тези 300 лева разлика, аз много разчитах да взема Спринта с 20% отстъпка, но прецених, че компонентите на Cross-a са по-висок клас. А и до колкото чета по форумите Спринт са се утвърдили като марка в този клас и вече и те слагат дадено завишаване в цената.
jorro

Мнениеот Kabal » Сря Май 15, 2013 11:21 am

Рамката на Спринта май беше по къса и примерно М се равнява на S. От къде и за колко, ако мога да попитам го взе? София, Пловдив? Много се чудя дали да не се попазаря с тези от Макс Байк. Все пак един търговец, ако иска да си промотира стоката трябва да е склонен на отстъпки, ако ли не марки и фирми много.
Kabal

Мнениеот BobbyAnev » Сря Май 15, 2013 11:34 am

RastaWarrioR написа:http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 432&page=1 1800лв Specialized
http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 675&page=1 :eyebrow: 1899лв тук просто разликата кърти Ram

мисля, че Bikecenter са си сгрешили монтажа който са написали, ама айде :)
http://store.trueriders.bg/ram-xc1-2-2013.html
Аватар
BobbyAnev

Мнениеот jorro » Сря Май 15, 2013 12:15 pm

Kabal написа:Рамката на Спринта май беше по къса и примерно М се равнява на S. От къде и за колко, ако мога да попитам го взе? София, Пловдив? Много се чудя дали да не се попазаря с тези от Макс Байк. Все пак един търговец, ако иска да си промотира стоката трябва да е склонен на отстъпки, ако ли не марки и фирми много.

От София, от www.koleloto.bg, магазинът им се намира точно на Метростанция Сердика, като на място все още имаше отстъпката от 7-8%.
А за Пловдив в трите магазина на MAXBIKE до края на месеца има 20% отстъпак на всички Спринтове (но не знам, кога ще пуснат Carerra Delux), след това можеш и да се пазариш за отстъпка, особенно ако си намериш връзки.
jorro

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Май 15, 2013 12:49 pm

BobbyAnev написа:
RastaWarrioR написа:http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 432&page=1 1800лв Specialized

мисля, че Bikecenter са си сгрешили монтажа който са написали, ама айде :)
http://store.trueriders.bg/ram-xc1-2-2013.html

Мммда, впоследствие се замислих над ХО монтажа.
И пак мисля, че си е добре.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот zombayo » Нед Май 26, 2013 11:23 pm

Виж с'я... Не се прави на две и половина... слушай брат си. Земи си карбонката и да одиме да караме. Истината е, че ... истината е различна за всеки. Един кара с едни компоненти и е доволен, друг кара с други компоненти и пак е доволен. До вчера кара "колело" от междусъюзническата война, тъй че к'вото и да вземеш сега пак ше е по-убаво от стария таралясник. Ходи питай ония шницел от магазина и ако склони... ти си! Аре!
zombayo

Рейтинг: 1216

Мнениеот Kabal » Пон Май 27, 2013 8:56 am

На 5 и 6 Юни ще има намаление от 20% и се надявам да са налични новите модели, за да се обзаведа прилично. Пък дали ще е Карбона или ще скоча на Радикала още не съм го решил. Като ходих там миналата седмица ме навиваха за един Шокблейз R7 team, който макар с по-хубава вилка - Рекон нещо не ме грабна изцяло. Леко колело, но някак 17 ката ми се стори мъничка и прекалено нежна :-)
Kabal

Назад към Продукти за крос-кънтри